Ja tuligi...:)

2005. aasta teemad
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Postitus Postitas Olavi Kool »

võib teha nii ja naa, üks meie kandi mees pani soku pea puuriida otsa ja naabri koer varastas ära. Puhastamise mure murtud ja suhted naabriga läbi. Kah võimalus õnnestunud jahist igavene mälestus saada, naaber tore mees, ei anna tagasi ka aga soku laskja küsis millise haavliga koera lasta. Vinge värk !!!
naised saunas rääkisid
god17
Postitusi: 33
Liitunud: K Mär 31, 2004 8:22 am

Postitus Postitas god17 »

ma vist tean kellest jutt käib
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

jahimees kirjutas:mina keedan ja siis suurema liha kraabin noaga ja ülejäänud teeb survepesur ja tulemus (y)

Rääkides nüüd survepesurist, siis meenus eelmisel aastal noorjahimeeste koolitusel räägitud jutt, kuidas saadi survepesuri abiga korralikest tumedatest hirvesarvedest heledad. Natuke ettevaatlik peab sellega olema.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Külaline

aga sipelgad

Postitus Postitas Külaline »

Kas see jutt peab paika, et kolju sipelgapessa ja nood teevad kogu töö su eest ära?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

ise olen kah keetnud ca 4 tundi väikesel tulel, liha tuleb lahti hästi.
metseapea olen aga kaevanud maasse paariks kuuks või pannud sipelgapessa.
Kasutaja avatar
Jahimeez
Postitusi: 67
Liitunud: N Juun 24, 2004 4:08 pm

Postitus Postitas Jahimeez »

keetmisel liha tuleb küll hästi lahti aga ninaluu läheb katki väga kergelt.
sipelgad on ka tõhus meetod.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

teadjamiis kirjutas: Ärge seda ainult toas tehke, saate naise käest tappa ja kõrvalkorterite hinnad langevad märgatavalt

Vot ma rumal inimeseloom ei lugenud seda viimast rida. Peaaegu oleks naine mind koos selle potiga elamisest välja visanud. Kaalusin ise ka et kas mitte visata pott koos peaga minema või mitte. Nii saigi sellest ligunemise ajast kahe nädala asemel kuu. Tagajärjeks oli see, et voolava vee all eemaldus pehme ollus ideaalselt. Miinuseks oli sellel aga see, et kolju koosneb teadagi paljudest luutükkidest ja lagunes lihtsalt ära. Nina peal olevad luuplaadid tulid küljest ära ja nii mõndagi veel. Liim kadus pea seest sootuks mis luutükke koos hoiab. Keeta polnud tarviski. Teise koljuga talitasin, aga väheke teistmoodi. Nimelt keetsin ta enne ära ja kuna kõhr ja natuke muud sodi jäi ikka külge siis pistsin ta veel ca nädalaks likku. Siis tulid jälle voolav vesi ja vana hambahari appi ning tulemus on minu jaoks rahuldav. Kui nüüd võrrelda neid kahte koljut siis esimene neist on heledam küll, aga mitte oluliselt (valgendada oleks ikkagi tarvis). Nii, et soovitan seda teist moodust neile kes elavad paneelmajas ja ei soovi naise käest tappa saada. :lol:
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Minu jaoks oli survepesur täielik üllatus. Retsept selline soku pead tuleb keeta 45 minutit (ärge hakake tähte närima) ja siis kohe kuumalt pesuri alla. Kõik tuleb ideaalselt puhtaks nii sarvedealused nahatükid kui aju.Valgendamiseks kasutasin 30 % vesinikku.Katsetatud kolmel korral.
Samas puudub kogemus põdra peaga vist tuleb natuke kauem keeta.

Küsimus?

Kas keegi on sea kihvu täitnud neutraalse valge silikooniga.?
Egas elevant pole siga!
Kasutaja avatar
shikaree
Postitusi: 141
Liitunud: T Dets 23, 2003 6:25 pm

Postitus Postitas shikaree »

saarlane kirjutas:Kas keegi on sea kihvu täitnud neutraalse valge silikooniga.?

ei ole, aga kardan, et võivad hakata pragunema. silikoon jääb ju pehme. kihva sisse oleks vaja ikka midagi kõva, et poleks ruumi, mille arvelt praod tekkida saaks. ma olen ise kasutanud valget epo liimi, seni olen rahul- pragusid pole tekkinud. palju sõltub ka eeltööst ja hoiutingimustest.
seal on teine rebane!
tsuks
Postitusi: 197
Liitunud: N Apr 17, 2003 10:56 pm

Postitus Postitas tsuks »

Nii- soku kolbaga asi enamvähem selge...

Aga sarved? Keetsin oma tsuksaaruga õieti- nii et sarved vette ei ulatund- siis aga akkasin puhastama- vaatan- mis pull? Sarved kohati laigulised! Mötsin algul- et veri- samas- pea sai nigu enne nülgimist mahavõetu... Kraapisin veidi- viskas vaigulõhna- selke- territooriumit märgistand teine.
Küsimus aga- kas pean nüüd selle vaigu miski moosiga sealt eemaldama?
Ja pääkolujuures ikka ülbelt musta ollust segi karvadega...

Seebivette ja harjaga üle? Tuksi kah nigu keerata ei taha :M
tsuks nigu ma olen...
mats
Postitusi: 14
Liitunud: N Nov 06, 2003 7:07 pm

Postitus Postitas mats »

no nii, tsuks
raske õppustel kerge lahingus
ehk siis - oleks vist pidand väikemate sarvedega algul trenni tegema, enne kui suurt tükki hammustad :wink:
mis sa seal ikka niiväga imetled ja värised. kui see on vaik, siis tead ju isegi, mis vaiku lahustab. ära neid päris leotama ja lutsutama kah hakka sest vaik pole ju teab mis "jumala tõrv".
pärja juures nokitsed karvad ära (või vaata a la survepesur), kuivatad, valgendad luu ja ongi korras.
küll hakkama saad. sa ju kuldsete kätega (kui pea selge seisab) :wink:
...ja asjata pauku ei tee!
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

mina olen ka kõik koljud survepesuriga teinud ... keedad aga korralikult pehmeks ja lased korraliku joa peale... aju tuleb 10 sekundiga välja ... peenema tee saab lõpus teha pikkade tangidega või meditsiinis kasutatavate sulguritega.
tuleb jaht või jaa?
slauri
Postitusi: 25
Liitunud: K Okt 19, 2005 9:03 am

Postitus Postitas slauri »

Olen puhastanud peaaegu kõik lastud sokusarved koos koljuga.Esmalt keedan neid,kuid mitte nii, et vesi mulisema hakkaks.Aegajalt katsun noaga,et millal külge jäänud jama piisavalt pehme on(enne keetmist eemaldatud liigne -nii palju,kui võimalik).Mis võimalik eraldan noaga ja siis läheb survepesuri alla.Pärast seda mitmeks päevaks vette ligunema(tõsta kõrgele kapi otsa,tõmbab n.ö. kile veele peale ja enam ei haise-kui ei liiguta).Siis käin harja ja Fairiga üle ning seejärel kergesse vesiniku lahusesse-paar päeva ja ongi valmis.Hea kui saab ka hambad enne ligunemist eemaldada(nt. rebasel)-finaal tuleb ilusam.Olen teinud isegi jänese kolju.Tähtis, et oleks aega ja kannatust-tasa ja targu.Muuseas teen seda kõikke korteris.
Priit Roostfeldt
Postitusi: 156
Liitunud: N Veebr 03, 2005 1:59 pm

Postitus Postitas Priit Roostfeldt »

kuidas su naine selle välja kannatab. Enda kogemusest võin öelda, et kisa saab suur olema :D :)
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

slauri kirjutas:Olen puhastanud peaaegu kõik lastud sokusarved koos koljuga.Esmalt keedan neid,kuid mitte nii, et vesi mulisema hakkaks.Aegajalt katsun noaga,et millal külge jäänud jama piisavalt pehme on(enne keetmist eemaldatud liigne -nii palju,kui võimalik).Mis võimalik eraldan noaga ja siis läheb survepesuri alla.Pärast seda mitmeks päevaks vette ligunema(tõsta kõrgele kapi otsa,tõmbab n.ö. kile veele peale ja enam ei haise-kui ei liiguta).Siis käin harja ja Fairiga üle ning seejärel kergesse vesiniku lahusesse-paar päeva ja ongi valmis.Hea kui saab ka hambad enne ligunemist eemaldada(nt. rebasel)-finaal tuleb ilusam.Olen teinud isegi jänese kolju.Tähtis, et oleks aega ja kannatust-tasa ja targu.Muuseas teen seda kõikke korteris.

Mulle jäi palju segaseks .Mida sa seal veel survepesuriga puhastatud koljut leotad ja ei tea mis seal haisema peaks veel hakkama ? Kas sa järjekorda mitte segi ei aja?
Tasa ja targu survepesuriga vist küll väikese looma koljut puhastada ei õnnestu,see lihtsalt lendab tükkideks ja veel korteris! Muidugi kui sa kraanist vett lastes survepesuks ei pea :wink:
Kivi kotti!
Suletud