Husqvarna 9,3x57

2005. aasta teemad
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Aastaid tagasi oli Põhja-Ameerikas juhtum kus kütt 22 LR-ga kes jahtis oravaid, tulistas jõe äärde jooma tulnud suurt grislit. Kuul tabas silma, põrkas sealt ajju ja grisli oli kummuli! Suured jahiajakirjad ja päevalehed trükkisid üliõnneliku küti trofeefoto ära ja kõik oli tore! Õnnetuseks hakkasid paljud Rambod, James Bondid ja Rangerid seda trikki jäljendama. Jahipidamise käigus murdsid grislid mõnikümmend vaprat kütt maha, siis kehtestati kaks reeglit: 1. Karujahti võib pidada alates 300 Win Mag relvaga ja kaasas peab olema elukutseline jääger (kellel tavaliselt ka 458 Win Mag või 45-70 Gov. näpus). Nii lihtne kõik oligi!
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Kaupo kommentaar kirjeldab ilmekalt seda ``aga sellega saab ka`` juttu ja selle tagajärgi reaalajas. Saab küll, igasuguseid asju saab, ka naela või pastapliiatsiga saab ilmselt põdra ja kasvõi karu ära tappa kui oskad. Aga on üks selts inimesi, kes mitte mingil juhul ei saa kõike mida kuulnud on ise proovimata jätta, olgu, mõneti on see tervitatav aga seal on üks tingimus: SEE EI TOHI OHTLIK OLLA. Mõned saavad sellest aru, teised mitte, vot selliste jaoks on seadused ja reglemendid, mida millega ja kus toimetada. On ka patoloogilisi seaduserikkujaid- just selle pärast, et seadust rikkuda valmistab neile nirvaanalaadset naudingut. Nagu kleptomaan varastab varguse enda pärast, mitte, et tal seda asja nii väga vaja oleks. Liigitaks selle teema arutamise meditsiiniliste juhtumite valdkonda. Sellised ullikesed teevad lollusi ja meie saame kannatada. Juhtusin aastaid tagasi ühe seltskonnaga koos jahile kes rikkus üheksat eeskirja punkti, mul oli seal võrdlemisi sant olla, enam ma nendega peale jaheda viisakuse tasandi ei suhtle. Nägin, et mehed nautisid seda, et said kõike tagurpidi teha, sõidu ajal aknast jänest- rebast lasta, pimedas lambiga kitsi, teate ma ei hakka kõike seda ümber jutustama. Kaks neist enam jahti ei pea, püssid käest korjatud. Hea seegi.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
mango
Postitusi: 149
Liitunud: E Dets 27, 2004 1:45 am

Postitus Postitas mango »

Vähe viltu kiskus see diskussioon siin (ehkki õige ta on, hulle on palju). Ei pannud tähele, et keegi oleks hernepüssiga põdralaskmist kiitnud. Arvan endiselt, et kõik mis on seadusega sätestatud, on ka looma kiireks tapmiseks adekvaatne. Suur mats ei tähenda alati kiiret ja head tulemust. Õige on siiski ka, et suurem auk keres ja rohkem kuuli löögienergiat võtab looma kiiremini ja kindlamini maha, kui vähegi õige koha peale trehvab. Eksimise-marginaal on suurem...
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ma olen alati arvanud, et suurem kaliiber ikka suht paremini ja kiiremini suure looma pikali paneb, aga ei oska ka vaielda. Kui tahad pidada karujahti, osta muidugi suurem kaliiber. Või Aafrikas jahil käia kah hea kui sul raha on. Kui sul keskmine kaliiber juba olemas, pole paha ka suuremat toru omada.
Ega siis Ameerikas ilmaasjata kõik grislijahimehed suuremat kaliibrit taha. Olen küll ja küll lugenud professionaalsete jahimeeste arvamusi, et nende kliendid kipuvad suurele loomale liiga kerge kaliibriga kallale minema. Seda nii Aafrikas kui ka Alaskas. Millegipärast eelistavad need professionaalid ka haavatud lõvi jälitada ilma optikata suurekaliibrilise kaheraudsega-eesmärgiks ikkagi silmapilkne pidurdusjõud. Nii et oleneb jahist ja eesmärgist.
Suletud