Eetika

2005. aasta teemad
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Kas mõnes seltsis lihajagamisel ka nn. vana küti ports kasutusel on.St mehele kes on jõudnud auväärsesse ikka, jahis käia ei jõua aga näiteks põdrajahi alguses viiakse temale ka värsket.
Egas elevant pole siga!
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Sellist asja ma küll ei mäletaks, et meil tehtud on, kuid eks asi suuresti selles ka, et ega meil neid erru läinud jahimehi vist polegi! Enamus vanu jahimehi, kellest ikka jahis pea igapäev räägitakse on juba ammu manala mehed kahjuks! Külla aga on nii, et kui mõni mees olude sunnil tulla ei saa, aga tema loal talt koer võetakse, siis viiakse küll oma osa ka koerale/koeraomanikule!
tuleb jaht või jaa?
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

Seoses rendilepingutega on tekkinud tava maaomanikule ports teha. Kui leping tehtud ja mehel maad rohkem, kui väike metsa tukk. Lihtsalt, et näidata lugupidamist. Uskuge mind asi toimib. Lisaks on see väga kõva argument maaomanikele, kes kõhklevad.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Luitemaal loendati ca 200 lastud kormorani laipa, kes olid vedelema jäetud. See on jahimeestele äärmiselt halb visiitkaart- kui juba kormorani lased, korista ta ikka kohapealt ära, niisama laskmislõbu pärast paugutamine ja siis veel lindude vedelema jätmine võimaldab avalikkuse arvamist kõigutada jahimeeste kahjuks. Ma ise pole proovinud kormorani süüa, aga ehk on ta ikka ka mingi retseptiga söödav.
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Kui see nii on, jah, inetu lugu. Samas kuskohast sellised andmed pärit? 200 kormorani alla lasta on ikka üks tugev ettevõtmine, ega nad ju reas ei oodanud millal see matakas ära tehakse? Sellise hulga lindude allatoomine on nii suur ettevõtmine, et seda teeb mitu meest mitu päeva. Alla tulema on ta küll üllatavalt kerge kui pihta saab aga see selleks, miski on selles loos mäda, kas on üks null numbris üle äkki? Kuidas panna 200 kormorani püssi eest mööda lendama ja veel nad alla tulistada? Kõik viimseni? Olen sel aastal mere ääres püssiga käinud 30 korda aga sellisesse laskekaugusesse, et kindla peale lasta pole ükski kormoran lennanud, ka siis kui maskeerimisvõrgu taga olin. Miski on mäda ses loos, seda ma teile ütlen.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

See info pärineb Linnuhuviliste postiloendist, hiljuti käis sealt läbi kormorani arvukuse piiramise võtete arutelu Looduskaitseseaduse muudatuste jms osas. Loomulikult pidid kohalikud linnuhoiufanatid teemas, mis käsitles peamiselt tulevast võimalust probleemsete lindude pesitsusajal nende mune õliga kattes nende sigimisedukust vähendada üles kiskuma jahimeeste väidetavalt meeletu vaenu kormorani vastu, seejärel ilmneski, et üks linnumees (nimi eiole hetkel meeles), olevat Luitemaa (veel sellenimelist looduskaitseala olemas ei ole, praegu Soometsa-Rannametsa vms) laidudel 200 kormoranilaipa korraga leidnud. "Kindlasti" tuvastas ta ka eranditult nende kõigi surmapõhjuse - kuna laibad avastati peale pardijahi avapäeva, siis ei olnud seda nähtavasti tema jaoks eriti raske teha.

BM
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

eetika

Postitus Postitas jorr »

Meil on küll ka nn vana küti ports kasutusel olnud, kuigi praegu enam selliseid vanu pole.Veel on meil komme, aasta jooksul manalasse varisenud küti mälestamine üldkoosolekul ja saluut esimesel põdrajahi päeval.Siis veel noorjahimehe kombed, kui mees püssikandjaks saab jne.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
rõba
Postitusi: 51
Liitunud: R Aug 05, 2005 12:15 am

Postitus Postitas rõba »

halva - variseva manalan
hää miis mene toonela teen

on's kõik küti halva?
iga kord ei näkka!
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

200 LASTUD kormorani laipa!!??Tahaks sellisest laskur- Fantoomist küll lähemalt kuulda .Äkki oli tegu jänkidest snaiperite paariga?Kes on üritanud kormoranidele laskekaugusele jõuda,mõistab minu üllatust.Seda enam.et pardijahil kasutusel ikka sileraudne.Minule isiklikult tundub,et tegu järjekordse briljantrohelise bluffijaga .Kahju ainult,et kohe leidub isegi foorumlaste hulgas sinisilmseid uskujaid.Pole ma mingi maailmaparandaja ,aga mis liig see liig.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Luitemaal loendati ca 200 lastud kormorani laipa. Et kuidas? Minu Pärnust saadud jahipileti juurde on paar viimast aastat loetud sõnad et Luitemaal ainult hanelisi tohib lasta. Lollus muidugi, mitte Pärnumaa Jahimeeste Liidu kehtestatud vaid roheliste. Aga käsk on vanem kui meie. Kuigi seal Pikla ninas on parim koht neid lasta. Ja siin olen küll kaluritega ühet meelt, ei söö nad ainult emakala nagu rohelised väidavad. Mõni aasta tagasi lasin Abruka all Kasselaiule 6 kormorani - kõik nad olid ennast ahvenat täis õginud. Kato vanem ütles kunagi: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Nii kinnitatakse ja seda kinnitas mitu korda üks tuntud ornitoloog, viidati ka teistele lastud lindudele (ka vigaselt leitud teder ja tiir). Ma kardan, et mingi põhi sel siiski on. Kas neid just 200 oli, ei oma isegi erilist tähtsust- Mulle oli see suur üllatus, isiklikult ei oma kormorani vastu erilist huvi ja ei hooli seetõttu padrunite raiskamisest. Kuidas õnnestus ligilähedaseltki nii palju lasta ja mis huvi laskjatel oli, ei oska kommenteerida. Ilmselt tahtis mõni seltskond makstud raha eest viimast võtta. Võimalik, et kõik laibad polnud jahimeeste lastud.
200 on tõesti palju? Ma ei tea.
noüks
Postitusi: 2
Liitunud: N Nov 24, 2005 9:04 am

Postitus Postitas noüks »

See on üks video mingist hiinlasest ja kuidas to kährikuid nülib elusaspeast.
Ise arvaks küll et olgu ükskõik mis loom aga ennem võiks ta ära tappa.
Ei ole ju nii keeruline.
Kui arvate et niskeseid inimesi Eestis pole siis ma teadsin ühte.
Olin tal külas kui ta jänest nülgis, raibe andis jänesele nii kaikaga et ta aint uimane oli ja kui jänes väga karjuma hakkas andis jälle.
Ise ütles et siis jääb liha parem kui veri sees on.
Kuradi räbalale andsin peksa. (siis oli sügav veneaeg loomakaitsest pold suurt haisugi)
Aga nigunii nülib siiani nii kui veel elus on.

(nõrganärvilistele mitte soovitav, aga küllap siin foorumis nõrganärvilisi pole)
Ei ole siin seda linki
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Hakksin vaatama mis selle lingi all paikneb mida noüks postitas ja no tõesti pole nõrganärviline, aga selline julmus ajas mul südame pahaks. Kuna juba eetika teema all oleme siis panen teistele ka südamele, et palun ärge riputage edaspidi sellele lehele sellist jama . Internetiavarustest võib leida igasugust solki ja kui see sellele lehele riputada, võivadki pinnapealsed inimesed arvata, et jahimehed ongi sellised julmurid.
Ps. kustutan edaspidi ka sellised lingid ära.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

1984a. Tambovi oblastis nülgisid külalapsed ``ajaviiteks´´ ELUSA koera ära kes siis mõne aja ringigi tuikus, laste rõõmuks. Neil olid seal üldse imelikud kombed, kolhoosi hobusekarjal lõigati öösel ilmselt ziletiga seljad ribadeks ja palju muid meile mittemõistetavaid nalju. Kui andsin ühele mehele klohmi, tõi see koheselt kodust sileraudse ja pani mulle sellest nigu matsus ilma juttugi tegematta sääremarja. Seda videot millest siin juttu on, näitavad igal võimalusel radikaalsed rohelised. Nett ja ajakirjandus on tänapäeval võimsad, me ju ei tea, kas need videod pole mitte just radikaalide tellitud. Mingi toslem nülib hea rehe eest mitte ainult looma vaid ka inimese elusalt ära kui vaja. Selliste rahvalollitustrikkidega on suured sõjadki käima lükatud. Me võime ju ka videoid teha kuidas me rebast paitame, põdrale musi anname jms. Poliitikutelt oleks selles valdkonnas palju õppida, Lenin lastega, Joss töörahvaga, miks mitte jahimees kogu metsa loomadega. Suhtun igasugusesse propagandasse ääretult ettevaatlikult. Samas on asjas ju ka oluline vastuolu, nimelt milleks peaks kedagi elusalt nülgima? Et oleks kordajatega raskem? Arvan ikkagi, et tegemist on radikaalide trikiga.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
noüks
Postitusi: 2
Liitunud: N Nov 24, 2005 9:04 am

Postitus Postitas noüks »

kakuke kirjutas:Hakksin vaatama mis selle lingi all paikneb mida noüks postitas ja no tõesti pole nõrganärviline, aga selline julmus ajas mul südame pahaks. Kuna juba eetika teema all oleme siis panen teistele ka südamele, et palun ärge riputage edaspidi sellele lehele sellist jama . Internetiavarustest võib leida igasugust solki ja kui see sellele lehele riputada, võivadki pinnapealsed inimesed arvata, et jahimehed ongi sellised julmurid.
Ps. kustutan edaspidi ka sellised lingid ära.


Vabandust selle peale ei tulnudki.
Saan nüüd aru küll miks on see foorum vale koht sellise materjali postitamiseks.
Aga ikkagi oli see täiesti ebavajalik julm ja sadistlik tegu.
Tunnistus selle kohta milliseks julmuseks on inimene võimeline
muidugi nemad on nemad ja meie ei pruugi üldse nende moodi olla.
ise olen ise hakkanud looduskaitsajst jahimees (imelikvõib tunduda aga nii on)
(kuigi oli see mingi ultraroheliste reklaam karusnaha vastu ei ole karva mütsi ostmisega mingeid probleeme)
Suletud