Millised on kirjutamata seadused teie sektsioonis ?

2005. aasta teemad
Suletud
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Meil toob pudeli see kes looma lasi ja ka sellest olen kuulnud, et mööda laskmise puhul tuuakse (meil seda pole). Täpselt nii nagu saialõikaja ütles, et kõike võetakse huumoriga ja järgmine kord saab ikka jahti ka, kui see pudel toomata jääb. Kogu see lugu loomulikult siis kui jaht läbi. Kuna ise käin autoga suht kaugelt siis kangemat ei võta, aga klappida ei keela keegi või pudelit tuua.
Olen ühte KKI inspektorit kuulnud ka naljatamas teemal poemastist ega siis sellepärast kohe pead tulle pea pistma kui keegi soovitab.
Ikka lõbusalt! :wink:
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Tean jahtkondi, kus välja teeb õnnelik kütt trofeelooma laskmise puhul ning ka möödalaskja. Pudelid aga korjatakse kokku mitte koheseks tarbimiseks,vaid jahtkonna ühiseks ürituseks, mis toimub arusaadavalt ilma relvade kohaolekuta.

BM
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Kirjutamata seadused ...........

Postitus Postitas jorr »

Just nii mehed, asi rohkem naljatasemel ja pärast jahti toimub.Meie vanemad mehed ju vene ajast tulnud ja siis käis iga liigutus pudeliga.Pardijahi avapäeval oli ühisjahi korral igal mehel "moskva erilane"taskus.Siis ei olnud see komme vaid kohustus.Kuid ega siiski kõik veel joodikud polnud aga nägin ka seda,et mees tuli lausa nelja jala peal auto juurte, püss risti seljas.A hoitku Jummal selle eest, et keegi noortele viina pakuks,nalja küll tehakse aga mitte viinaga.Pealegi on praegu hoopis teine aeg ja ka seadused teised.Naljast peaks ikka aru saama, või kuidas?
noorus on ilus aeg
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Kirjutamata sedused ...........

Postitus Postitas jorr »

Meil on üks sedus veel, mees kes looma laseb, teeb peast sülti ja kui võimalik siis järgmiseks jahiks võtab kausitäie kaasa.Alati pole muidugi võimalik, sest vahel on pikem ühisjahi vahe sees aga tavaliselt ikka arvestame sellega.Päälikul on vahel ikka suitsukobrast ühes ja kord tõi isegi hanepraadi, ise ütles,et oli naise tagant virutanud, täitsa hea oli.
Kas teil peale maksasöömise ka ühissööminguid toimub?
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Minul see nn. kuldne nepijaht ikka seostus rohkem pudeliga (-tega). Üksaasta, kui põdrajahi ajal lubati ka siga lasta ja kahe aju lõpp oli nagu pardijaht sai kaup tehtud, et kes mööda laseb teeb iga lasu pealt pudeli(nimelt põtra ajudes ei olnud ja ühelegi seale rabas kõrkjate vahel ka pihta ei saadud). Kusjuures need "kõike lasta tahtjad" pardijahti tegidki. Sellega olukord rahunes. Paar meest küll üritasid kõrvale hiilida, kuid teiste meeste pikal pindakäimisel said ka "viimased" sealaskjad asjale pihta, et nii teha ei kõlba. Samas esineb pea igal põdraaju päeval selliseid olukordi, kus siga seisab ees nagu märkleht ja keegi ei lase.
Rohkem neid ühiseid söömaaegu ei ole, sest punt suur ja kõigil omad tegemised. Aga üleaastased suvised oma seltsi kokkutulekud koos murumängudega(naised vabatahtlikuse alusel, kas oma või võõras :lol: ) on ikka toimunud ning eelmine talv sai naistepäeva paiku ka talvine ühissööma-jooma-jalakeerutus paika pandud. Ühise jorina saatel avaldati soovi asi traditsiooniks muuta. Loodan, et nii asi ka läheb.
ikka lõbusalt
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Meil peaks nüüd märtsis juba neljas iga-aastane jahihooaja lõpupidu tulema. ja seda siis koos naabersektsiooniga. meil nimelt oma naabritega hääd suhted ja talviti juhtub ka nii, et peame seale koos jahti. mõlema sektsiooni häda selles, et talvel on neid mehi, kes seajahti viitsiks pidada, suht vähe.
Aga tagasi peo juurde siis. Traditsiooniks on saanud see, et pidu korraldavad sektsioonid kordamööda, liha varumine toimub ühiselt(üks paneb põrsa, teine põdra kintsu, siis veel põdra suitsuvorstid, on ka olnud kuldi vorsti jne. jahimeeste naised on igatahes oivalised kokad). Õhtu jooksul toimub viktoriin. viktoriini on läbi viinud seni Viljandimaa jahiliidust kutsutud külaline. viktoriin siis ikka jahiteemaline(mitu poega võib jänesel olla, kui kaua kestab sea tiinus, jahi seaduse teemad, koljude tundmine jne). välja on pandud ka parimad trofeed. ja loomulikult on kohal ka pillimehed.
igati tore üritus igatahes jahihooaja lõpetamiseks.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Kirjutamata seadused........

Postitus Postitas jorr »

Noh igasuvine omapundi pidu on ka meil olemas, teeme seda tavaliselt enne jaani esimese soku laskmisega,mis ka ühiselt ära süüakse.Naised ja viktoriin ja õlu jms.Usun, et teie pundil puudub jahimaja.Meil on see vaguni näol olemas,loomade puhastamiseks varjualune kõrval, vool sees, gaasipliit ja puuküttega ahi, mida sa patune hing veel tahad?Isegi tiivan ja lauad pingid nii 25 mehe jaoks sees.Külma ilmaga jahiplaani hea pidada ja hilem maksa süüa, kui luure pikemaks venib, teeme kuuma teed võileiva kõrvale ning ajame suminat.Tunneme jahist mõnu.
noorus on ilus aeg
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

jahimaja varasematel aastatel puudus, nüüd olemas. elekter sees, pliit sees, vesi sees. looma nülgimiseks ja tükeldamiseks omaette ruum. aga minu poolest võiks see ka olemata olla :lol: asi selles, et nüüd kulub ühe põdra või sea nülgimiseks ja jagamiseks topelt aeg. lihtsalt kõik potsatavad oma ***** kuhugi maha, löövad viinapudelil korgi maha ja hakkavad maksa praadima/sööma. see, kas keegi jahisaagiga üldse tegeleb, ei huvita kedagi. nüüd on nii, et kellel kiirem ja pole aega poole ööni seal passida, võtavad asja kätte ja teevad paari mehega töö ära. 90% meestest tunneb jahisaagi vastu huvi alles siis, kui öeldakse "noh mehed, hakkame liha jagama"
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

kirjutamata seadused.......

Postitus Postitas jorr »

Siis on teil juba sisekorraga midagi lahti.Meil on just vastupidi, kui veidi molutama jääd, ei leia enam tegevust ja vahi niisama.Maks ja pudelid tulevad peale lihajagamist, kui töö tehtud.Nülgimise juures on põhitegijad kaks tõpratohtrit, kui juhtuvad mõlemad jahil olema.Tavaline lugu on,et tegijaid on rohkem kui juurte mahub.Aga jah, eks igal pool ole oma kombed.
noorus on ilus aeg
Suletud