Jahiseaduse muutmise seadus

2005. aasta teemad
gloss
Postitusi: 110
Liitunud: E Dets 06, 2004 8:34 pm

Postitus Postitas gloss »

aga sellist asja ka on et nt. et seltsi peale on koer(ad)keda seltsiga üleval peetakse või kombenseeritakse. nagu relvadel paraleel loagagi-üks relv a mitu kasutajat
a sellisel juhul peab ka selts olema üksmeelne ja olema ka huviline kes tahab koeri enda juures pidada
Siili
Postitusi: 416
Liitunud: E Aug 09, 2004 10:23 pm

Postitus Postitas Siili »

Ega koer ei ole mingi ese. et paned siia ja annad sinna. Tal ju hing ja emotsioonid. Tahab suhelda.Vahel on selline tunne et saab lausa kõnest aru. No vajab temagi oma tõelist kodu ja peremeest-sõpra. Jaht nagu ühine toiming.
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

ULV kirjutas:Baddman kirjutas
"metsavahid kaotati ära selletõttu, et üks omanik (riik) ei pea maksma teiste omanike (eraomanikud) metsa valvamise eest ning lisaks on kergelt tobe maksta valvamise eest sellele kellest paljudel juhtudel metsavargused algasid "kuna palk oli ju nii näruselt väike"

Sinu loogika kohaselt peaks ka politsei ära kaotama, sest nad ju ka tegelevad eraomandi kaitsega või mis ? Ja ebaausaid politseinikke ju lausa kohtus karistatud ning sellest avalikus ajakirjanduses juttu olnud ?
ÄRA PILLU SÕNU, muidugi kui ise see varastav metsavaht ei olnud ja endast ei rääkinud !!! Oli meil vägagi tublisid metsavahte !!

Asja juurde minnes - eks see koreakohustuse teema tuleks täpsemalt üles tõsta klubides ja Eesti Jahimeeste Seltsi-s. Sest kui me seda ei tee, on ühel "heal" päeval see seadusesäte projekt ootamatult muutunud seaduseks ja me oleme kohustatud seda täitma. Meie riigis muutuvad kahjuks ajuvabadused kiirelt sedusteks. Väide, et "mis see üks pisike paber teha pole koeraomanikuga" jne jne mind ei veena ja muudab murelikuks.

Ühte selle konkreetse planeeritava sedusemuudatuse algatajat tean isiklikult ja tema seisukoht on küll selline, et IGAL mehel PEAB olema koer (soovitavalt tema käest ostetud). Varitsusjaht, jaht vintrelvadega tuleks keelata, sest seda jahi saab pidada ilma koerata. Ttema poolt isegi ajakirjanduses välja käidud mõte lisasöötmise KEELUSTAMISEST, sest see soosivat marutaudi levikut.
Ja teie kahtlete, et see muudatusettepanek ei või saaada seaduseks ??

sellest saab seadus! Ja ehk mõistame enam, et on veel teisigi jahikoeri peale laikade ja muud jahid peale suurulukijahi. Peale uluki haavamist ei torma keegi teda kohe ka veel jälitama. Palju seda haavamist siis ettetuleb kui koeraabi tegelikult tarvilik. See verejälge ajav koer võib rahulikult lastega kodus ka mutikaid vaadata. Ta peab olemas olema . Laika on ka suht nüri verejäljele. Ajuvabadus on pigem hiljem leida metsas roiskuvaid raipeid. Muidu lärts loomasuunas kui ülesse ei leia järgmisse kohta jahtima. Tean juhuseid kui mõni vend on mõttetu haavamise täisloa hinna omasttaskust kinnimaksnud. Parimad verejäljele arvatavasti on linnukoerad. Ja verejälje õpetamine on suht lihne. Jahikoertel ei peeta seda isegi jahikatseks vaid elementaarseks oskuseks. Õigel jahimehel püss võiks olla, kuid koer ja mõistus peaks olema.
laika ja linnukoeraomanik :wink:
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

Õige,mõistus peab igal jahimehel olema, aga koera päris igalt mehelt nõuda ei saa.Mõnel ei ole lihtsalt koerapidamis võimalust,mõni on allergiline,mõni ei armasta koeri,mõni on laisk ja mõnele meeldivad hoopis kassid.Aga,igas jahiseltsis on kindlasti koerapidajaid.Vähemalt meie kandis ei mäleta mina selle kahekümne jahimeheksoleku aasta jooksul ühtegi suuruluki jahti kus poleks koera olnud.Ja lähtuvalt sellest pole ka probleemi olnud haavatud looma otsimisega.Minu mõte on,et koeraga jaht on see kõige toredam jaht.Ka mingile.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

eeru kirjutas:...Ja ehk mõistame enam, et on veel teisigi jahikoeri peale laikade ja muud jahid peale suurulukijahi. Peale uluki haavamist ei torma keegi teda kohe ka veel jälitama. ...Laika on ka suht nüri verejäljele...

Laika ei jää haavatud loomast sammugi maha ja ei jäta tema ajamist, pole tal verejälge vaja võttagi... Aga muud jahid???... hiilimisjahist (reeglina ju õhtuvidevikus) koju koera juurde jõudmine võtab ikka paar tundi aega ja siis läbi metsa koos koeraga tagasi, selle aja peale juba pime ja loom ikka läinud või jääb raipeks
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

honkomees kirjutas: Aga muud jahid???... hiilimisjahist (reeglina ju õhtuvidevikus) koju koera juurde jõudmine võtab ikka paar tundi aega ja siis läbi metsa koos koeraga tagasi, selle aja peale juba pime ja loom ikka läinud või jääb raipeks

Õige!Ja koera kinnisesse autosse ka ei saa jätta.
Ja kusagil euroopas on see nõue kindlasti kirjas,kui soovituslik,aga meil pannakse kohe täiega,nii Eesti moodi :lol: .Samas ootame ära, käidi veksel välja,et järgmises ajakirja numbris on sellest ülevaade,vaatame mis saab.
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

Oodatud artiklit ei ole mitte veel tulnud....See-eest lugesin eelmisest numbrist ka lauset, mis väitis et sama süsteem on ka linnujahi puhul. Pole koera, pole jahti....
Ilus oleks vaadata küll, kui pea kõigil meestel koerad oleksid, aga see on kah siiski liiga idealistlik lähenemine, sest ei ole paljudel võimalusigi koera võtta ja kasvatada. Ise kah koolis alles ja vaevalt et ühikates koerad lubatud on. Lisaks sellele on peale arenenud jahiseltside ka piirkondi, kus on märgata olulist mahajäävust. Selline nõue aga süvendab seda veelgi.
Huvitav oleks teada Eesti jahimeeste keskmist vanust. On selge, et suur osa mehi on juba väärikas eas ning paljud vaevalt et koera endale soetama hakkavad-nende jahid on lõppenud?!?!
Jutt sai vist pessimismi täis, aga pean tõdema, et selles osas pessimistlikud tunded valdavad ongi.
Mine metsa!! ;)
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Ma arvan, et olge roosad ja rahulikud.See loll seadus muudetakse ära enne kui ta kehtima jõuab hakata. Ma tahaks näha seda pilti, kui rannikul mehed on kummipükstega vööni meres kivide vahel ja siis koerad ka seal :lol: . Vot see oleks alles pardijaht !
Suletud