Ammujaht

2005. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Ammujaht

Postitus Postitas Arles »

Teema, millest räägitakse ja kirutakse.
Lähemalt siis - siinsamas müügi kuulutuste all kirjas ka selline jutt, et kodanik ambu müüb. Lastud siis seni kopraid aga võiks nagu lausa antiloopi tabada.
Kas ma olen miskit kahe totra vaatega silma vahele jätnud või olen mõne seaduseparanduse maha maganud - igatahes ammujahi seaduslikkus ei ole minu mälu järgi Eestis võimalik. Parandagu mind keski, kui ma eksin.
Pole ma isegi kuulnud kampaaniast seda seaduslikuks teha?
Nüüd kodanik siis käinud ja lasknud - küsimus - kas tegu jahimehega või "jahi mehega"?
Olen kuulnud ja lugenud nii vibude, kui ambude energia kohta ilusaid jutte.. aga täpsusest nässugi mitte.
Seega siis, kuidas tabatakse nende relvadega liikuvat märki? Kas keegi sellestki miskit kuulunud on? Ja lõpuks, mida tarka ülejäänud arvavad?
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
madis
Postitusi: 123
Liitunud: L Veebr 21, 2004 10:43 pm

Re: Ammujaht

Postitus Postitas madis »

ch kirjutas:Kas ma olen miskit kahe totra vaatega silma vahele jätnud või olen mõne seaduseparanduse maha maganud - igatahes ammujahi seaduslikkus ei ole minu mälu järgi Eestis võimalik. Parandagu mind keski, kui ma eksin....
...Olen kuulnud ja lugenud nii vibude, kui ambude energia kohta ilusaid jutte.. aga täpsusest nässugi mitte.
Seega siis, kuidas tabatakse nende relvadega liikuvat märki? Kas keegi sellestki miskit kuulunud on? Ja lõpuks, mida tarka ülejäänud arvavad?

ka minu teada ei ole ammu jaht eestis seaduslikuks kuulutatud nagu ka vibujaht. Ja kui sa täpsusest tahad teada, siis need ka liikuva märgi peale üpris täpsed(kui lasta oskad). Soomes peetakse suviti vibuvõistlust - Kaatajakisa - kus lastakse ka vibuga liikuvaid märke ja seda ka longbow'dega, millel pole mingeid stabilisaatoreid ja sihikuid jms. Ka nende vibudega saadakse liikuvale märgile pihta, isega alla 12. aastased. ma arvan, et kui ammul on ikka optikad jms peal, siis ta kõvasti täpsem, kui longbow.
Aga üldiselt arvan ma ikkagi, et see mees, kes selle kuulutuse üles pani ei ole eriline seaduse austaja, muidu ta ei käiks ammuga koprajahil. Aga eks iga üks teab, kui kaugele nad on valmis minema seaduste rikkumisega.
beliving that the bow has soul
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: Ammujaht

Postitus Postitas Mart »

ch kirjutas: siinsamas müügi kuulutuste all kirjas ka selline jutt, et kodanik ambu müüb. Lastud siis seni kopraid aga võiks nagu lausa antiloopi tabada.


Teatud kaalutlustel jätsin selle kuulutuse ülesse...
Aa mis puutub nooltega jahti,siis niipalju kui mina olen näinud lastakse ikka praktiliselt seisvat looma.Minu nägemised on tõsi küll ainult tele ja video pealt nähtud.
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Kui seda kuulutust nüüd päris tähelepanelikult lugeda,siis minu meelest kasutas kodanik ambu ainult kopra (surnud) veest välja toomiseks, mitte elusa looma laskmiseks. Kui asi nii on ,siis võrdub see amb ja nool mingi konksu või oraga, millega enamjaolt lastud kobrast veest välja õngitsetakse. Põhimõtteliselt võiks ka spinningut kasutada, kui osav mees oled.
madis
Postitusi: 123
Liitunud: L Veebr 21, 2004 10:43 pm

Postitus Postitas madis »

ma lugesin ka seda enda arust hoolikalt ja seal oli ju öeldud, et kui lasta, siis vajub ära, aga kui noolega püüad, siis ei vaju ära ja saad kohe välja ka tõmmata peale lasku.
beliving that the bow has soul
mustlesk
Postitusi: 635
Liitunud: N Dets 02, 2004 1:48 pm

Postitus Postitas mustlesk »

püssiga lastud kobras kipub varsti põhja vajuma, aga kui veel vee peal olevat looma tabada noolega millel on nöör järgi, siis ei ole enam muret looma nööri pidi kaldale tõmbamisega.

Kirjutatust tuleb siiski vist välja,et ta kasutas ambu ainult kopra välja tõmbamiseks.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Ammujaht.

Postitus Postitas jorr »

Amb on nüüd küll salaküti relv ja meil EEstis keelatud, kuid Ameerikas on kohti kus püssipaugutamine keelatud. Seal kütitakse ammuga paljusid loomi.
noorus on ilus aeg
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Amb

Postitus Postitas ozz »

Olen näinud ambu mida vinnastatakse plokiga ja see käib imekähku!
Olen olnud ammulaskmisel kus kütiti sokku 80 meetri pealt ja see loom lasti ühe noolega täpselt kaela. Kus asi aset leidis jätan oma teada aga asi on ääretult töökindel ja vaikne!?
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

Tuleb välja,et eht salaküti relv.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

sooviku kirjutas:Tuleb välja,et eht salaküti relv.

Kui asja hind nii soolane poleks siis küll, aga siiani kui kasutatud sileraudse (illegaalse) saab kordades odavamalt kätte siis nii see pole.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Korralik jahiamb, mis vastab kõigile sissetoomist lubavatele parameetritele maksab kuskil 13000-15000 kronu. See on koos optika ja muude vidinatega. Sellised riistad on jahipoodides ja Falcos vabamüügil.Ühtegi tokumenti ega paberit, peale rahapaberi, ei küsita. Ma arvan, et mees kes tahaks vahest mõne kitse või sea omale lasta, saaks seda teha ametlikult palju odavamalt ja riskivabamalt. Kellel aga rahakott üle ajab ,ammu kaotus+trahv probleemiks pole, andku aga minna - kuni vahele jüüb. See juhtub aga varem või hiljem nii kui nii. See jutt, aga et lasti ammuga 80 meetri pealt kitsele kaela on kobina peale täiesti võimalik. Meil lasi üks "tore" mees jooksvale sokule umbes 100 meetri pealt sileraudsega ja kuuliga kaela. Loomulikult võib ka veel ulmelisemaid kobasid juhtuda , aga kindla peale tabamisest on asi väga kaugel. Olen ise jahiammuga platsil märki lasknud ja tean väga hästi , milline on noole trajektoor juba 50 jardi (u45m) pealt lastes. 80 meetri pealt ette arvestada seda kaart mis nool siis teeb on üsna problemaatiline. Olen näinud ka DVD-d kuidas ammuga Aafrikas jahti peetakse -reeglina lastakse varitsusest 20-30 jardi kauguselt ja ka siis peab tabama südame piirkonda, et loom pärast üles leida. Kaela ei lase seal keegi - looma ei leia lihtsalt pärast üles. Kui kedagi huvitab noolega jaht Aafrikas, siis küsigu selle kohta täpsemalt Lill Marekult (telefoni numbri saab Falcost küsida),tema käis hiljuti esimesena eestist seal noolega jahil ja lasi ühe suure antiloobi ja tüügassea. Kuuldavasti tahab ta ka edaspidi huviliste jahte sinna korraldada.
Suletud