Isetehtud kompensaator

2005. aasta teemad
Suletud
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Isetehtud kompensaator

Postitus Postitas ozz »

Ei tea kuidas politsei suhtub isetehtud kompensaatorisse!?
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Vastavalt relvaseadusele on omavoliline relva ümberehitamine keelatud. Arvata võib, et politsei ka vastavalt suhtub.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Laekompensaatoreid ehita niipalju kui tahad :D

BM
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Minu arust ka, et kui sa mõtled laele kompensaatorit ikka siis see küll ei saa seadusega vastuolus olla! Paar nädalat tagasi alles tegin endale ühe... jäi teine lühikeseks! Egas relva omadused ju sellest muutu...

Aga tegelikult ma arvan, et sa vaevalt lae kompensaatori kohta uurisid... kuidagi naljakas küsimus tundub?
tuleb jaht või jaa?
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

No mehed vaadake kes postitas,Ozz on siin foorumis juba pikemat aega,nii et küsimuski ikka küsimuste killast.
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Jah kahjuks vist truckeril tuline õigus! Panin ise natukese küsimuse tõlgendamisega võsa... :oops: sorry!
Ilmselt Ozz mõtles kompensaatori all siiski aukudega varustatud toru ehk n.ö. leegisummutit! See peaks juba küll politseinikele mitte meeldima ja ka seadusega vastuolus olema! Selliseid vigureid ma jahi relvadel küll varem näinud ei ole, küll aga keeratekse neid otsa militaarrelvadele teatud moonaga laskmiseks!
tuleb jaht või jaa?
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

saialõikaja kirjutas:...Ilmselt Ozz mõtles kompensaatori all siiski aukudega varustatud toru ehk n.ö. leegisummutit! See peaks juba küll politseinikele mitte meeldima ja ka seadusega vastuolus olema! ...

Ehkki pole eriti kompetentne, peaks asiolema ikka nii
1. see nn aukudega toru võib olla kompensaator või summuti või ka mõlemate omadustega sõltuvalt tootjast
2. poolautomaatsetel jahirelvadel on kompensaator vist üsna tavaline asi ja tehasest peal
3. miks ta peaks seadusega vastuolus olema (s.t. kompensaator lubatud ja summuti mitte)
4. isetehtud kompensaator- ei tea
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

Ma küll täpselt ei tea, aga kippun arvama, et toru otsa lõigatud vint juba ajab relvainspektoril harja punaseks. Võid küll väita, et käid Soomes jahil, jne. Aga eks kõik sõltub konkreetsest politseinikust ja kuidas tema asja tõlgendab.
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Keda see vint, (õigemini keere, sest vint laulab metsas) häirima peaks. Soome toodetud 22 cal (LR) juba tehasest tulles summuti jaoks keere otsa keeratud, summuti maksis Soomes aastaid tagasi 180 marka ja oli vabamüügis, neil see sellel kaliibril keelatud pole. Ega`s keegi neid relvi pole kokku korjama hakanud. Pane oma autole kasvõi kuulipritsi hoidja külge, peaasi, et pritsi ennast peal pole. Aga iial ei või kindel olla kuidas ühte või teist asja tõlgendatakse. Milleks see kompensaator üldse vajalik peaks olema, püss liiga lühike või?
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

indian kirjutas: Milleks see kompensaator üldse vajalik peaks olema, püss liiga lühike või?

Süldi püssi ehk tõesti vaja pikendada :wink: ,aga relval on see ikkagi tagasilöögi leevendamiseks.Kes kahtleb efektiivsuses võiks ise ära proovida,lastes sama tüüpi püssi ja sama moonaga kompensaatorita ja kompensaatoriga on ikka vaks vahet küll.
Selle toruotsa vindi lõikamisega on vist nii ,et seadus keelab igasuguse sellise isetegevuse/relva muutmise ,aga eks säädusemehed tea täpsemalt! Kui seda teeb mõni litsenseeritud relvasepp ,mine tea kuidas siis on. Oleks tegelt huvitav omalgi täpselt teada ,ehk mõni komib täpsemalt!
Kivi kotti!
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Nojah, aga võta teadmiseks, et selle tagasilöögi isetegevuslikul teel vähendamisega võib kaasneda ka selline tulemus kus püss hakkab laskma üsna suva suunas. See on omaette teadus mismoodi need suudmekompensaatorid välja näevad ja missugused on nende tehnilised teostused, et ei toimuks mingisuguseid trajektoorimuutusi ja muud pahandust. Kui saladus pole, mis kaliibris see relv on, et selle tagasilöök nii hull on?
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Omadest kogemustest ütleks et püssi kaliiber on ainult üks muutuja tagasilöögi valemis. Tuleb arvestada ka püssi ja mehe kaalu ja veel paari asja. Näiteks üks tuttav ütleb et 30-06 on väga mõnus püss, ainult kõrvalseisjad pidada suure lärmi üle nurisema vahel. Minusuguse õlekõrre peost aga üritab ka 308 jalga lasta (imekerge IZikene tõsi küll).

Seadusest näpuga järge ajades saan mina aru, et kompensaatori seaduslikkus sõltub otseselt selle valmistaja litsentsist.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

indian kirjutas:Nojah, aga võta teadmiseks, et selle tagasilöögi isetegevuslikul teel vähendamisega võib kaasneda ka selline tulemus kus püss hakkab laskma üsna suva suunas. See on omaette teadus mismoodi need suudmekompensaatorid välja näevad ja missugused on nende tehnilised teostused, et ei toimuks mingisuguseid trajektoorimuutusi ja muud pahandust. Kui saladus pole, mis kaliibris see relv on, et selle tagasilöök nii hull on?

Tea kus su teadmised nüüd välja kargasid :wink:
Oman ise ka kompensaatoriga relva ja võin öelda ,et olgu see tagasilöök nii mõistlik kui tahes ,kui seda on võimalus vähendada ,siis lasketulemusele see kahjuks küll ei tule.Mossel on tuline õigus !Siin kuskil Kaupo ja Arles katsetasid samu relvi ,kui Kaupole oli tagasilöök normaalne/talutav jne. ,siis Arles kaldus nagu tagasilööki paljuks pidama :D .Siin see kehakaal mängima hakkab.Kes veel pole jõudnud endale vinti muretseda ,aga plaanib seda teha,siis soovitaks küll kaliibri valikul seda aspekti ka silmas pidada.
Selles ,et see kompensaator kuuli lendu mõjutab pole kahtlust ,minul Boss firma oma ja see on reguleeritav,aga eks ole ju seegi inimese tehtud ja meistrile see järeldegemiseks nüüd küll probleemiks pole :!:
Kivi kotti!
Suletud