Vene relvad ja terashaavlid

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
poom
Postitusi: 9
Liitunud: E Mär 08, 2021 9:16 am

Re: Vene relvad ja terashaavlid

Postitus Postitas poom »

duv kirjutas:...
Relva puhastan siis, kui olen lasknud kodus sooja veega Fairyga kraani all, olles eelnevalt puuosa sealt alt eemaldanud. Õli mul ainult liikuvate osade jaoks ja seda rauaõõnde kunagi ei pane, sest kui jääb sinna, siis lasuga tahmab rauda....

Et veega puhtaks ning lihtsalt kuivaks ja pärast õli ei panegi??? Roostevaba vesi? Mina rumaluke kasutan puhastusvahtu, pärast veel õli ja siis lapiga/tropiga nii puhtaks et lapp puhtaks jääb.
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Vene relvad ja terashaavlid

Postitus Postitas duv »

Kuumavee kraanist ikka ja hoian niikaua, kui rauda palja käega pihku võttes valus hakkab. Siis paberrätikutega kuivaks ja radika peale paariks tunniks. Kui voolavat ei ole, siis keedan liitri söögisoodaga ja tropiga pumba põhimõttel läbi. Nii puhastades pole ka roostetundlikud vanad rauad vana rohuga roostetama hakanud, ka siis kui kütmata ruumis seisavad. Õli pole rauas vajalik, tahmates seda ainult, vanasti kasutati vintraudsetel kuulimääret, et vähendada raua tinaga kattumist. Olen sellest vist ka enne siin foorumis kirjutanud ja kui keegi nii imestab ja huvi tunneb, siis võiks kusagile puhastamise teema alla kolida.
Vasta