Docter

2005. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Docter

Postitus Postitas hendrik »

Tahaksin teada, palju sellise firma nagu Docter optikaid Eestis kasutusel on ja mis nende kasutajad arvavad. Tegin siin foorumis ka search ja kaks teemat jäi silma.

http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewto ... ght=docter
http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewto ... ght=docter

Mõlemast on jäänud mulje, et see Docter peaks täiesti arvestatav tegija olema. Võrdlusel lausa Zeissiga ühte punti pandud. Kaupo jutust jäi mulle mulje, et tegemist peaks olema ülikõva asjaga. Kas asi on tõesti nii positiivne? Miks siis meile üldse seissid-svarovskid?
Kui mujal maailmas ka teda nii kiidetakse ( paaris kohas jäi silma ka laitmine), siis miks ta maksab ikkagi 2x vähem kui zeiss. Mitte, et mul selle vastu midagi oleks :D



Jäi selline huvitav sait silma naaberriigist. Isegi kui ise Soome järgi sõita, ei ole see hind ju väga hull, kui ikkagi nn tipptoote saad. (?) Jälle nats mõtlemist.

http://www.villenkello.fi/shop/kauppa4/ ... 1&offset=5

Lisa: Ise küsin, ise vastan. Natuke Docteri ajalugu uurides, selgus, et tegemist on ettevõttega, mille nimeks oli veel enne 1.08.1991a Jenoptik Carl Zeiss Jena GmbH. Nimi muudeti pärast Berliini müüri varisemist ja sama tehase omandamist ühe Bernhard Docteri nimelise härrasmehe poolt. Ettevõte on tuntud oma kvaliteetse toodangu järgi, mis ei ole alla jäänud ka praegusele Zeissile. Nii väidavad igasugused välismaa targad lehed. :)
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Jah, kahjuks tingib Docter`i hinnaklass 15-16 000 kr olukorra, et selle optika hinnalisa ei ole kallimate (Zeiss, Swarowsky) brändidega võrreldav. Sellel põhjusel meie jahikauplused selliseid "vahepealse hinnaga" brände ei müügi! (OK, Docter`i tehasega on ka väga raske suhelda...)
Suletud