Metssealiha pasteet
Metssealiha pasteet
Lasime just eile noore sea ja tuli mõte,et ehk teeks lihapasteeti.Praad hakkab nagu tüütama juba.Feen ehk ütleks mõne põneva retsepti?
noorus on ilus aeg
Metssealiha pasteet
Mis nüüd, kas ehmatas ära, või pole keegi teinudki?Peaks vist siis oma tegemise kirja panema, kuigi ma kokapoiss pole aga jahimees midagi ikka oskab.
noorus on ilus aeg
Pasteet
Ega selle pasteedi tegemise juures midagi erilist keerukat pole! Kui lihast, siis ikka ahjuliha võid ka veidi keeduliha juurde panna. Praetud sibul, keedetud porgand - ikka kena kogus, veidike küüslauku, riivitud muskaati, jahvatatud vürtsi, veidi konjakit. Kõige lõpuks vastavalt kogusele kas 2 pk või rohkemgi Eesti Taluvõid. Ja kõige lõpuks kõik kokku "mikserdada" ehk vahtu ajada! Porgandi keedu puljong kasutatakse ka enamasti sealjuures kenasti ära!
Metssealiha pasteet
Jah, nii ma umbes tegingi aga nüüd igasugu uued maitseainesegud olemas ja ei oska neid ise eriti kasutada.
noorus on ilus aeg
Kui sulle Jorr vana maitse mokkamööda on, siis milleks uut maitset otsid. Võid ju väikeste koguste peal katsetada. Minul aga tekib küsimus selles, et kas sa suudad kogu pasteedipartii ära süüa. Ise olen külmutanud, kuid värske maitse on ikka tükk maad ehedam kui külmutatu.
Ise pasteeti tehes olen konjaki asemel kasutanud nn. "jahimehe napsu" , mis on metsakohina ja maitseainete segu. Viimasel ajal aga kohinat raske hankida. Pannud need liha haudevedelikud kõik sinna pasteedi sisse. Loomulikult olen lisaks võile ka kodusea pekki lisanud. Tuleb kuidagi mõnusama maitsega.
Ise pasteeti tehes olen konjaki asemel kasutanud nn. "jahimehe napsu" , mis on metsakohina ja maitseainete segu. Viimasel ajal aga kohinat raske hankida. Pannud need liha haudevedelikud kõik sinna pasteedi sisse. Loomulikult olen lisaks võile ka kodusea pekki lisanud. Tuleb kuidagi mõnusama maitsega.
ikka lõbusalt
Metssealiha pasteet
Ma selleks siia teema paningi,et uusi nõkse leida.Ega sa ometi ei arva, et ma terve metssea pasteediks teen? Mis tegemisse puutub, siis meil olid tänavu rasvased sead, nii sõrmejagu pekki oli küljes.Hästi söödetud.Seepärast lisasin ainult 300g suitsupekki, muidu panen rohkem.Ka pool latti lastevorsti olen värvi mõttes lisanud, pole nitrit ja muid mürke rohkem vaja ja sööme seda viie inimesega +koerad.Hea kui 3--4 päeva kestab.
noorus on ilus aeg
Pasteet
Kui uusi maitseid tahad proovida, siis proovi Ingverit ja Kardemoni- ehk on huvi!? Ise olen lisanud tilli ja paprikat, aga keeduvorstist kuulen küll esmakordselt? Pasteet on ikka konservatiivne asi, pole mõtet teda ....!?
Hea pasteedi saad kui teda hirmsalt ei hakka kohe samal päeval sööma, vaid lased tal 24-48 tundi külmkapis järelvalmida. Kirjutan seda mida olen ise järele proovinud! Neid vangerdusi on tehtud igasuguseid kes viitsib siin hakata neid kõiki üles lugema!? Aga külmunud pasteet maitseb sama hea kui oled ta lasnud harilikus külmas ära sulada ja sa ise seda ei tea!!
Hea pasteedi saad kui teda hirmsalt ei hakka kohe samal päeval sööma, vaid lased tal 24-48 tundi külmkapis järelvalmida. Kirjutan seda mida olen ise järele proovinud! Neid vangerdusi on tehtud igasuguseid kes viitsib siin hakata neid kõiki üles lugema!? Aga külmunud pasteet maitseb sama hea kui oled ta lasnud harilikus külmas ära sulada ja sa ise seda ei tea!!
Mul endal siin see jama, et pole veel lihapasteeti teinud
Tean siin mõningaid tarkasid raamatuid, kust mõndagi leida võib ja plaanisin sealset teavet tsiteerida, aga pole olnud selleks piisavalt mahti (jube kiired ajad... tuvi ja kobras, noh
). Uute maitseainete teemal on nii, et ma vist ei julgekski neid väga kusagile panna. Kui just selline paprika, oliivide jms lihapaté, siis paneks küll mõnda segu juurde. Kasvõi dekoorvürtsi, jahvatatult. Aga kuna ma ise olen ka pigem klassikalise pasteedi sõber, siis kui miskit tegema hakkan, teen kõigepealt selle ära.
Ps. seda võin kopra kohta öelda, et selle maksast pasteeti saab, aga midagi erilist ei ole, äkki peaks ka lihast proovima.


Ps. seda võin kopra kohta öelda, et selle maksast pasteeti saab, aga midagi erilist ei ole, äkki peaks ka lihast proovima.

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
metsealiha pasteet
OZZ ja FEEN, tänud, ootasin just feeni , kuigi sain ka ise aru, et praegu kiired ajad ja part ka tulekul.Omalgi kõik nädalavahed kinni kuni puhkuseni välja.Puhkuski tuleb vist kiire,mitu ulukit korraga käsil ja kodutöö ka.
noorus on ilus aeg
Pasteet
Ajate mul selle pasteedi jutuga isu peale. Kopra pasteedi kohta niipalju, et
temast saab päris hea ja hõrgu pasteedi kui lisad juurde paprikat, tilli veidi kanapugusid (praetult). Paprikas tuleb keeta loomapuljongis, võib ka kana puljongis, seejärel läbi masina. No paned veidi praetud seapõske ka kui isu on!? Pasteedi värvitoon ei tule küll eriti puhas, kuid kui arvestada sinna juurde lisatud paprikat mis veidi mängib seal sees on asjal jumet!
temast saab päris hea ja hõrgu pasteedi kui lisad juurde paprikat, tilli veidi kanapugusid (praetult). Paprikas tuleb keeta loomapuljongis, võib ka kana puljongis, seejärel läbi masina. No paned veidi praetud seapõske ka kui isu on!? Pasteedi värvitoon ei tule küll eriti puhas, kuid kui arvestada sinna juurde lisatud paprikat mis veidi mängib seal sees on asjal jumet!
Kopraga on üldiselt nii olnud, et mõned korrad on olnud mahe ja hea. Mõned korrad nagu maks ikka, aga järelmaitses on selline kirbe mõrkjas maitse. Liha maitses pole olnud mingit vahet. Ja ei saa öelda, et ka sappi oleks peale sattunud. See teema on siis veel vaja kindlaks teha.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Pasteet
Kirbe maitse tekib siis, kui on midagi üle praetud! Teisisõnu kõrvetatud. Kui praed sisse seapõske või sibulaid tuleb hoolikalt olla panni juures! Ka maksa ülepraadimisega tekib sama efekt! Maks tuleb kiiresti rohke või ja õliseguga praadida! Kui maks on pikalt vindunud pannil, saad sellise kummi, millele hammas peale ei hakka ja pasteet on selleks korraks rikutud. Ära visata pole mõtet, küll ära süüakse, aga peolauale pole mõtet pakkuda 

Ei, seda ka ei ole, et oleks üle praetud. Ja ma mõtlesin siin just näksimise teemal, mitte pasteediks. Soku oma sama moodi tehes pole kunagi olnud mingit jama. Ja kummiks ka ei lase. Kui just õlleampsu vaja, siis küpseb küll nõks rohkem. Ja see maitse ei tulene praadimisest, vaid on ikka kopra maksa enda mekk olnud. St, arvatavasti ikka mingi bioloogiline tegur võis iis selle kättesaamisel mingi tegur, mis meitset kujundab.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...