Vene spanjel

2005. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Vene spanjel

Postitus Postitas hendrik »

Käisin täna lasketiirus ja kohtasin üht tuttavat, kes oli mõnd aega tagasi endale vene spanjeli võtnud, õigemini isegi 2 ( teine pidi vanem olema aga seda ma ei näinud). Tõttöelda jäi mulle sellest kutsast väga positiivne mulje. 5 kuud vana ja energiat jätkus maa ja ilm, seejuures ilmutas täiesti tragit iseloomu ja kuulekuse märke. Mõtlesin, et viskaks õige siiagi teema üles - palju selliseid jahimeestel ka on ja milleks te neid kasutate? Põhiline ülesanne peaks olema tal linnukoerana töötamine aga pidi ka kenasti verejälge ajama. Igatahes, äkki kellelgi on pisut kogemusi?
Grouse
Postitusi: 85
Liitunud: T Aug 16, 2005 4:23 pm

Postitus Postitas Grouse »

Mul endal inglise koker 2 aastane. On otsinud üles kolm veriseks lastud siga. Kähriku ja rebase jahti võib temaga ka pidada.
Järgmisel nädalal saab minna ka pardijahti.Olen õpetanud teda toigast veest tooma, eks näis kas ka parti toob.
Spanjeli soetamise puhul arvesta sellega, et kui temaga metsas või isegi põllul käid on ta karv igasugu sodi täis ja siis aitab ainult kamm(mina läksin lihtsama vastupanu teed-hoian tal siilisoengu).
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

Kui verisele loomale järgi läeb ja leiab, teeb kisa kah? kui loom elus/surnud, kuidas siis käitub? Seda ei karda, et mõni tige siga kutsale liiga teeb?

See pika karva teema on üks jant jahh. Tean juba, et mulle see osa väga istu, kuigi see on paratamatus. Mul on tasapisi pilk hakanud sinna drahthaari poole tüürima juba, see kasimise asi on üks väiksematest, aga ikkagi põhjus olnud. Kuigi ega ei tasu arvata, et ma koera ( ja tema järgi) kasimisest üldse pääseda loodan. :D
Komatsu
Postitusi: 42
Liitunud: N Sept 16, 2004 11:06 am

Postitus Postitas Komatsu »

Võin kinnitada vene spanjeli häid jahiomadusi. Äratoomise instinkt sisuliselt veres. Aga samas õpetamine väga vajalik. Kuulab sõna, kuid omab ka tugevat "mina". Vajab seltsi. Veest pardi väljatoomise õpib laksult ära.
Karva hooldamisest. Kuna ta on suhteliselt väike koer, siis tegelikult polegi see kõige hullem. Takjad tükivad kõrvadesse jääma. Mujale suht vähe.
Ja kui ta ülepea sopane on, siis tuleb lihtsalt puhtaks pesta.
Väiksema koeraga pole ka see keeruline.
Suletud