cz 550 omanikud.

2005. aasta teemad
Suletud
sigmarzelinski
Postitusi: 32
Liitunud: P Juul 31, 2005 3:20 pm

cz 550 omanikud.

Postitus Postitas sigmarzelinski »

Küsimus selline millise padruniga lasete siga, põtra, sokku jne oleks hea teada sest pole aega nii palju lasketiirus kaija et teada saada milline padrun koige paremini jookseks just selle relvaga. teiste relvade omanikud teretulnud.
Kasutaja avatar
rõba
Postitusi: 51
Liitunud: R Aug 05, 2005 12:15 am

Postitus Postitas rõba »

sokupauk - see mul alati soojas! tuleb võtta paremast põuetaskust
põdrale panen punase padruniga - nendel karu pilt ka peal (põder kuram kardab karu!)
seale - alati vaja võtta püksitaskust kus eide pandud võileib (kao siit metsa sa igavene siga!)
iga kord ei näkka!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

cz550 omanikud

Postitus Postitas jorr »

Rõba, väga hästi öeldud. :D :D :D
noorus on ilus aeg
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: cz 550 omanikud.

Postitus Postitas baddmann »

sigmarzelinski kirjutas:.......sest pole aega nii palju lasketiirus kaija et teada saada milline padrun koige paremini jookseks just selle relvaga. ......


Kui juba selline ütelus lendu lastud, ju siis tõepoolest pole aega. Selge on see, et heaks kiita sellist suhtumist väga ei saa, kuid eks igaüks otsusta ikka ise oma prioriteetide üle. Usu mind, küll ajaga tuleb ka Sul suurem soov tiirus harjutamas käia ja püssi ning laskemoona testida ;) Küll jahikaaslased selle isu peale ajavad :D

Kui vajad universaalset padrunit suurulukijahiks, siis asja ajab ära Norma Vulkan. Siin foorumiski on teda enamjagu kiidetud - selline üldine Skandinaavias ja meil levinud laiatarbepadrun. Mina isiklikult ei ole seda eriti kasutanud, nüüd uuest relvast vaid üks siga sellega lastud. Vanas püssis kasutasin Sellier & Belloti 11,7 grammist poolmantelkuuli, mida jällegi vastupidiselt - siin foorumis peamiselt maha tehti. Minul talle erilisi etteheiteid ei ole olnud, eks ta hinna poolest soodne ja tabamusel piisavalt purustav asi ole.

BM

P.S. Kaliibriks mul 308 WIN, aga vähemalt Norma Vulkanit puudutav jutt sobib ka 30-06-le.
sigmarzelinski
Postitusi: 32
Liitunud: P Juul 31, 2005 3:20 pm

Postitus Postitas sigmarzelinski »

Ega jah need eeskonelejad eriti tarkusega hiilga aga ei pane neid tahelegi. muideks lasketiirudes saan kajja iga nadal sest olen sõjaväelane aga seal lastakse teiste relvadega. suured tanud selle infi eest mainimata jai see et relv on 308 win mitte 30-06. ise lasin relva sisse tsehhi enda padruniga aga suuruluki padrun jookseb sellega metsa u 10 cm 100m kohta. hea oleks veel infot ma proovin selle padruni ara mis sa soovitasid.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Hmm, jah, S&B võib seda "loopimist" teha küll, ega nad mingi hiigelkvaliteediga moona ei tooda ja ka kuuli kuju ei ole just täpsuslaskmise jaoks mõeldud (poolmantlil). Samas igaks juhuks kontrolli relva esilae ja raua vahelist vahet, sinna peaks paberileht küllaltki pikas ulatuses vahele minema. Kui ei lähe, siis on see üheks oluliseks ja küllaltki tavaliseks põhjuseks, miks püss loobib - endal see üle elatud, relvaks oli tookord küll lahtimurtav vene üheraudne. Loopimine peaaegu kadus, kui esilae ja raua vahe pooles esilae pikkuses lahti sai töödeldud. Edasine töötlemine veel ees....

BM

NB! S&B teravaotsalise nn kaetud poolmantelkuuliga padrunist hoia eemale. Sellega ei ole midagi jahil teha, rebast lasta on kallis ja liiga raske, suure uluki kehast lendab aga läbi täpselt nagu täismantelkuul ja loom jalutab minema.
sigmarzelinski
Postitusi: 32
Liitunud: P Juul 31, 2005 3:20 pm

Postitus Postitas sigmarzelinski »

No sai norma oryx,i järgi sisse lastud 11,7 ,peaks nuud hakkama vaatama mis täismantel sinna sobib muidugi hinna vahe tuleb s&b moonaga võrreldes suur aga mis teha.lasin sokku oryx,iga ja u 15-20 m liigub veel siis jaab maha voi on see ebanormaalne. Vaga suurt auku teiselepoole ei jata.Hea oleks kui keegi laseb veel selle moonaga siis mida ta kasutab taismantliks sinna kõrvale. sõber utles kull et lase vaikesed loomad kah sellega et kuul ei jõua avaneda ennem laheb labi aga ei taha seadust rikkuda ja vaja ikka taismantel kuuli kah.
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

No norma oryx kõrvale siis ikka norma jaktmatch täismantel ja jutt sellest et täismantel sokust/kitsest läbi lööb ja loom minema plagab on päris õige. Ise lasen Norma ballistic tip padruniga sokku/kitse, 2 looma olen lasknud mõlemad on liikunud peale seda 0m, või siis on liikumine ka see et pikali kukkus :)
vkx
Postitusi: 231
Liitunud: R Sept 26, 2003 11:51 am

Postitus Postitas vkx »

sigmarzelinski kirjutas: sõber utles kull et lase vaikesed loomad kah sellega et kuul ei jõua avaneda ennem laheb labi aga ei taha seadust rikkuda ja vaja ikka taismantel kuuli kah.


:?: :?: :?:
Võibolla sain ma sinu jutust valesti aru aga minu teada ei kohusta mingi seadus kasutama TÄISMANTEL kuuli. Küll keelab seadus kasutada TÄISMANTEL kuuli suurulukijahis. Väikeulukit on lubatud lasta nii täis- kui poolmantel kuuliga.
Suletud