MÄGER

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: MÄGER

Postitus Postitas Välek »

Haavlel on siis oma töö teinud, kui on teisel pool naha all. Sealt lähtuvalt tuleb leida kompromiss vastavalt ulukile haavli jämeduse ja haavlite hulga vahel, mis ulukit tabavad vastavalt laskekaugusele. 8mm võib 35 m pealt teha väiksemal ulukil kehvemat tööd, kui nr 2, sest heal juhul tabab vaid paar haavlit, mis ei pruugi ka õiget piirkonda tabada. Pikemal vahemaal võib 8mm haavel olla niiöelda õnnehaavel, mis õigesse kohta sattudes teeb "püssist hea püssi ja kütist vägeva jahimehe". Lähidistantsil soovitaks jämedaid pigem vaid koprale pähe lasuks.
Henz
Postitusi: 157
Liitunud: R Mär 28, 2008 5:07 pm

Re: MÄGER

Postitus Postitas Henz »

Välek kirjutas:Haavlel on siis oma töö teinud, kui on teisel pool naha all. Sealt lähtuvalt tuleb leida kompromiss vastavalt ulukile haavli jämeduse ja haavlite hulga vahel, mis ulukit tabavad vastavalt laskekaugusele. 8mm võib 35 m pealt teha väiksemal ulukil kehvemat tööd, kui nr 2, sest heal juhul tabab vaid paar haavlit, mis ei pruugi ka õiget piirkonda tabada. Pikemal vahemaal võib 8mm haavel olla niiöelda õnnehaavel, mis õigesse kohta sattudes teeb "püssist hea püssi ja kütist vägeva jahimehe". Lähidistantsil soovitaks jämedaid pigem vaid koprale pähe lasuks.

Väga öige (y)
Piipu, püssi ja naist ei laenata...
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: MÄGER

Postitus Postitas sooviku »

Välek kirjutas: Lähidistantsil soovitaks jämedaid pigem vaid koprale pähe lasuks.


Mis sellest koljust siis järgi jääb?Kord nülgisin kopralt naha alt välja nr.7 terasid.Rääkisin sellest meestele ja üks vend ütles,et tema lasebki kobrast seitsmega.Aga,et rentidega väikeulukit hirmsasti lasta tahetakse,sellest kuulen ma esimest korda.Ma arvan,et kui 10m pealt 11/0-ga lasta mäkra siis pole selle nahaga midagi teha.Igale elukale on oma haavli suurus!Kuskil oli ka tabel selle kohta.
Naine võib olla,koer peab olema!
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: MÄGER

Postitus Postitas Välek »

sooviku kirjutas:
Välek kirjutas: Lähidistantsil soovitaks jämedaid pigem vaid koprale pähe lasuks.


Mis sellest koljust siis järgi jääb?

Mis sealt ikka tahta, kui sinna lased. :wink:
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: MÄGER

Postitus Postitas Beretta »

Henz kirjutas:Veeretan praegu näpuvahel 11/0 pauku. ... Kuna laskemaa ei saa olema ilmselt üle 10m siis vast jah väga vahet pole millega külge saab.

Kümne meetri pealt lastes oleks see sama hea kui kuuliga (polevo, brenneke) lastes. Lasin kunagi kobrast sumbes 10 meetri pealt, vist oli 2/0. konteiner oli ka naha all.
Grumpy old man
Vasta