Kuidas võitlete salaküttide vastu ja kas on ka tulemusi?

2005. aasta teemad
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Salakütt

Postitus Postitas ozz »

Aga me ei võitle üldse salaküttide vastu!? Milline hea ja lugupeetud jahimees pole salakütt olnud ahh!?? Kui keegi võõras jobu on kusagil liikunud, siis vaatame mis mees on, ja kui paar korda on öösel "kogemata" tuled puruks lastud on asi korras. Milleks kulutada närve ja aega tühja tähja peale.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Salakütt

Postitus Postitas baddmann »

ozz kirjutas:[....] ja kui paar korda on öösel "kogemata" tuled puruks lastud on asi korras[...]


See on ikka väga "kõva sõna". Kui nüüd ammujahi teema alt vaadata veel ka Ozzi postitust teemal kus ja kuidas sokku lasti, siis on kõigile selge, et ega jahimehed topeltstandardeid ju kunagi ei rakenda. Meie ise võime kõike, teised aga kandku varalist karistust koheselt, kui meil nende vastu vaid kahtlusedki on...

BM
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Kuidas võitlete salaküttide vastu ja kas on tulemust

Postitus Postitas jorr »

See on üldiselt raske teema. Nii lihtsalt kui trucker soovitab juba ühest seltsist teise ei lähe. Näiteks uuritakse iga kanditaati, eelmisesest seltsist küsitakse kindlasti järgi ja kui vastaja on latvikus olev tegelane, siis ära looda et ta head räägib. Tean praegu meest kes ei saanud "härradega" läbi ja nüüd otsib juba mitu aastat omale uut seltsi. Kõik küsivad ju kohe kohaliku esimehe käest, kellega ta ei sobinud ja kuulevad et salakütt, on jutul lõpp. Mees pole kuskile vahele jäänud, taotles omale relvaloa ja ostis uue püssigi, kuid seksjooni omale pole leidnud.
Meil seltsis käib lubadejagamine loosi kaudu. Kõigile antakse teada, et jagatakse ja kes kohal on võtab oma käega paberitüki kus kirjas mis loom.Kui jääb lubasid üle, saavad need kes kohal pole ja tavaliselt vastavalt soovile,ehk loosime ka neile.
Ja üldse see mõiste salakütt. Kes on salakütt? Kas mees kes eluaeg on seadusest mööda hiilinud, pole aga kordagi vahele jäänud,Jumal hoiab.
Või teine, kes alati on püüdnud sedusest kinni pidada ja juhuslikult laseb vale looma, saades endale nii salaküti nime.Näiteks tean meest, kes autoroolis olles oli ehk aasta jooksul kolm päeva kaine, kuid munder aitas ja päästis.Teine vend aga jäi väikse lõhnaga vahele ja joodik valmis.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

Tegelikult on vist kõik jahimehed salakütid.Kui sa looma varitsed või hiilid,siis oled ju ka nii-öelda sala.Olgugi,et loaga aga ikka sala.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Salakütt

Postitus Postitas kakuke »

baddmann kirjutas:See on ikka väga "kõva sõna". Kui nüüd ammujahi teema alt vaadata veel ka Ozzi postitust teemal kus ja kuidas sokku lasti, siis on kõigile selge, et ega jahimehed topeltstandardeid ju kunagi ei rakenda. Meie ise võime kõike, teised aga kandku varalist karistust koheselt, kui meil nende vastu vaid kahtlusedki on...

BM

Aga kust saab tema eelmisest postitusest välja lugeda seda, et asi Eestis aset leidis ja kus iganes see ka toimus siis selleks luba polnud? Ah, mis iganes, aga inimese suunas püssitoru suunamist taunin ma küll. Karistus võib tahtmatult liiga karm tulla.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

Ma hakkasin siin mõtlema,et riik ju võitlebki salaküttimise vastu.Karusnahkasid ta kokku ei osta(teised ka mitte).Rebast,kährikut,nugist ja teisi karusloomi enam karusnahakütist salakütil püüda ei tasu.Näe,tulemuski käes.Nüüd tuleks tõsta veel kõva kisa,et sikudel on kiinid ja ***** sitased,sead aga on ussi nii täis,et kui maha lased,liigutavad edasi.Ja seda juttu tuleb kindlasti rääkida külanaiste kuuldes.Nii kaovad lihakütist salakütid ka ära.
Suletud