Kuidas teha nii,et saaks hää..;)

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Kaxsik
Postitusi: 19
Liitunud: P Okt 23, 2005 11:48 pm

Kuidas teha nii,et saaks hää..;)

Postitus Postitas Kaxsik »

Kuidas teha vana kuldi liha niimodi,et talle ei jääks kuldi haisu külge ja saaks hea?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

kuldi liha

Postitus Postitas jorr »

Esimene asi peale lasku kui maha jääb on munandite eemaldamine.Ise olen leotanud liha hästi lahjas äätika vees ja pole mingit kõrvalmaitset tundnud.Pangi vee kohta kaks supilusikatäit, umbes 4tundi ja kõik.On ka muid mooduseid.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
karupoeg
Postitusi: 283
Liitunud: N Dets 08, 2005 2:47 pm

Postitus Postitas karupoeg »

lase liha lähimas lihakombinaadis vorstiks või singiks teha. see aitab kindlasti.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Konservi teema kah. Seda võid isegi kodus teha, kui julged ja oskused-vahendid üle käivad.

Ja ise olen kuulnud sellist retsepti, et võtad liha, paned piimavette likku u 1/3 piima ja ülejäänud vesi), siis kupatad selles liha natukene aega, lisad ka köömneid, ja mitte vähe, 1 loorberileht, ning miks mitte pipraterasid või chilly't. Seejärel hakkad tugevat köömnemaitset juba edasi kujundama söödavaks. Selleks on muude maitseainetega koores hautamine nt. Kopra teemal proovisin, sai ikka mingi tulemuse kätte, kuid hiljem selgus oluline tõsiasi - kopra puhul loeb nülgimine, tükeldamine ning mõningane leotamine (viimane siis suht väheoluline). Kuldiga pole seda janti ise läbi teinud,aga eks nülgimisel võib ka oma osa olla.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
uluk
Postitusi: 56
Liitunud: K Sept 28, 2005 5:38 pm

Postitus Postitas uluk »

Mehed need munad tuleb nii ära võtta, et lõhna ei jääks. Meil aastaid tehtud ja mingid lõhna. (y) Äädika järele vajadust ei ole olnud :shock:
Hoia vintraud puhas, siis pole probleemi nähä!!!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Mina käin näiteks saunas! Mõneks ajaks kohe hais kadund :D
Paremat!
Riho
Postitusi: 14
Liitunud: R Nov 26, 2004 1:32 pm

Postitus Postitas Riho »

kui esmane töötlus hästi tehtud ei ole mingit leotamist vaja, ja kui ei ole jooksuajal lastud siis ei tohiks maitset olla :D nii et proovige julgelt
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

kuidas teha nii, et saaks hää

Postitus Postitas jorr »

Jooksuajal võtab õige suguelundite eemaldamine igasugu kõrvalmaitse ära.Ka sokuga soovitan nii talitada.Kõige hullem ehk see, kui kult haavati ja järgmine päev alles saadi kätte,siis maitse ikka jääb eriline külge.Seda lugu on foorumis varemki räägitud ja muidugi maitseasi.
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Ma küll lugesin ka viimases Jahimehes seda kuldi "agregaatide" õiget eemaldamist, mis pidi lõhna eemaldama. Ei oleks autoriga 100% nõus, kuid esimesel võimalusel proovin muidugi järgi. Samas ega looma siis "räpaselt" ka ei töötle. Ikka nii puhtalt kui vähegi võimalik. Aga Jorr mis maitse sel kuldi lihal siis jooksuajal on võrreldes muu ajaga? Ise oma praktika ajal ei ole küll teist maitset tajunud, küll aga lõhna. See lõhn on ajanud nii mõnegi jahimehe "naisukesel" südame läikima. :lol: Minu arusaamise järgi tegemist ikka lõhnafermentidega. Kui lõhn ei meeldi, siis pane pesulõks söömise ajaks nina külge ja ma ei usu, et keegi suudaks vahet teha. Muidugi iseküsimus on kuskohast koka leiad, kes prae valmis teeb :oops: Soovitaks valmistamise kohaks mõnda suure korterelamu I korruse kööki (soovitavalt ilma lõhnakubuta pliiti ja tihenditeta korteri ust) :lol: :lol: :lol:
ikka lõbusalt
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Ma kipun ka arvama ,et ega ikka päris ilma kuldi maitseta /lõhnata ei õnnestu seda liha töödelda! Ise asi kus maalt on kult-kult? Põrsas on ju ka kult! Olen nõus ,et sellistel mõne aastastel pässidel on tõesti võimalik,liha enam vähem kõrvalmaitseta töödelda ,aga vanal jurakal see ikka 100% vististi ei õnnestu! Kindlasti on aga tulemus parem kui nendest eespool räägitud ja "Jahimehes" kirjutatud toimingutest kinni pidada. Ainult munade lõikamisest ei piisa ,soora otsa all on kotike vastava kraamiga ja see tuleb tervelt koos soora ja munadega kätte saada. Samuti tuleb ettevaatlikujt eemaldada kotid/näärmed mis asetsevad vaagnas ,kahelpool pärakut.Olen lõiganud kõhualuse isegi kaugemalt puhtaks,kui ajakirjas näidatud.Samuti on väga tähtis ,et nahastamisel ei käpertataks liha käega millega on nahka väljapoolt katsutud.Mõistagi ei tohiks naha välimine pool lihaga kokku puutuda.
Et mis maitse sellel kuldil siis on ,v ainult lõhn :?: :D Kui juba lõhn on ,siis ikka paljast nina kinni pitsitamisest kasu pole ,küllap maitsmis meel ka tunneb :D Kui kogeda tahate ja kulti parasjagu kuskilt võtta pole ,siis vast ettekujutuse saab järgnevalt: tee õhtul kõvad õlled,kannata äda umbes järgmise lõunani ,lase siis kuskile anumasse ja las seisab seal veel soojas kohas õhtuni ,seejärel pane koos lhaga ahjupotti .Ilmselt on nii lõhna kui maitse elamus kindlustatud :D
Kivi kotti!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Kohe näha, et Kult kuldi valmistamisviisi hästi tunneb :lol: :lol: :lol: Kohe lähen poodi sealiha ja õlut ostma :idea:
ikka lõbusalt
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Kuidas teha nii.....

Postitus Postitas jorr »

Olen Kuldi jutuga täitsa nõus, liha juures tegemist ikka ka maitsega, mitte aint lõhn ei ole eriline.Kõige vängem on lugu olnud, kui pühapäeval haavatud jooksuaegne suur kult alles esmaspäeval kätte saadi.Kõige muu kõrval tuleb jooksuaegse kuldi kusepõiega ettevaatlikult tegutseda.Ka jooksuaegne sokk on teise maitsega ja tahab eritöötlust.Põdra kohta ei oska ütelda.
noorus on ilus aeg
Vasta