Jahiraadiosaatja HYT TC610

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
kitver
Postitusi: 8
Liitunud: N Veebr 05, 2009 4:49 pm

Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas kitver »

Kolme aastaga aku läbi,on see normaalne!?Seisnud soojas toas.Tehnoturu müüja ütles et see on normaalne!Keegi oskab kaasa rääkida,siis ande teada!
valdi
Postitusi: 56
Liitunud: R Nov 30, 2012 12:17 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas valdi »

Mul esimene aku läks sama marki jaamal aastaga, ka soojas toas. Teine peab juba 4-5 aastat, täpselt ei mäleta. Oluline on akut vahepeal laadida. Ta tühjeneb ka lihtsalt seistes ja tühjana aku ei säili.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas aivar00 »

Kasutasin ka kunagi Hyt 610. Üks jama ajas teist taga. Ehk siis tehnoturg müüd kalli raha eest odavat hiina krappi. Too 700 seeria oma on lollikindlam. Samas selle raha eest saab peotäie Baofenge või siis näiteks Waldu müüdavat Pyxingut. Minu viimane pyxing toimis miski 5 või 6 aastat ja lõpetas koostöö õnnetult ära uppudes.
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas honkomees »

aivar00 kirjutas:Kasutasin ka kunagi Hyt 610. Üks jama ajas teist taga. Ehk siis tehnoturg müüd kalli raha eest odavat hiina krappi. Too 700 seeria oma on lollikindlam. Samas selle raha eest saab peotäie Baofenge või siis näiteks Waldu müüdavat Pyxingut. Minu viimane pyxing toimis miski 5 või 6 aastat ja lõpetas koostöö õnnetult ära uppudes.

Mu hyt610 hakkas jamama Aivari juures foorumi seajahti pidades, aku sai otsa. Mis aasta see oli ei suuda küll meenutada, seejärel soetatud uus aku kestab siiani, ikka õige palju aastaid ja kui veebruaris seisma jätta siis oktoobri algul näitab veel rohelist laetuse tulukest. Puxing on ka ostmisest saati ehk julgelt üle 5 aasta kestnud, on väikesed veakesed elik krõpsub omaette ja aku saab seistes ruttu tühjaks aga värskelt laetuna kestab jahipäeva julgelt ära.
Edit: uurisin foorumit ja tegin selgeks, et Aivari juures oli jaht 2012 veebruaris ning Hyti aku on siis muretult kestnud 7 a ja kestab edasi, ühe laadimisega kestab ca 4 jahipäeva. Puxing on mõni aastat varem ostetud ja originaalakuga elik oma 10 a ketrab kellale ja saab hakkama, tütrekene see nädalavahetus käis temaga metsas.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
cazador
Postitusi: 31
Liitunud: E Mai 16, 2011 9:10 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas cazador »

Kasutan hytt 610 4+aastat kõik toimib, aku hea ,kuuldavus suurepärane, ise kuulen väga hästi eriti samu jaamasid. Tutavatel ja jahikaaslastel hulgi neid jaamasid keegi pole kurtnud.
Prohvet Maltsvet
Postitusi: 426
Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas Prohvet Maltsvet »

Endal sama asi kasutusel 6-7 aastat, ei kurda, esimene aku kestab siiani. Jaam kasutusel ajujahi perioodil pidevalt. Oluline, et enne pikemalt seisma jäämist oleks aku laetud. Külmaperioodil asub jaam ruumis, milles temp + 10-15.
Ole kui leebe tuul...
kitver
Postitusi: 8
Liitunud: N Veebr 05, 2009 4:49 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas kitver »

Enne jahti jälle HYT TC 610 aku läbi, kuigi soojas toas ja laetult seisis. Olen viie aasta jooksul juba kaks uut akut ostnud ja Tehnoturus öeldi, et ma ei oska akut laadida. See ei ole normaalne, et kahe aastaga jälle aku läbi. HYT-ist ja Tehnoturust ei arva enam midagi. Oskab keegi soovitada jaama, mis kestab ka?
Kasutaja avatar
smtasku
Postitusi: 316
Liitunud: E Juun 26, 2006 3:12 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas smtasku »

Väike nõuanne akude tervise seisukohalt. Liitiumakusid on soovitatav pikemaajalisel säilitamisel hoida poole laetusastmega. Täislaetuna toimuvad akus mingid mikroprotsessid ja gaaside eraldumine. Seepärast on näiteks drooniakud ehitatud nii, et mikroprotsessor kontrollib aku kasutamist. Kui aku täis laadida ja panna seisma, siis 10-14 päeva pärast laeb aku ennast ise tühjaks poole laetuse peale.
See ei ole küll mingi imenipp, aga aitab hoida akude eluiga. Olenevalt akus sisalduvate elementide arvust on keskmised pinged 3.7V, 7.4V, 11.1V jne.

Kui liitumaku seistes ise tühjeneb, on akul mingi probleem või on mingi tarbimine taga. Liitiumakudel puudub mäluefekt ja isetühjenemine on minimaalne.

Ma küll täpselt ei tea mitme elemendiga TC610 aku on, eeldan et kahega (7,4V). Olen mõned raadiosaatjate akud suutnud ka ellu äratada. Tavaliselt on nii, et üks element on ok aga teine on tühjaks jooksnud. Selle tuvastamiseks oleks vaja siis aku korpus laiali lammutada ja lapikelementide pinged testriga üle mõõta. Mõõta tuleks otse elemendi klemmidelt, mitte sees oleva elektoonika küljest. Kui selgub, et 1 element on norm pingega ja teine mitte, siis võib lühiajaliselt 4-5V -ga probleemset elementi laadida (jälgida tuleb, et aku temperatuur ei tõuseks oluliselt). Kui kummalgi elemendil on üle 2.5V sees, siis peaks raadiosaatja enda akulaadija ka juba laadimisega hakkama saama. Ja see aku võib edaspidi veel pikalt töötada.

Eks probleeme võib juhtuda iga margiga. Endal on kogemust Baofeng jaamadega ligi 12a, mõned akujuhtumid on ka selle aja jooksul mõnel mehel ette tulnud. Uus aku maksab 20€ mitte 70€ nagu mõni aku.
meie toimetused sõnas ja pildis www.salmejahiselts.ee
marcs
Postitusi: 36
Liitunud: E Aug 20, 2018 8:24 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas marcs »

Oman ka tc610 saatjat ja algusest peale (6aastat) probleem, et jaam jätab vahelduva eduga umbes 1-2 sekundit lause algused vahele. Tehnoturus käis, aga midagi ei muutunud. Kui keegi oskab kuskile asjatundja juurde suunata, siis oleksin tänulik. Akuga pole probleeme olnud.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas sooviku »

Aga vajuta nuppu ja hakka rääkima 2-e sekundi pärast :) .Tean,et mõni ütleb koguni esimese sõna ära ja siis alles vajutab.
Naine võib olla,koer peab olema!
marcs
Postitusi: 36
Liitunud: E Aug 20, 2018 8:24 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas marcs »

Minule sisse tuleval "kõnel" on 2sek algusest kadunud. Enda juttu saadab aparaat ilusti.
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas GC »

Tean juhuseid kui raadiosaatjast tuleb hääl, "loom maas" ja siis seejärel kuuled metsast pauku.
Puhas füüsika, aga kiired mehed igal juhul.

Ma arvan, et seda kaduma läinud 2 sek. pole mõtet otsida... hädad hakkavad ikka sellest peale, et räägitakse enne kui "nupp all", ja erinevad jaamad reageerivad sellele erinevalt.
koos koeraga
marcs
Postitusi: 36
Liitunud: E Aug 20, 2018 8:24 pm

Re: Jahiraadiosaatja HYT TC610

Postitus Postitas marcs »

Oleme kolmekesi kõrvuti. Saatjasse öeldakse "Marko tule kuuldele". Mina kuulen ainult "tule kuuldele". Kõrval olevate meeste saatjatest kuuleb kogu lauset.
Vasta