Laserseadistus padrun

Küsimused relvameistritele lootuses kompententsetele vastustele.
Vasta
Kasutaja avatar
lant
Postitusi: 116
Liitunud: E Jaan 24, 2005 3:36 pm

Laserseadistus padrun

Postitus Postitas lant »

Kas on mõtet sellega http://www.opticsbestbuy.com/Sightmark-Accudot-300-Laser-Bore-Sight.html.jamada.
On kellelgi kogemusi, kui täpselt need vidinad töötavad sihiku ja optika seadistamisel.
Pealkiri vist pole see mis peab.Mis see täpne nimetus on ?
enki
Postitusi: 143
Liitunud: E Mai 08, 2006 11:27 am

Postitus Postitas enki »

Enda kogemustest, et poes pandi püssi optika sellega paika. 100m peal oli kuuli kõrvalekalle laskmisel kuskil 50 cm. Optika täpne sisselaskmine toimub ikka konkreetse padruniga konkreetse maa peale. Selline vidin on hea kasutada aga ainult üks kord, siis kui optikat püssile kinnitad, et rist ikka enamvähem õiges suunas saaks.
Käi parem mõnest relvapoest läbi ja lase neil see optika esimene seadistamine teha, neil on need padrunid olemas.
Viimati muutis enki, E Juul 30, 2007 8:58 am, muudetud 1 kord kokku.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Üldiselt on nii, et - tuttavatelt kuuldud info põhjal - endale selle raha eest seda vidinat ühe-kahe relva jaoks ei tasu soetada, kui just pidevalt optikaid ei vaheta-katseta. Relva raua otsa kinnitatavad sihikuseadistajad on mõnevõrra täpsemad küll.

BM
mag
Postitusi: 72
Liitunud: T Okt 31, 2006 7:45 pm

Postitus Postitas mag »

Uudishimust sai kunagi soetatud selline vidin nagu "Leupold boresighter". Vahetanud selle abil 3 optikat ja siiani on 1-2 klikki justkui südame rahustuseks tiirus hiljem tehtud. Kõlbab ka optika kontrollimiseks enne metsa minekut, et mitte tiirus padruneid raisata. Maksab netist tellides $70+postikulud+maksud kui keegi tuttav posti ei viska. Ahjaa, "Made in China" on ka sellele peale kirjutatud. http://www.leupold.com/hunting-and-shooting/products/mounting-systems-and-accessories/tools-and-accessories/zero-point-magnetic-illuminated-boresighter/
Jack
Postitusi: 114
Liitunud: T Juul 05, 2005 9:55 am

Postitus Postitas Jack »

mag, ehk räägid lähemalt mismoodi see asjandus töötab :shock:
...kohe metsa...
mag
Postitusi: 72
Liitunud: T Okt 31, 2006 7:45 pm

Postitus Postitas mag »

FAQ Leupoldi kodulehel, toksi sinna "boresighter":
http://www2.leupold.com/resources/MyInf ... swers.aspx

Siin on kasutusjuhend üleval:
http://www.opticstalk.com/forum_posts.a ... oresighter
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Minu arust teil siin kaks mõistet sassi läinud -laserpadrun,mis tõesti kujutab endast konkreetse kaliibri padrunit ,mis rauda laetuna saadab läbi rauaõõne laserkiire .Teine asi on kolimaator.Kaliiber varras läheb rauda,varda küljes on siis ekraan ,millega tuleb optika rist parlanksi ajada.See siis lihtsustatud jutt.Kauplustes optika paigaldamiseks kasutatakse justnimelt kolimaaoreid.Ei ole küll kuskil kaupluses näinud lasrpadruni tarvitamist optika paigaldamiseks!
Kasutaja avatar
Kallekke
Postitusi: 299
Liitunud: K Jaan 03, 2007 9:13 pm

Laserpadrun

Postitus Postitas Kallekke »

kult kirjutas:Minu arust teil siin kaks mõistet sassi läinud -laserpadrun,mis tõesti kujutab endast konkreetse kaliibri padrunit ,mis rauda laetuna saadab läbi rauaõõne laserkiire .Teine asi on kolimaator.Kaliiber varras läheb rauda,varda küljes on siis ekraan ,millega tuleb optika rist parlanksi ajada.See siis lihtsustatud jutt.Kauplustes optika paigaldamiseks kasutatakse justnimelt kolimaaoreid.Ei ole küll kuskil kaupluses näinud lasrpadruni tarvitamist optika paigaldamiseks!



Kult räägib õiget juttu,kuuli suuna annab ikka toru ots-ehk kõige täpsem on ikka kollimaator mis lükatakse toru otsast sisse ja stoperdatakse.padruni pesad ei ole alati otse sees(venelastel näit.)ja veel kui nüüd püssitoru panna treipinkki siis tihtipeale imestate millise kõvera toruga te jahis olete käind aga nagu juba öeldud et kuulile annab suuna viimane sirge.
Protif "HORNADY" njet prijomoff !
Kasutaja avatar
lant
Postitusi: 116
Liitunud: E Jaan 24, 2005 3:36 pm

Postitus Postitas lant »

Seda minagi arvasin, et kuulil on pikk tee minna ja selle ajaga juhtub mõndagi.See toruotsa värk peaks ikka täpsem olema.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Laserpadruniga on hea kontrollida, kas sihik on jätkuvalt paigas. Ehk siis asi toimib järgmiselt, lased optika peale, lükkad laserpadruni rauda ja märgid testlehele kiire asukoha ära. Kui nüüd tahad ilma laskmiseta optika pealolekut kontollida, siis testleht seina peale, laserpadrun rauda ja kiir peab samas kohas olema, siis kõik OK ja sihikuga pole midagi juhtunud. Laserpadrunit kasuta umbes 30m distantsil ja kui hiljem relva kontrollid, siis peab ka see distants sama olema. Padrunipesa pikkitelje nihkest raua pikitelje suhtes, millest rääkis eelpool Kallekke, hoiatavad ka laserpadruni tootjad ise. See tähendabki seda, et laserkiir ei pruugi mitte testlehel kümnes olla. Siis veel üks vigur, mida tasub silmas pidada, olenevalt tootjatest on laserpadruni valmistamiskvaliteet ka erinev, tuleb veenduda et laserkiir ikka padruni tsentris on, sest ei lükka sa ju padrunit ühes ja samas asendis rauda. Selle kindlakstegmiseks on olemas isegi spetsiaalne abivahend, mida mõned tootjad pakuvad. Padrun asetatakse rullikute peale ja kui nüüd padrunit rullikute peal veeretada, siis laserikiir ei tohi joonistada ringi vaid peab jääma ühte punkti. Kasutatakse mujal maailmas tihedasti just pikkadel jahiretkedel, kus ei taheta relva kontollimiseks laskmist kasutada. Meie saame jahi peetud ühe päevaga, Kanadas näiteks tatsavad mehed paar nädalat jutti metsas ja siis võib igasugu asju juhtuda, nii mehe, kui relvaga.:D
Satakas
Postitusi: 127
Liitunud: P Nov 12, 2006 9:55 pm

Re: Laserseadistus padrun

Postitus Postitas Satakas »

Ostsin Burrel Boresight T1. Pistetakse raua otsast sisse. Küllap teate selliseid.

Juhendis oli rasvaselt kirjutatud, et seadme eesotsas olevaid kruve ei tohi näppida, muidu kaob garantii kohe kus ****.

Aga... kui olin vidina oma püssile otsa pistnud ning püüdsin optikast vaadata, ei näinud laserit kuskil, kuigi optika on hetkel regullitud. Laseritäpp oli hoopis teises dimensioonis. Ei tundunud normaalne. Olnud hetke aru pidanud, pöörasin seadet rauas ning täpp joonistas toreda ringi. Umbes 20m pealt 40cm diameetriga.

Jättis selge mulje, et krdi vidin on kalibreerimata!

Mida teha? Kas kannatab ise kalibreerida? Kas on mõtet poodi tagasi viia ja vahetuskaupa kohapeal testida? Nagu ma aru saan, peaks see olema horisontaalis suht paigas ning optikat korrigeerid peamiselt vaid vertikaalis...
Vasta