Jahimajad

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Jahimajad

Postitus Postitas jorr »

Palju on jahtkondi, kes võivad omale sellist luksust lubada, et omavad jahimaja?Kus koguneda ühisjahti, külma ilmaga nina soejendada,jahiplaani pidada,lastud loomi puhastada ja maksa teha.Meie saime mingi vagunelamu odavalt kätte.Tõime kohale, togisime korda,tegime loomade puhastamiseks varjualuse kõrvale, panime elekri jne. Raudahi sees ka gaasipliit ja lauad-pingid nii 25 mehe jaoks.Kõrval on talumaja kus peremees meiepundi jahimees ja vee saame tema kaevust, hoiab ka vagunil silma peal sest praegu see kuritegevus massiline.Enam ei pea kellegi poole hommikuti vägisi külaliseks trügima ja kuuse all looma nülgima
noorus on ilus aeg
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Meil selline hoone täiesti olemas! Eesruum ja üks suur tuba, koos kamina ja tavalise pliidiga! Kamin paekividest tehtud, selline hubase tunde tekitab kohe... ma nii noor, et ise sel aal veel vist polnud ilmaski, aga muidu selle onni tegid meie jahimehed täiesti oma kätega! Jahionn asub külaservas, mille läheduses ka paljud jahimehed elavad, nii et huligaanitsemisi pole ette tulnud!
Loomi nülitakse soojal ajal õues kuuri juures ja külmaga jahionni eesruumis! Põdrad tõmmatakse onni ees asuva mitmesaja aastase tamme otsa! Sees on veel natukene ruumi, et lisasööta mahuks ivake... 5 tavalist prügikonteinerit!

Ühesõnaga igati mõnus on selline asi....

Paljud jahtkonnad käivad enne/peale jahti lihtsalt kellegi juures, või ainult välitingimustes ajavad oama asju, kuid kui kõik jahimehed käed külge löövad pole sellise asja tegemine mingi küsimus .... iseasi muidugi suurlinna-meestega!
tuleb jaht või jaa?
Kasutaja avatar
Albin
Postitusi: 43
Liitunud: E Dets 05, 2005 9:12 am

Postitus Postitas Albin »

suurlinna meestega on eriti raske kuidagi hea jutusoone peale saada...nad nagu teistmoodi natuke suhtuvad kogu asjasse. meie sektsioonis on ka tinglik jaotus tekkinud maamehed-linnamehed ei klapi nad kuidagi omavahel. mina alles noor jahimees ja minusse veel keegi eelarvamusega ei suhtu. õnneks. oma nooruse kohta ka palju saavutand võibolla sellepärast väga mind ei saadeta kuu peale.


Küsimusele vastuseks: meie jahimeestel selline maja olemas, jahimajake. seal kõik koosolekud ja peod. tavaliselt siiski minnakse kellegi juurde, tavaliselt meie juurde, kuna meil on hea tali olemas.
Jaht vajab kunstniku kätt...
saaremees
Postitusi: 114
Liitunud: N Mär 17, 2005 2:26 pm

Postitus Postitas saaremees »

Kaks aastat tagasi saime vallaga kaubale vana meierei hoone jahiseltsile võõrandamise suhtes.Vald oli arusaaja ja kinkelepinguga jahiseltsile sai lagunemis-rüüstamisohus olevast hoonest tänaseks üks valla seltsielu sõlmpunkte.Kui siiani sai oldud sisuliselt lageda taeva all kõigi oma hädade ja vajadustega, siis tänaseks on majas korralik telfriga,´korraliku vee ja kanalisatsioonisüsteemiga, valgustusega, plekiga üle löödud nahastamise ruum, kaminasaal, köök, saun,WC. Maja teise otsa tuleb suur õppe-peoruum. Ei kujutagi enam ilma selle majata seltsi olemisi, tegemisi ette. Üldjahilt tulles juba ülesandedki meeste vahel paika loksunud.Kes nahka võtma, kes sauna soojaks ajama, kes kööki maksa praadima jne. Loomulikult on ühe seltsimaja loomiseks vaja meeste üksmeelt ja tahet. Meie maja on ehitatud 100%omade jõududega ja rahanumbridki päris korralikud.Sai loomi müüdud,projekte kirjutatud ja eks ka meeste rahakotirauad pidid tihti avanema. RMK riigi rahadega häärberite vastu muidugi ei saa, aga......ise oleme rahul ja mis sa hing ikka tahad. Kõigile jõudu kes omale katusealust ehitavad!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Jahimaja

Postitus Postitas jorr »

Kas ainult kolm tükki tuligi välja,kus lõunajahimehed loomi puhastavad?Ega ometi nii nagu meie vanasti metsas autotule valgel, või mõne kaasvõitleja pool poole ööni jaurasime?
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Jorr nüüd bensiin kallis, tuleb pimedas käsikaudu asjaga ühele poole saada. :roll: :roll: :roll: :lol:
ikka lõbusalt
robi1
Postitusi: 299
Liitunud: K Nov 30, 2005 12:46 pm

Postitus Postitas robi1 »

Meil on oma jahimaja kohe jõe kaldal saun,köök kaminaruum(ise kutsume seda koroona ruumiks),naha võtmise ruum,narid 15 inimesele jne.Lisaks veel pukad 200 meetrit majast ja paat milles suvel kala püüame.Oleme nii metsa sees et pole pätte ka vaja karta.
metsas käi tasa tasa.....
priit122
Postitusi: 8
Liitunud: P Jaan 16, 2005 8:12 pm

Postitus Postitas priit122 »

:9 meil kah jahimaja. Köögi, sauna(valmimas) ja naha võtmise ruumiga. Kööki mahub läbutama ca30 inimest, kui hästi tahta siis 40. Präält käib alles(suurem) remont, kuigi see tglt kogu aeg toiminud. Korralik kanalisatsioon ja vee värk sees ja puha:P, need kah hiljuti tekkind, aga kui oled neid juba tunda saanud siis neist loobuda ei taha kohe kuidagi, kuna põrand valatud siis nahavõtmise ruumi puhastamisega läheb ikka 2 korda kiiremini ja 2 korda puhtamalt:P. Tulevikus plaanis katuse alla veel teine korrus teha.
Kõik see tänu hästi toimivale sektsioonile, kuna kõik on oma käpa ehitustele sisse löönud. Maa meeste ja linna meeste vahel eristumist küll pole märganud, kuna tavaliselt lõpevad meie jahid öössel kuskil kõrtsus, kus kõik kohal, peale minu(A) kuna tsipa liiga noor veel selle jaoks.
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Meil kahjuks sellist jahimaja pole, plaanitud on küll osta mingi vana talu ja see siis korda teha aga kõik ideed on kinni rahas ja nüüd jäävad võimalused järjest väiksemaks ka kuna kinnisvara hinnad on tõusuteel :? . Napsud on võetud nülgimise juures või siis ühe jahimehe juures kodus.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

jahimaja

Postitus Postitas jorr »

Kõige lihtsam variant oleks vagun.Rattad all, viid kuhu tahad ja kindlasti leidub mõnel jahimehel talumaa servas niipalju ruumi et ankrusse panna.Vähemalt meil see toimib.Pole kallis ka eriti,meie panime mehe kohta 100eeku.Sisustamiseks tõi peaaegu iga mees midagi ja nüüd võib juba täit mõnu tunda.Isegi suvised peod siin peetud ja ühisjahil hoopis teine ilme.Mulle tundub, et väga palju oleneb päälikust, meil praegune noorepoolne mees, energijat täis ja igasuguseid asju oleme ühiselt teinud.Jõulurahu ajal plaanis sihte puhastada ja sildu teha.Metsloomade toitmine sujub ja loomi liigub piisavalt.(Feen juba pahandas,et nüüd istuvad sead teie juures). :D
Vagunile panime pakud alla, tükkis rattaid pidi maa sisse vajuma, meil ülekaalulisi mehi mitu pundis.Toidunõudeks kasutame ühekordseid, sest mehed ei viitsi pärast maksasöömist veega lobistada, kuigi on ka nõusid olemas.Ka autote jaoks ruumi laialt.Ühisjahidki nüüd meesterikkamad.
noorus on ilus aeg
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

Jorri välja pakututd vagun-variant on kindlasti ka kõige vargakindlam, ja neid raame (vanu vaguneid endeid) on pea igalt poolt võileiva hinnaga saadaval! Ainult käed külge ja asi tahe... vaja ainult traktorit või suuremat massinat, millega siis teda aegajalt nihutada saaks! Tavalisest jeebist jääks ma arvan väheks!
tuleb jaht või jaa?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

jahimajad

Postitus Postitas jorr »

A milleks sa teda nihutada tahad?Meie tõime enda oma isegi Saaremaalt autokraanaga ära.(Saares pole mitte ainult ilusad ja töökad naised,vaid ka odavad vagunid saadaval.) :D Panime kellegi poole paika ja lähitulevikus nihutada ei kavatse.A odav on lugu küll ja kui raske kotiga rahamehi palju pundis pole siis asja ajab ilusti ära.
Kuda see hiidlase keel oligi,äi meie tea mette.Või saarlane:mötleme veel.
Eestlane:(Jutust aru ei saa ja viskab käega)äh vähemusrahvaste kobin.
Viimati muutis jorr, N Dets 15, 2005 1:16 pm, muudetud 1 kord kokku.
noorus on ilus aeg
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: jahimajad

Postitus Postitas kakuke »

jorr kirjutas:Saares pole mitte ainult ilusad ja töökad naised,vaid ka odavad vagunid saadaval.

Mis selline lugu ka maksta võib? :M
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Just minu mõte :D kas on saadaval ja mis maksavad sellised vagunid, meil koht oleks olemas ja elekter ka sisse, mille siis seltsi rahadest kinni saaks maksta.
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

No nihutamine võiks kõne alla tulla, kui asi kuskile vähe-asustatud paike viia... et no nii suveks mõne jahimehe juurde viia, et huligaanitsemiste eest hoiduda!
Transport võib muidugi kalliks minna, aga need mitte-kõlbulikud riistapuud, neid võib väga odavalt leida! Ise tuleb lihtsalt kõik raami peale üles ehitada... Kui hästi otsida, siis võibolla ma isegi mõne sellise nn "raami" suudaks välja ajda...
tuleb jaht või jaa?
Vasta