Uus relvaseadus lubab teismelised jahipüssi ligi

2005. aasta teemad
Oinanahk
Postitusi: 41
Liitunud: E Apr 26, 2004 11:35 pm

Postitus Postitas Oinanahk »

mnjah eks käsitulirelvadega on samamoodi nagu teiste tulirelvadega- oleneb kuhu ja mida lased..
a küsimus pildi kohta artiklis- mis on valesti??? ja olen ma ainuke kelle silma riivab :?
one life? - live it!
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

ka hernepüssiga on võimalik teisele inimesele tõsist viga teha!!!
Aga pildi kohta (kui sa mõtled postimehe esikülge) küsid sa mis on valesti??? Eeldan, et sa mõtled, et relvaks on ju õhupüss... sel juhul on kõik õige! :lol:
See seadus on ju alles kehtestamata, nii et antud hetkel alaealise käes olev tulirelv poleks ju kõige parem lahendus olnud ...
tuleb jaht või jaa?
bambino
Postitusi: 134
Liitunud: K Nov 30, 2005 11:44 am

Postitus Postitas bambino »

arvan, et mõeldud on ikka seda teist pilti, kus jahimees oma relvaga poseerib. Seal üks tõsine OT-apsakas, jama et selline pilt nüüd suure ajalehe sees...
Oinanahk
Postitusi: 41
Liitunud: E Apr 26, 2004 11:35 pm

Postitus Postitas Oinanahk »

bambinoga jagan muret. relvaseadus määrab suuresti ära meie võimalused relvadega "tegelemiseks", olgu jaht, sport, ensekaitse või muu. artiklist saab välja lugeda et see kord on muutumas leebemaks. relvakandmise kultuur Eestis on redelil ühe sammu ülespoole teinud.
seetõttu arvan et meil kõigil tuleks peeglisse vaadata ja omad järeldused teha.
:!:
one life? - live it!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Oinanahk kirjutas:mnjah eks käsitulirelvadega on samamoodi nagu teiste tulirelvadega- oleneb kuhu ja mida lased..
a küsimus pildi kohta artiklis- mis on valesti??? ja olen ma ainuke kelle silma riivab :?


Ma ise vaatasin ka täna seda pilti... ja, oeh... see neiu kes seal usinasti sihib... vaadake kus ta oma pöialt hoiab ;) (ju siis teeskleb sihtimist).

Ps, ma igaks juhuks mainin, et vaatasin seda esilehe pilti, see on ka tore.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Esilehe pilt

Postitus Postitas Arles »

Ei saa mainimata jätta, et neti esiküljel oligi Weatherby ja 7mm, mille pealelaskmisest siin hiljuti juttu oli.
Paberväljaannet pole küll veel näinud aga olles fotograafide ja ajakirjanikega veidi kokku puutunud, võib väita, et reeglina osatakse valida pilte, mis kunstiliselt ilusad tunduvad ja tehnilisi vigu sisaldavad - pisiasi. Nende jaoks pole ju alati vahetki, kas poseeritav juhtub miskit asjast teadma või mitte :)
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Pisikommentaar veel

Postitus Postitas Arles »

Püstoli-revolvri kohta üks näide jäi lisamata.
Juhtus meil üks aasta nii, et lasti põder - loom pikali, aga elus. Nagu ikka, vaja piinad lõpetada ja üks kütt tahtis seda revolvriga teha - pähelaskudega. Trummel sai tühjaks aga loom ikka elus. Vindipauk aitas vaesel loomal piinad lõpetada. Sestap suhtun üsna skeptiliselt revolvri abisse suurulukitega. Pigem oht, et asi hullemaks läheb. Kindlasti on ka vastupidiseid näiteid.

Tagasi tööle ja parimat!

Arles
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

Käsitulirelvade laiem levik võib tekitada rohkem probleeme selles et seda saad sa kaasas kanda ka niisama igaksjuhuks ning kui tekib võimalus siis ma kardan et osa inimesi kipuks seda ära kasutama. Lähed näiteks niisama metsa jalutama, vaatama kas loomad käivad söödal jms jahirelva sa ju ei hakka nii igaksjuhuks õlale viskama aga käsirelva võid küll nii igaksjuhuks taskusse pista ja siis tuiab kits sulle 10..15 m peale ette ja jääb lollakalt sulle otsa vahtima ja kõrvu liigutama....... ma kardan et nii mõnigi mees ei pea kiusatusele vastu :evil:
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
Kasutaja avatar
Albin
Postitusi: 43
Liitunud: E Dets 05, 2005 9:12 am

Postitus Postitas Albin »

Siis ongi ainuke õige jahimehe kohus suunata ka neid kes on eksinud õigele teele tagasi, et nad mitte ei kasutaks käsirelvi muuks otstarbeks kui enesekaitseks.
Jaht vajab kunstniku kätt...
Kasutaja avatar
põrgukütt
Postitusi: 33
Liitunud: L Okt 15, 2005 12:30 pm

Postitus Postitas põrgukütt »

Kui revolver tookord toodi, kulus 6 kuuli et põder külili saada, nii et tappejõud üsna väike revolvritel. Vigastad ainult.


muuseas seaduse järgi on käsitulirelvast metslooma tulistamine keelatud, (samas võibolla ei ole siis, kui tegu on hädaseisundiga). Antud juhul pole muidugi tegu hädaseisundiga...ja revolvri tulejõud pole sugugi väike.
sula loodusega kokku
Pelle
Postitusi: 127
Liitunud: K Nov 24, 2004 7:38 pm

Postitus Postitas Pelle »

Lugesin just neid kommentaare...
Meel läheb mõruks kui eesti rahvas nii lühinägelik ja kitsarinnaline on. Kuskil ajalehes ilmus kunagi artikkel teemal et jahimehed on pahad ja mõrtsukad ja nüüd arvab kogu eesti üldsus just seda sama. Millegipärast on mul kahtlus et enamus neist kommenteerijatest ei ole elu sees metsas käinudki ning arusaam jahimeeste tegevusest puudub neil hoopiski.
bighornet
Postitusi: 414
Liitunud: P Jaan 30, 2005 6:16 pm

Postitus Postitas bighornet »

bambino kirjutas:arvan, et mõeldud on ikka seda teist pilti, kus jahimees oma relvaga poseerib. Seal üks tõsine OT-apsakas, jama et selline pilt nüüd suure ajalehe sees...


Aiman väikest möödarääkimist.
Kui miski silma riivab, küsi julgelt, kasvõi privas. Ära jäta kahtlusekübet. Vähemalt jahimeestele peab asi selge olema. Kes siis veel seda õigesti kommenteeriks?
Piltidel on kõik õige! Esiteks on neti esilehe pilt. Teiseks on paberkandjal Postimehe esileht - tüdrukud neile omases püssihoidmispoosis , a´la minu õde (olgu jah õhupüssid, alustuseks piisav) ja ajalehe sisepoolel lk 3 on pilt Aarne Taaliga, kes hoiab käes ilmselt oma poja võistluspüssi, keda ta juba 10-12 aastaselt laskma õpetas. Püssil on jahutusribid ja lisamanus, kompensaator ilmselt. Tavajahil seda vist tülikas kasutada (ehk varitsuses :?: ). Või kuidas?


BH.
bambino
Postitusi: 134
Liitunud: K Nov 30, 2005 11:44 am

Postitus Postitas bambino »

ok mina mittejahimehena neid jahimeeste tavasid ei tea kuid laskesportlasena tean ma kindlalt, et sõrm võib päästikul olla ainult siis kui on otsustatud tulistada. Ka tühja relvaga sõrm päästikul poseerimine on minule õpetatu järgi OT-reeglite rikkumine. Sellised mõtted siis tekkisid...
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Piltidest

Postitus Postitas Arles »

Ok Aarne Taali pildist:
rääkisin eile just temaga sellest - fotograaf tegi terve seeria pilte ja toimetaja valis just selle. No juhtus selline, pole eriti hullu. Minule jäi hoopis teisel pildid rohkem silma see, et õhupüsse hoidvatest tüdrukutest eespool seisis keegi sõjaväevormis kod. - artikkel ise oli jahinduse kohta ja eespool tulejoont ei tohi seista...
Relvast endast - püss on ikka Aarne oma, minul vaid sellele kaaskasutusluba. Võistluspüssideks on mul: Sako Varmint 222, Sako 75 Varmint 308, BK-5 kaliiber 22LR ja Feinwerkbau Running Target mod 601 õhupüss. 7 mm sai soetatud spetsiaalselt pikamaa laskmise puhuks jahil - kaugustele seal 300 m juures, keeruline on sellega tõesti distantsidel alla 30 m ning läbi võsa ronimisel - see polnud ka soetamisel eesmärk. Võib-olla kasutame seda mõnel Kaitseliidu võistlusel (kui need just ei ole jahilaskmisega samal päeval või 3 päevase etteteatamisega).
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
Suletud