Konserv survepotiga

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
lauriclf
Postitusi: 6
Liitunud: R Aug 24, 2007 3:23 pm

Konserv survepotiga

Postitus Postitas lauriclf »

Tere,

Kuna autoklaavid on ebamõistlikult kallid või pole saada, siis on plaan teha konservi survepotiga.

Kas kellelgi on häid näpunäiteid, kuidas võiks toimida ja mida ei tohiks teha?
Kui kaua tuleks tuld all hoida jne.

Parimat

L
duv
Postitusi: 582
Liitunud: N Jaan 08, 2009 10:48 am

Re: Konserv survepotiga

Postitus Postitas duv »

Omal ajal sai (mina ja tutvusringkond) plekkpurke tavalises 10L potis keedetud. Oli vist nii, et toores liha maitseained(pipar, sool, loorber), metsloomal, ka sea pekk kamaraga purki triiki täis, kaas peale valtsitud ja 2-heks tunniks potti keema, pärast maha jahutamist veel 2-3 tundi keeta ja valmis. Klaaspurkidega oli omaette teema, sest need tuli autoklaavi panna ja mul vahel kippus see konserv imelikuks minema, kuigi sai õpetuse järgi tehtud.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Konserv survepotiga

Postitus Postitas Beretta »

Lätist saab täiesti mõistliku hinnaga autoklaave. Ise tellisin mõni aasta tagasi Lätist, tuli kenasti kulleriga kohale. Aga googelda- autoklavs. Siin üks valik. https://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=auto ... 1vs&page=5
Kasutaja avatar
Kolevoll
Postitusi: 249
Liitunud: E Apr 05, 2004 2:16 pm

Re: Konserv survepotiga

Postitus Postitas Kolevoll »

Olen plekkkarpides konserve kuumutanud kiirkeetjas ehk survepotis ja tulemusel märgatavat vahet autoklaaviga võrreldes ei ole. Kiirkeetja puhul on oluline enne konservitamist kindlaks teha surveklapi rakendumise temperatuur, et hiljem konserveerimise käigus seda piiri mitte ületada. Kiirkeetjasse mahub mul 6 tk 350g plekkkarpe, mida olen kuumutanud 104-110 kraadi piires 75-90 minutit. Seejärel olen lasknud kiirkeetjal jahtuda vähemalt 90 kraadini ja siis konservid välja võtnud. Kuumutamisel temperatuuri ühtlasena hoidmiseks olen potile kohvikannusoojendaja sarnase polstri ümber sättinud ning metalli vastu termomeetri seadnud. Surveklapp peab polstrist vaba olema!!
Vasta