Jahimaade kaart

2005. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Jahimaade kaart

Postitus Postitas Feen »

Vaatasin natuke ringi ja ei avastanud kusagilt Eesti jahipiirkondade kaarti. Väga tore oleks teada, et kui kusagilt väikeulukiluba tahta, siis kellelet uurima peaks jne. Mõne kohaga on asi selge, aga kui mõni maa jääb kolme jahiseltsi maale, ja tegemist kahe maakonnaga, siis on asi juba keerulisem. Äkki kellelgi on kusagil mõni selline kaart (virtuaalsel kujul) või teab kust sellist leida võiks, siis oleks abiks. Kindlasti oleks sellise kaardi vaatamisest nii mõnigi huvitatud (nu, nt maata jahimehed jms tegelased). Kui sellist kaarti kusagilt ei saaks, sisi peaks äkki EJS-ga suhtlema, et pangu oma lehele, ja jahiseltside kontaktandmed kah. Ikkagi infoajastu :?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Postitus Postitas andrus »

Selline mõte on omalgi peast läbi käinud.
vkx
Postitusi: 231
Liitunud: R Sept 26, 2003 11:51 am

Postitus Postitas vkx »

Mul on olemas Eesti Metsakorralduskeskuse poolt väljastatud kaart aastast 2001, täpsema nimega Harju Maakonna Jahi- ja Puhkemajanduse kaart(paberil). Seal on peal nii riigi- kui erajahipiirkonnad kui ka kõikvõimalikud söödapõllud, pukid, söödakohad, soolakud jne, jne. Sain ma selle kaardi mõned aastad tagasi Harju KKA-st. Aga esimene reaktsioon KKA ametnike poolt minu küsimise peale oli küll selline imelik ja kahtlustav, et milleks ikka mulle seda kaarti vaja on ja nad ei tea kas nad üldse tohivad mulle seda kaarti näidatagi, rääkimata koopia tegemisest minu isiklikuks kasutamiseks jne?! Kui ma tundsin huvi, et kas info jahipiirkondade paiknemise kohta on mingi riigisaladus... või äkki osatakse mind juhatada kuhugi kellegi poole kust seda infot saaks, ei osanud nad mulle midagi vastata, kuid lõpuks tuldi mulle vastu ja ma sain selle kaardi kätte.
RMK jahipiirkondade kohta leiab küll infi koos kaardiga siit:
http://www.rmk.ee/pages.php3/012401
aga erajahipiirkondade kohta käivat infot kaartide kujul pole eriti nagu leida küll kahjuks. Oskab äkki tõesti keegi kuhugi poole juhatada sellise küsimusega?
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Kui mahukas see kaart paberkandjal on? Seda RMK asja olen vaadanud jah, aga see pole siiski see, mida vaja oleks. Asi selles, et kui tahaks ikkagi mõnda foorumlaste üritust vedada (koprajahi teemal on siiski mõned küsitavused, aga mine sa hullu tea :) ) ja tahaks tsekata potendsiaalselt sobivaid alasid... või kontrollida kiiresti, et kellele need kuuluvad, siis on asi keerulisem. Endal on sellega (ja foorumlaste koprajahi teemal) üks mõte tekkinud, ja selle käigus tekkis küsimus (millele juba, vist, vastuse sain). Ja sellest siis foorumlaste koprajahi all pikemalt.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Suletud