Haned

2005. aasta teemad
Suletud
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Mul jälle üks rabahani kotis. Lühidalt oli sama teema, mis eelmine kordki.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

haned

Postitus Postitas jorr »

Minu arust käiad nad Ulila turbakarjäärides ja Ilmatsalu kandis, vist tiikidel või luhal.Täna õhtul tuli kaks nii 100pealist parve kuskilt sealtkandist üles ja kõrgelt-kõrgelt kadusid Rannu poole Võrtsjärve kohale.Meie põldudel on nad rohkem hommikuti vara, õhtuti vähem.Täna õhtul sõitsime pool Konguta maad läbi aga põllud tühjad.Kuid möödunud pühapäeva varahommikul olid haned viies kohas maas, isegi värskeltküntud põllul.Ei tea, mis nad sealt söödavat leidsid?
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Haapsalus Topu kandis tuleb õhtul põldudest lahele laidude vahele ja kaugemale Tauksi ja Lia poole. Aga kõrgelt k.rt. ja koos kurgedega 10-8 kure kohta üks hani. Tihti ka parved koos. Mida pimedamaks läheb seda madalamalt tuleb. Saagiks jäi 4 piilut päeval Pullapäelt ja üks suur-laukhani põllust vindiga. Muide, kuidas te teete põllus! vahet et kas suur või väike laukhani? 100-150meetri pealt? Muide soomlastel on palju tabavamad nimetused neile kahel hanele nimelt TundraHanhi ja Kiljuhanhi.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Hea binokkel peab olema, muud midagi. Ja kui piisavat suurendust pole, siis ei teegi. Aga lohutuseks niipalju, et väikest tuleb meie poole ikka hästi vähe.
bighornet
Postitusi: 414
Liitunud: P Jaan 30, 2005 6:16 pm

Postitus Postitas bighornet »

Beretta kirjutas:... üks suur-laukhani põllust vindiga. Muide, kuidas te teete põllus! vahet et kas suur või väike laukhani? 100-150meetri pealt? Muide soomlastel on palju tabavamad nimetused neile kahel hanele nimelt TundraHanhi ja Kiljuhanhi.


Põllus on veel ehk kuidagigi aega juurelda, aga kudas õhus vahet teha, kui madalalt üle kimavad :?: aega 5-10sek!
Ja nagu olen asjast kuulnud ja näinud siin paar aastat tagasi, siis lendas väike lauk suure laukhane parve lõpus kaasa :roll:
mine tee siis enne kindlaks, kui mahaarvamise juba korda oled saatnud !?
bighornet
Postitusi: 414
Liitunud: P Jaan 30, 2005 6:16 pm

Postitus Postitas bighornet »

[quote="Beretta"]Haapsalus Topu kandis tuleb õhtul põldudest lahele laidude vahele ja kaugemale Tauksi ja Lia poole. Aga kõrgelt k.rt. ja koos kurgedega 10-8 kure kohta üks hani.

No kui nüüd need idatuuled tublisti puhusid- reedest pühapäevani- ,kas siis NÜÜD KAH läänemaal hane kesiselt oli? Kas tuul puhus kõik otse üle?
Või põdra passimisel põld taevasse aega vaadata?

Reedel piki Narva maanteed sõites lubas kaassõitja naine mul autojuhitimise vahele ka suuga kuulipilduja häält imiteerida :( , et mul vererõhk ikka normis püsiks.
No ma suutsin silmanurgast tabada õhus pidevalt 3-4 parve 80-120 linnuga. Kõik Ida- Virumaa põllud olid täis puhkama ja sööma seadjaid. Laupäev sama lugu. Pühapäev suht hõredamalt , aga ka. Maantee piirdehekist 30m kaugusel olid kohati maas 100-de kaupa!

Kas mõni Läänemaa mees ütleks: sõida siia, ära bensuga koonerda :wink:
Ausõna, üle viie-kuue ma neid teilt ei rööviks. Või on asi neil päevil juba mõttetu?!
jussike
Postitusi: 4
Liitunud: N Juun 02, 2005 8:57 am

Postitus Postitas jussike »

Krrrrrt,peab vist laevaga sõites kah suuga ja harjavarrega pauku tegema...See on ikke mega,mis praegalt Soome lahel toimub!!!Õhus on korraga tuhandeid linde.Vist tundras hakkab talveks minema,et nii kibe minek sees. :cry: Aga noh,hää et siga ei lenda! :D
Ah minge kõik metsa!!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

haned

Postitus Postitas jorr »

Sisemaal sai hanijaht ümber.Sõitsime täna Konguta jahimaa risti ja põiki läbi,ilus täiskuu õhtu aga mitteüks hanepiuks kuskil.Külma teeb, vist sellepärast.
noorus on ilus aeg
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

Täna homiku kell 6:30 tartumaal peedul haned jutist üle lendasid. Näha pimedas ei olnd aga hääled küll ja palju.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Nu, sisemaaga see teema, et hommikul lendas neid küll. Keerile oli eile massidena peale tulnud, rafas hetkel jahis kah. Eks ma vasti panen siia postituse alla selle ka, et kas mõni täna ka liikus kusagil. Partidega oli küll Emajõel hommikul suht rahulik lugu. Ja kõvasti hirmu on nad ka saanud. (seda ka, et kui kellelgi veel partide teemal tähelepanekuid, siis vast saab seda mujal kui hanede all teha, ma lihtsalt kuritarvitasin siin postituse ruumi).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

haned

Postitus Postitas jorr »

Tegime täna vist viimase hanijahi sel aastal.Ringi sõites sattusime neile liiga ootamatult peale.Vahemaa vast nii 100m ja kui me autost välja kobisime ning plaani pidasime hanide nähes,arvasd nemad kaugemale lennata ning pauk jäigi tegemata.Veel kolm korda üritasime,kuid ligemale kui 500m nad enam ei lasknud ja kadusid Ulila suunas.Paistis kohalik hall olevat, nii umbes 100 pealine parv, kes öösiti Keeril magamas käib.Rändhane enam sisemaal ei tundu olevat.
noorus on ilus aeg
Suletud