Küsimus

2005. aasta teemad
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Laamavat looma on nii või teisiti paha lasta.Lisaks teiselt poolt veel,et lamav rebane on palju halvemini tabatav,kui seisev või istuv ja suvel on lamavate loomade ees tihiti kõrrekesed ja muu jama,mis kuuli nii ehk nii ära viivad.Kui ehk pukist,aga siis nagu kaks magavat venda metsas,üks puki otsas,teine puki all :D .Nii et rebasele piisab õrnast piiksust suuga ja reinuvader kohe paigal püsti uurimaks,mis toimub.
Hunter30-06
Postitusi: 102
Liitunud: L Dets 11, 2004 5:45 pm

Postitus Postitas Hunter30-06 »

Magavat rebast pole mõtet karabiiniga lasta,magab ta ju keras.Eile üritasin teda äratada küll piiksumisega,pardihäälega,varese kraaksumisega ja isegi telefoni helinatega.Kokku u 1,5 tundi.Kasu polnd millestgi.Kui pimedaks hakkas kiskuma,raiusin korraliku toe ja seda isegi ta ei kuulnud.Lõpuks otsustasin siiski lasta ja õige otsuse tegin,sest tegu oli(paraku peale lasku selgus)kärnas rebsiga.Kuul oli jooksnud läbi kaela ja kuna ta magas keras,jooksis kuul veel läbi taga kintsu ka.

Üldiselt magavat looma ei ole ilus lasta.kuid rebaseid ja kährikuid,kelle arvukus on liiga suur,ei kavatse ka tulevikus laskmata jätta,kui ta ei suvatse üles tõusta.
smurf
Postitusi: 156
Liitunud: P Mai 08, 2005 1:42 pm

Re: EETIKA

Postitus Postitas smurf »

ozz kirjutas:Aga ikkagi on palju praktilisem lasta parti vee pealt mitte õhust. saab ju ühe pauguga rohkem!!
Säästad raha ja aega, paugud ja aeg kallis jne...!


Esiteks on ujuvat parti lasta ohtlik ,haavlid lendavad rikosetist päris kaugele ,seda tean omast käest ,mul tuli neid kirurgiasikka mitmeid välja nokkida.
Teiseks ujuvat parti on palju raskem surmata kui lendavat.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

küsimus

Postitus Postitas jorr »

Magava looma laskmine,tjah, olen lasknud. Oli selline juhus. Passisin paju otsas sokku.Oli kuskil augustikuu paiku. Pukki polnud, pajuoks soonis tagumikku ja olin juba üle tunni istunud kui tuli rebane metsast ja nii 10m pajust viskas heina sisse pikali. Paremal pool ja pooleldi selja taga. Kes on puu otsas looma passinud teab ise mis tähendab end oksa peal ringi keerata, kogu puu liigub. Aga ringi ma pöörasin, vaatan, rebane end rõngasse tõmmanud ja vist magab. Nii une pealt ta ära võtsin, kuigi pärast tuli tükk vaeva näha tema põletamisega, oli pagan poolelti kärnas. Aga mingit südamepiina pole küll hiljem tundnud. Ise oleks tahtnud selle suure targutamise peale jahieetika kohta öelda, et metsa lähen ma looma tapma, kas on ta siis püsti või pikali, see on juba teine teema.Võib ju ka nii küsida ,et kas surmahirmus põgenevat looma on eetiline lasta jne.kui loom parajasti situb kas on eetiline lasta või tuleb pea kõrvale pöörata ja 0odata.
jahimees ka pooleldi inimene....
noorus on ilus aeg
Suletud