reimakas kirjutas: Enamus baktereid sureb kas sügavkülmas või siis liha hautades aga kui asi värske, ei tea kunagi mis loomal viga võib olla.
Mulle jäi äkki see linnalegend silma. Sügavkülm EI TAPA BAKTEReid vaid ainult aeglustab nende arengut. Sügavkülm võib olla surmav küll parasiitidele nt osad keeritsussid aga steriliseerivaid omadusi sügavkülmal ei ole.
Ei viitsi otsida, kust see tsitaat pärit on, aga kuna tegemist on marutaudi teemaga, siis pole vist tarbetu meenutada, et marutaudi ei tekita mitte bakter vaid viirus. Ja viirustele ei tee külm juba definitsiooni järgi kõige vähematki.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
samuti pidavat alkohol viirust edukalt hävitama, seega teha hakkliha ning siis seda hoida piirituse sees. arvan et sellise sakuska puhul ei ole viina vajagi
Ma pakun, et ja iga lonksu pealt tükk kotletti Vahet pole kus sa neid segad- kas kõhus või potis... Samas ei mäleta, et ma oleksin enda jahimeheks olemise ajal või ka enne kuulnud nii enda jahtkonnas kui ka lähiümbruskonnas mõne inimese marutaudi haigestumise kohta. Või siis oli nõuka ajal kõik naa salajane... Mõnel hulkuval külakoeral või kassil kui tekkis kahtlus, siis selleks oli seaduslik lahendus- näpu kõverdamine
Eesti on jah marutaudivaba, aga kunagi tuleb taaskord esimene kord. Viimane surm oligi eestis metskitse läbi. Kõike kartma ei pea, aga metsloomal lasta nägu lakkuda on liiast. https://sakala.postimees.ee/7127734/noo ... 1582236666