Ekspressis taas süüdistused.

2005. aasta teemad
Suletud
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Ekspressis taas süüdistused.

Postitus Postitas indian »

Eilses Eesti Ekspressis on artikkel ``Seadustatud tapmine``. Sõna on võtnud ``loodusesõbrast`` kodanik, kes süüdistab jahimehi hirmsas tapatöös. Jälle on sõna võtnud keegi, kes ei tea asjast mitte mõhkugi. Arvamusvabadust respekteerin/ aktsepteerin isegi aga see sõnavõtt seal on veidi ebaadekvaatne, küll nagu ajakirjandus ikka, kujundab mitteteadlike kodanike arusaamu ja maailmavaadet. Tapjaks, mõrtsukaks ennast ma küll ei pea, ega ka valdavat enamust teisi kes metsas - mere ääres püssiga käivad, mõnda küll. Kurb, et sellised artiklid heidavad kogu meie tegevusele sellise varju mille põhjal tavakodanik võib tõesti arvata, et hulgume hambad irevil, suunurgast hõbekett nirisemas, mööda eestimaad ja soovime tappa kõik elava kes meie teele ette sattuma juhtub. Lõbust, igavusest, tigedusest- millest iganes. Nagu oleksime mehed, kes saavad kodus naiste käest kogu aeg peksa ja siis läheme loodusesse end tõestama ja kaitsetuid/ süütuid loomakesi valimatult maha nottima. Kurb, mis siis, et teadmatu ja ka mõneti radikaalrumala onu üllitis.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

Nõus. Rõõmustagu sind teadmine,et 10 000 tegev jahimeest saavad aru, et see on jama. Mul tekitas natuke segadust Lillemäe ja Männili jutud karu laskmise kohta. Üks ütles, et ligi pooled lastakse välismaalaste poolt, teine jälle, et peaaegu üldse ei lasta välismaalaste poolt. Kumb ütles mida ei mäleta, lehte ka käepärast pole. Aga kummaline.
Mis puutub artiklisse, siis ei maksa välja teha. Meele teeb mõruks küll, mis teha.
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Kes sel teemal arutleda tahab, siis artikkel on siin!
http://www.ekspress.ee/viewdoc/010B97B9 ... AB0043A6B0

Minul igatahes läks peale esimest lõiku lugemise isu üle, kuid siiski ´´vägistasin´´ selle ära lugeda! Pole pikka juttu... bulshit! :x
tuleb jaht või jaa?
Nivaomanik
Postitusi: 206
Liitunud: R Nov 21, 2003 4:42 pm

Postitus Postitas Nivaomanik »

Lugesin siis kah ekpressist selle tumerohelise artikli läbi ja ei viitsi isegi kommenteerida. Mina arvan teistmoodi.
Samast ekspressist leidsin ka artikli http://www.ekspress.ee/viewdoc/C55F75FB ... B3004AD8B8
mida sirvides jäi silma pildi all olev tekst "RASKE JAHIÕNN: Põlva­maal, Ilumetsas kevadise RMK regioonijahi käigus lastud põder vajab kodumetsast lahkumiseks õige suurt abiväge." Lugesin lausa mitu korda et kas ikka õigesti lugesin. Juba selline tekst pildi all näitab artikli autori kompetentsust.
Eks sellestki artiklist kumab läbi see teema, nagu eestis oleks jahimees pururikas ja pakuks soonud poliitik, ärimees või midagi sellist. Päris nii see ju pole.
Ühesõnaga kurvaks teevad sellised mõttetud artiklid jahimeeste mustamisest. Kahjuks peab muidugi tunnistama et tihti on jahipidamise tulemus mõne uluki küttimine, kuid kas seda mõrvaks või tapmiseks just peab nimetama?
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Kui juba RMK kevadist põdrajahti peab,mis siis meil enam oodata.Peab ka paar luba kevadeks jätma.
Egas elevant pole siga!
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Kui artiklis nii sõnastatakse "Jahilooma tapmise hind RMKs" siis polegi rohkem midagi öelda. Ja kust nad selle tapmise võtsid. Sääduses ja eeskirjas räägime jahi pidamisest ja tabamisest Tapetakse tapamajas.
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

OK kollektiiv kiri ja ajakirjanik atesteerimisele saata. Ma igal juhul loodan, et Kuristiku tänavalt keegi nüüd antud asja koha pealt ajakirjanduses sõna võtab.
Suletud