Mauser 98 ning Sellier & Bellot

2005. aasta teemad
Suletud
saar
Postitusi: 2
Liitunud: L Juul 02, 2005 11:19 pm

Mauser 98 ning Sellier & Bellot

Postitus Postitas saar »

Mul selline relv nagu mauser 98 8x57 ja proovisin paar Sellier & Bellot ning avastasin et raudkestaga. Küsimus siis selles et on keegi nendega lasknud ka ja kuidas see kuul mu relva vindile mõjub. Mis siis et parema rauaga kui tsiviil kuid siiski on kahju sellist relva ära rikkuda.
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Kui kuul tõesti raudkestaga, siis on targem leida ikka vaskkestaga moon.
Ega ta muud hullu ei tee,- kulutab rauda üksjagu rohkem. Kindlasti ei ole
ka sellist täpsust, kui vaskkestaga kuulil. Hülsi materjal nii olulist rolli ei mängi, aga eelistada tuleb ikka vaske.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Oleneb mis kuuli Sa konkreetselt katsetasid. Kuskil 30 cal teemade all oli kah juttu S&B kuulist, mis magnetile reageeris - kontrollisin siis enda väikesed varud kodus kah magnetiga üle. Tavaline, SP ehk poolmantel ei teinud õnneks magneti peale teist nägugi (sellega olen peamiselt lasknud). Vot see nn kaetud poolmantel ehk kuul, mis minu meelest on jahikõlbmatu täielikult ja mida veel kodus paar tk õnneks ainult alles, reageeris vähesel määral magnetile. Kusjuures ei saa ka kindel olla ainult selle järgi, et tingimata väline kiht rauda v terast sisaldab, kuna magnetile päris külge ei jäänud, vaid ainult kergelt liigahtas selle läheduse peale. Võimalik, et kuskil sisu terasest. Igaks juhuks korralikus relvas muidugi ei kasutaks küll pigem.

BM
saar
Postitusi: 2
Liitunud: L Juul 02, 2005 11:19 pm

Postitus Postitas saar »

baddmann kirjutas:Oleneb mis kuuli Sa konkreetselt katsetasid. Kuskil 30 cal teemade all oli kah juttu S&B kuulist, mis magnetile reageeris - kontrollisin siis enda väikesed varud kodus kah magnetiga üle. Tavaline, SP ehk poolmantel ei teinud õnneks magneti peale teist nägugi (sellega olen peamiselt lasknud). Vot see nn kaetud poolmantel ehk kuul, mis minu meelest on jahikõlbmatu täielikult ja mida veel kodus paar tk õnneks ainult alles, reageeris vähesel määral magnetile. Kusjuures ei saa ka kindel olla ainult selle järgi, et tingimata väline kiht rauda v terast sisaldab, kuna magnetile päris külge ei jäänud, vaid ainult kergelt liigahtas selle läheduse peale. Võimalik, et kuskil sisu terasest. Igaks juhuks korralikus relvas muidugi ei kasutaks küll pigem.

BM



Muideks just vasest kest võtis külge kuna ma osisin padruni jäänused üles liivast ning tegin kindlaks.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

saar kirjutas:Muideks just vasest kest võtis külge kuna ma osisin padruni jäänused üles liivast ning tegin kindlaks.


Ikkagi: milline konkreetne S&B padrun see oli ? Et teaks tulevikus hoiduda. Ja täpsusta, kas räägid kuuli magnetile reageerivast mantlist või padruni magnetile reageerivast kestast, hakkab juba tasakesi sassi minema ;) (vt "otsisin padruni jäänused üles liivast").

BM
Suletud