[quote="puukoi"]Hendrikule vaidleks vastu, et 300Win Mag nii kindel võtja on. Käis meil ka üks isand sellega seajahil. Kari tuli umbes 100-120m pealt välja, 4-5 jõletumat lärakat ja üks siga õnnestus isegi pärast 1-1,5 km jälitamist haavatuna üle lasta. See oli ka kogu tulemus hirmsast tulevärgist. Nii et jalavaeva ei vähenda see kal. minu meelest küll sugugi.[/quote]
Ja kuhu see isand seda siga siis tabas ka? Selge see, et lase või 48 liinilise mortiiriga aga kui sa muud ei tee, kui aint saba riivad, siis tolku vähe

. Sellesse ma usun küll siiralt, et 300winmag laskmiseks pikematelt distantsidelt ( 200-300m) on hea relv ja energiat jagub tal 300 pealt ka piisavalt, et normaalse tabamuse korral pole vaja metsas kilomeetreid välja mõõta.
Vahet pole, millise kaliibriga mööda lased... Kui juba pihta läheb, on (vahetevahel) vahe ikka vahel

mis kaliibriga tulistati... Ja siinjuures ärme üldse kuulivalikut puudutagi onju. Nii kõrvalteemaks, siis ma ise olen endas esimese hooga sellisele selgusele jõudnud (kah 300 winmagi mõtteid mõlgutanud), et hoolimata sellest, et mul on juba sako ja 308, siis ka teise püssina näeksin täitsa vabalt sakot 308-na. Lihtsalt varmintina, hea tiirus käia ja ka varitsusjahil. Moon on mõistliku hinnaga ja laia valikuga jne.