Mida arvad viimasest numbrist?

Väikesed arutelud ajakirja "Eesti Jahimees" artiklite teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Härrased!

Postitus Postitas Arles »

Härrad, palun korda :)
Tegelikult on olemas kena vanasõna - kus viga näed laita, seal tule ja aita.
Siin foorumis palju kriitikat ja arvamisi ajakirja kohta. Kuna olen omal ajal sellega kokku puutunud, siis mõned kommentaarid - reklaam on teatud koguses mõistlik, sest ajakiri saab ju piiratud mahus toetusi, raha aga on ajakirja parendamiseks kogu aeg vaja. Ei saa need ajakirja toimetajad erilist palkagi, suurtest reklaamiga tehtavatest map tea millest rääkimata. Reklaam tõesti vaid jahimeestele suunatud ja kust see jahimees ikka muidu teada saab, mida talle pakutakse. Õnneks aitab foorum muidugi osadel lugejatel reklaami asju tasakaalustada.
Nüüd aga sisulisest poolest - kõlavad siin kommentaarid, et sisu vilets ja reklaami maht suur. Ja paari päevaga mitu samasugust arvamist - tore, et vaikselt kirumise asemel teada andsite! Lisaks tuli päris mitu asjalikku ettepanekut - SUPER! Nüüd tuleks vaid teostada? Mina arvan, et uue konkurendi loomine oleks ülimalt mõttetu - üks president korraga. Hoopis asisem oleks, kui me leiaks ja saaks ühe asjaliku kirjutaja ajakirja toimkonda, ehk siis otse kööki. Nii halb, kui see ka toimkonna liikmele ei tundu, aga tegemist on pigem toetava kui tasustatava tööga (vist mingi sümboolne nr. oli). Artiklite eest muidugi tasud olemas. Head asjad toimivadki heal tahtel, mitte ainult suurel rahal. Käesolev foorumgi. Vaja ju toimetajatel abilisi, kes aitaks ka ise, mitte ei näitaks näpuga.
Täna aga on ajakiri meil paari toimetaja jaksamise nägu - no pole teist nii suure mahuga ja nii väikse personaliga tehtavat ajakirja. Ajakirja aga vaja meil, meie endi jaoks.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Mida arvad viimasest numbrist

Postitus Postitas jorr »

Arlese jutuga üldiselt nõus, aga siiski, miks seda meile vajalikku ajakirja ainult paar toimetajat teevad? Kas tähtis on Tootsi moodi, et kui kõike ei jõua teeme pool?Ise arvan, et kui ajakirja pole võimalik korralikult teha, siis ei tohiks ka seda kõigile vägisi kaela määrida.Võib ka olla,et mina olen ainus, kellele jahikaltsu reklaam ja suurte härrade jahilkäigud ei meelti,valik peaks ikka minu olema.Kuigi jah, me nüüd EUROOPAS ja peame uusi kombeid õppima, see mis kodus toimub, pole enam tähtis, ning milleks seda veel ajakirjas mainida.Õpime seda kuidas EUROOPAS ja venes ja kus iganes jahti tehakse, meie ju maavillased, loomi laseme alles püssiga, ei oska veel isegi tääki kasutada.Arlesest saan loomulikult aru, lasketabelid ja võistlused on alati ajakirjas olemas olnud,vahel isegi veerandi lugemisvarast.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Ajakirjast veel

Postitus Postitas Arles »

Veelkord, ehk siis valesti arusaamise vältimiseks.
Meie elu on täpselt nii hea, kui me seda ise loome. Sama ka ajakirjaga. Ajakiri on üks nendest keerulistest valikutest, mida me oleme läbi omade esindajate teinud. Seega on võimalik saada head ajakirja läbi heade esindajate valimise või ise käed külge lüües. Kui meie esindajad ei ole suutnud korraldada meile igati meeldivat ajakirja, siis peame ka mingil moel olukorda muutma. Lihtsam viis on kritiseerimine, ehk oma rahulolematusest teada andmine - väga vajalik. Keerulisem on ise midagi tehes ja kaasa lüües.
Ajakirja kohustuslik/mittekohustuslik olek peaks hetkel olema teemaväline (oli vist vastav teema eraldi olemas).
Aga laskmisest on ajakirjas pigem vähe, kui palju ning tabelid ei ole laskmise huvitavam pool, seda lihtsalt lihtsam saata. Aga laskmise vähene kajastamine on puhtalt minu, Kaupo, 2*Anti, Priidu, 2*Tõnu, Rivo, Tarmo jne. jne. laiskuse ja tahtmise küsimus - kui me ise nii vähe endale rusikaga vastu rindu taome, ei saagi me eeldada rohkemat, kui pakutakse.
Seniks aga:
1. ärge jätke kritiseerimata, kui vigu näete,
2. mõelge, mis oleks vähim, millega te saaksite aidata olukorda parandada,
3. kõige olulisemana tooge välja palun ka need asjad, mis ajakirjas hästi on.

Parimat!

Arles

P.S. Ülot ajakirja toimetajana aga tahaks kiita tema pühendumise, töötahte ja püsivuse eest. Tean, et tal on ikka mittejahimehe ja mittelaskjana pagana raske aimata, mida paganat need jahimehed tegelikult ootavad.
P.P.S. Pidin lähipäevil seltsist läbi astuma - eks uurin, kui palju nad foorumile aega pühendavad
P.P.P.S. ehk tasuks ajakirja eraldi rubriigina panna foorumis olnud mõtteterasid ja avaldada need koos kasutajanimega?
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

kas ajakirja Eesti Jahimees tegijad on siinsest foorumist üleüldse teadlikud ja/või jälgivad seda?

kas keegi on kursis?
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Ajakirjast veel

Postitus Postitas honkomees »

Arles kirjutas:...Seniks aga:
1. ärge jätke kritiseerimata, kui vigu näete,
2. mõelge, mis oleks vähim, millega te saaksite aidata olukorda parandada,
3. kõige olulisemana tooge välja palun ka need asjad, mis ajakirjas hästi on...

1. põhiviga elitaarsete jahimeeste memuaaride kirjastamine ja väljamaa olude üleskiitmine
3. viimasest ajast ei tea (kuna alates juulist pole ajakiri mulle koju tulnud), aga põhimõtteliselt kasulik oli laskmise õpetus Kaupo toimetamisel (ehkki mu jaoks natu keeruliselt sõnastatud ja liigse rõhuga spordipoolele)
2. ega endast küll aitajat pole, aga paljudest praktilistest asjadest võiks kirjutada nagu vana Ohotas. Pole ju uus jahiraamat praktilisele jahimehele, vaid rohkem sihuke sissejuhatuse või üldise ülevaate moodi. Sellised praktilised teemad loomade käitumisest ja lõksude ehitusest ning kasutsviisidest alates võiksid olla igas numbris ja mitte üks artikkel.
No nt viimati loeti ja näidati meile nendel jahipileti pikendamise kursustel hammaste järgi looma vanuse määramist- hoolikale uurimisele ja tähelepanelikule kuulamisele vaatamata ei saand meie jahtkonna meestest keegi päriselt seda asja selgeks (kus üks hammas lõpeb ja teine algab ja mitu neid siis on???). Kui sel teemal oleks põhjalik artikkel kvaliteetfotodega, siis...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

Selle aasta diraazinumbrid 12500-12600!Varasemaid aastakäike vaadates ei sattunud ühegi sellise numbri peale kus diraaz märgitud.Pole minusugusel võimalik aru saada palju see kasvanud on. Selle "sundtellimise"üheks argumendiks oli ka maj. pool kui õieti mäletan.Kui lisandunud reklaamitulud juurde lisada,peaks selle aasta rahakott paksem olema-oleme ju aastarahad ette maksnud.Päris sandikopikatega tegu olema ei peaks,arvestusega et lisandud tellimisrahad ikka ajakirjale suunatud.Kahjuks sisu pigem kehvemaks jäänud. Muus osas Arlesega nõus:kriitikast ainult siis kasu kui see lõpeb ettepanekutega ,vastasel korral tegu virisemisega.Äkki võiks avaldada näiteks enamkasutatava laskemoona ballistilisi tabeleid.Ise olen neid aastaid kogunud ,aga mida pole-S&B!Üht tuleb küll Kuristiku-härradele selgeks teha(inf pärit siit foorumist):kui ükski jahimees pöördub ajakirja või EJS-i(vahet pole)poole,siis tuleb sellele reageerida P.s.Pole sel reklaamil häda midagi , ülejäänu aina vesisem.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

OFFTOPIC:

Eelmises postituses kurdetud mure Sellier-Belloti tabelite osas:

http://www.sellier-bellot.cz/rifle-ammu ... p?view=all

BM
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Ajakiri

Postitus Postitas ozz »

Mehed! Ajakirja toimetaja on mitte jahimees. Sealt ei saa ju loogiliselt midagi rohkem nõuda.
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Kus viga näed laita- seal mine ja aita. Vanasõna ütleb nii. Konstruktiivsemaid ettepanekuid?
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

BM! Tänud!
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

mul paar mõtet tekkis:
kui asi algas, käis kirjastamine ajalehe formaadis. Kas ei oleks mõttekas vanad asjad uue formaadi järgi uuesti välja anda, praegusest ajakirja mahust võtaks see ca 8lk. Noortele oleks sealt lugeda oi kui palju!Samuti saaks siis kogu tarkuse korrektselt ära köita.
Ja teiseks:mitmetes kohtades foorumis on juttu olnud esimese Eesti aegsetest jahindusalastest raamatutest ja juhenditest. See ju hindamatu kultuuripärand, "Jahimehe" toimetus, tehke ettetellimisega kordustrükid,
üks - ühele originaaliga, autoritasusid keegi vist enam ei nõua
vana sokk
Postitusi: 144
Liitunud: E Nov 22, 2004 3:32 pm

Postitus Postitas vana sokk »

Arvamus pole muutund sest palju on seda mis meile lihtsaile jahimeestele on kättesaamatu ja ei kaotaks mina küll midagi kui seal puuduks võistluste tulemused ja muu selline ning kui oleks valida siis ei telliks ajakirja.Nüüd astusin mõnele varbale ja algab kisa kui halb olen .
võimalikult suurem ports
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

See ju meie,jahimeeste, ajakiri.Meie rahastatud ja kes siis veel peaks oma arvamuse välja ütlema. Minu isiklik arvamus on :mida number edasi seda lahjemaks on jäänud.Mis vahet,kas toimetaja ise jahimees või mitte,sisu peaks jahimehele olema selline,et tahetaks seda OMA ajakirja tellida,kas või suurema raha eest s.t.mitte ilma jääda.Kuristiku tn härradest peaks mõni jahimehepaberitega ikka ka olema,kas neid siis ajakirja praegune sisu(sisutus)tõesti rahuldab?
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
saialõikaja
Postitusi: 406
Liitunud: E Okt 04, 2004 10:03 am

Postitus Postitas saialõikaja »

ajakiri läheb paksemaks küll aga ainult reklaamide arvelt!! ons sel mõtet? Müügi-katalooge jagatakse ju päris tasuta! :wink:

Samas väga asjalikud on artiklid elust enesest (keskmistest Eesti jahimeestest) nagu näiteks viimase numbri lugu pealkirjaga "Jahimehed Vinni Jahtkonnast" (y)
tuleb jaht või jaa?
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

22LR kirjutas:kas neid siis ajakirja praegune sisu(sisutus)tõesti rahuldab?


Lugesin seda teemat ja mõtlesin,et keegi ei keela ju ajakirjaga kaastööd teha,kui leitakse mingi huvitav teema enda jaoks ja tundub ,et seda on mõtet ka teistega jagada,siis võib ju artikkli kirjutada ja olen kindel,kui asi huvitav,siis ka ära trükitakse.Teisisõnu - ise saaksime ju ka ajakirja huvitavamaks muuta.
Vasta