vargused

2005. aasta teemad
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

Mulle meeldis "Jahiseaduse" viimane parandus:
Kui ühe ja sama jahipiirkonna kasutusõiguse saamiseks on esitatud kaks või enam taotlust ja taotlejad ei nõustu nendele ühise kasutusõiguse andmisega, eelistatakse taotlejat, kes kaasab jahipiirkonna kasutamisele suurema arvu jahipidamisõigust omavaid füüsilisi isikuid, kelle maaomand asub taotletava jahipiirkonna piires.

[RT I 2005, 15, 83 – jõust. 3. 04. 2005]

Saab eestlaste "maa ja metsa taas linnasakstelt meitele", seatakse jalule ajalooline 1343-2005.a ebaõiglus ja seetõttu meil metsas keegi suurt ka ei varasta. Jahimehed peavad jahti omas metsas :wink: ise olen muide maatalinnamees.
Nivaomanik
Postitusi: 206
Liitunud: R Nov 21, 2003 4:42 pm

Postitus Postitas Nivaomanik »

See on jälle selline ajulage sedadusepunkt. Kuidas selle kasutusloa ümberjagamine käib täpselt ei tea, aga kui seadust lugeda, siis jääb selline mulje, et kogume kokku seltskonna u. 100 jahimeest ja esitame taotluse kõigile jahimaadele ja suure tõenäosusega saame ka.
Kas see asi hakkab siis tulevikus nii olema? Ühe maakonna jahipiirkondade ülevõtmine ei tohiks olla mingi küsimus.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Selle seadusepunktiga on saaremaa meestel vist juba kurvad kogemused, kui mõne aja eest lahvatanud tülisid meenutada.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

No teemaks pole küll enam vargused (või siiski), aga tekkis plaan, et teeme foorumlaste jahisektsiooni. Siit saaks 200-300 huvilist kokku, siis võtaks mõne magusama ala üle ja laineneks nii, et varsti kuulub enamus Eestit jahifoorumi sektsiooni :) Käi jahis kus tahad jne :D
Aga see seadus on kahjuks ikka väga lünklik jah, kui sedaplaani nüüd tõsiselt võtma hakata, ja BM eest vedema hakkaks ;) siis olekski üks suur jahisektsioon meil olemas.

Ps, aga tegelikult, kui juba võtma hakata, siis võtaks kogu riigi ning võiks uurida, et äkki Lätis sama seaduseviga, Võnnu võiks ka tagasi võtta, kasvõi jahil jaoks.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Hehee, ega see ülevõtmine niisama lihtne kah ei ole. Kui jahipiirkond on juba kasutuses, siis üle võtta ei saa, selleks peab ikkagi varasem kasutusõiguse luba olema kehtetuks tunnistatud või peab varasem kasutaja ise sellest loobuma. Sektsioon muidugi iseenesest ilmtingimata ei eelda jahipiirkonna olemasolu ja ega ülevõtmine võib toimuda ka kokkuleppeliselt senise jahipiirkonna kasutajaga või siis hoopiski koostöö vormis.

Aga Läti kohta niipalju, et Lätis on mindud rohkem Soome mudelit mööda (mitte täpselt küll) ning seal sõltub jahiõigus oluliselt rohkem maaomandist kui meil.

BM
on küll meelitatud aga ei jõua neid seltse niiväga palju kah vedada veel esialgu ;)
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

baddmann kirjutas:..Aga Läti kohta niipalju, et Lätis on mindud rohkem Soome mudelit mööda (mitte täpselt küll)...

vähemalt ei pea lätis kütiliinil punast vesti kandma, vaid üksnes ajajad ...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Eks see punane vest on omaette teema jah, aga kui temaga ära on harjutud juba, siis on minumeelest täitsa hirmutav ühisjahis viibida, kui mõnel vanemal mehel endiste aegade kombe kohaselt tuhmunudpruun vatijope seljas ja heal juhul väikestviisi punast värvi meenutav eemalt märkamatu mütsilotu peas. Punases/oranžist vestist pole haisugi. Sellist värvi riietusega mehe kõrvale sattudes olen temapoolses sektoris oma mäletamist mööda vähemalt kahel korral põhimõtteliselt lasknud loomal ära minna ilma pauku tegemata...

BM
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

metsas ikka vahest ``metalliärikad`` käivad. me hoiame vilja 200l metallvaatides ja teinekord ikka on vili maha valatud ja tünnid oma teed jalutanud:P :)
tuleb jaht või jaa?
Suletud