Ost.

2005. aasta teemad
jäägermeister
Postitusi: 21
Liitunud: P Okt 17, 2004 11:35 am

Postitus Postitas jäägermeister »

Siilil täitsa öige jutt. Praegast nõutakse, et hirve pulli tohib lasta ainult isendit, kellel on krooniharusid rohkem kui 4 (vähemasti saaremaal), muidu võib jama tulla. Kui kerge on siis jahimehel tuvastada kirjeldatud isend? Ise ta küll ennast päeva aegu pakkuma ei tule. Sel aastal tean kahte juhust, kus hämarikus on lastud hirvelehma pähe kaks pulli, kuna "ei näinud sarvi". Rumal ettekääne muidugi, aga tegu tehtud, tulemus käes (tegu lugupeetud jahimeestega). Miks ei vöiks siis tulevikus selliseid vigu vältida, kasvõi öövaatlusseadmege eelnevalt looma identifitseerides, enne kui näpp köveraks veab? Minu teada võib loomi jälgida öövaatlusseadmega, kasutada ei tohi öövaatlussihikuid!
Vanaisaloaga jahti ei pea!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

niikaua kuni öövaatlusseade ei ole optilise sihiku asendaja ei ole ta keelatud...st vaadelda võib, aga lasta tema abil ei tohi
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

veits öövaatlusseadetest: Zeiss ca 55 000 eek-i, Bushnelli öövaatlusprillid ca 40 000 eek-i, Valgevene seade ca 10 000 eek-i. Nats seajahist ka: minu arust on vale ja pole eetiline sigu sööda pealt küttida. Ennekõige antakse ulukitele lisasöötmist sel eesmärgil et talvega kergemini toime tulla.
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Ülemöödund aastal sai osta üks selline öösihik, mille sai suure punnimise peale ka pukile peale kruttida. Maksis teine turul 4000 kr. Vene oma oli. Passis oli öeldud, et töötab kuni 80 meetrini, aga tegelikult üle 40m temaga ikka ei lase. Kitsed olid küll 100m pealt hämaras ja udus väga hästi näha ja kopraid oli ka väga hea vaadata. Laskmiseks see sihik aga küll ei kõlvanud- jalad olid väga nigela konstruktsiooniga. Nii ta laste mänguasjaks saigi.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Ost

Postitus Postitas jorr »

Tedrega väga nõus ja üldse tundub, et jahiseadusi kinnitavad mingid ultrarohelised. Peaasi , et jahimehel oleks võimalikult keeruline looma jahtida.Kui on olemas looma laskmise luba, on ju jahimehe asi kuidas seda looma ja ainult seda nii lasta et poleks praaki. Sellise jutu kohta, et anname loomale võimaluse jane. võiks küsida, kas peab jahtima looma või loomi.Kui on luba lasta korralik hirvepull teatud kindlast piirkonnast, siis peab olema ka võimalus seda teha. Vastasel juhul lastakse oopis midagi muud ning kuskilt muialt. Luba ju tasuline. Keskonnaamet väljastab loa loendusandmete põhjal. Foorumit lugedes tekkib tunne, et siin on tegemist loomakaitse seltsiga. Iga kirjutaja tahab näidata kuidas ta loomi armastab ja nende eest hoolitseb, jahimehi tundub nagu vähe olevat. Muidugi ei taha ma rääkida et loomi ei tohi hooldada või nende eest hoolitseda.Aga kui lähen loaga pardijahti siis tahan ka parti lasta ja põdra ning seajahil samuti. Salakütil pole mingit luba, ega mingeid reegleid,tema ainult võtab. Jahimehele aga püütakse see loomalaskmine võimalikult keeruliseks ajada.
Jahimees kah inimene.
noorus on ilus aeg
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Ost

Postitus Postitas baddmann »

jorr kirjutas:.....Jahimehele aga püütakse see loomalaskmine võimalikult keeruliseks ajada.....


Äärmine vastand sellele olukorrale oleks siis lubada kuulipildujaid jms tehnika ? Kui Sa nii ei arva, siis järelikult kuskilt ikka ka Sinu jaoks mingi piir läheb, millest lihtsam jahipidamine olla ei tohiks. Loodetavasti.....aga noh, lihaküti jutt veidi...

BM
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

ost.

Postitus Postitas jorr »

Usun, et vist ei v'ljendanud end selgelt.Teen uuesti. Kui jahimehel on loomalaske luba siis on juba tema asi kuidas ta lubatud vahendeid kasutades looma maha laseb. Kuulipilduja nagu rohkem inimeste laskmiseks m]eldud. Jahimehele saab loomalaskmine teha veel raskemaks, kui m'rkida loale, et lasta tohib lagedal p]llul ja kesk p'eval, siis loomal rohkem v]imalusi ellu j''da.Mis lihak[tti puutub siis lihat[kk on nagu preemia h'sti tehtud t;; eest ja vaevalt jahimees selest loobub.
Siin lugedes kumab l'bi kuidas mehed r''givad palju nad loomadele s;;ta viivad ja kuidas metsloomi hoiavad, see ju iga jahimehe p[ha kohus milleks seda veel kuulutada. Ilma lisas;;data poleks meil ju sigugi nii palju kui praegu. Foorumis oleks huvitav lugeda uudiseid jahivallast mitte seda kui ella s[damega keegi on ja k'ib metsas j'nesele pai tegemas.
jahimees ka inimene vist.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

:D ma Jorriga ses sutes nõus. Seaduste kohapealt niipalju, et mõned asjad on tehtud lihtsalt salaküttimise vastu (nt autost ei tohi lasta, ok, turvalisus ka, aga paljud teevad seda siiski, rebasejahis nt.). Aga kui on valida, et kas toetada püss auto katusele või lasta loom vigaseks (nu, metsa surema), siis on hea kasutada tuge. Jällegi, tuleb rohkem laskmas käia... aga kui kõik ei tee käest 100% laske.... jällegi dilemma... võib ju ka laskmata jätta ning pukis passida... samuti tugi ju. või käia siledaga, laiem haare, lühem maa. Aga täpselt, loa tahavad kõik ikka võimalikult hästi realiseerida. Seadustega on nii, et mõned tunduvad väga mõtetud (ja just jahimeestel loa realiseerimist raskendavana), siis millegi jaoks on nad tehtud ning kusagil peitub asja iva.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Noh karmid mehed pajatage siis kuidas see õige jaht välja näeb ja kas jahimees on ainult see kes pauku teeb (kuulaks hoolega)? :lol: Minu jaoks on ka ulukihoole loomulik osa jahist ja kui mulle sellest rohkem pajatada meeldib siis on see minu oma asi ja kui keegi seda lugeda ei taha siis ei sunni teda selleks ju keegi. Pigistagu selle koha peal silm lihtsalt kinni. :lol:
PS. Ma vist kiiksuga, aga jaht on minu jaoks ennekõike elustiil kui metsas paugu tegemine.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Ost

Postitus Postitas jorr »

Õige jutt kakuke , vabandan kui valesti ütlesin, sest mulle tundub et oled jahimees. Ilma loomahooleta aga mina jahti ette ei kujutagi.
noorus on ilus aeg
Suletud