MASSILISELT VARESEID-HAKKE...

2004. aasta teemad
kütt
Postitusi: 294
Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am

MASSILISELT VARESEID-HAKKE...

Postitus Postitas kütt »

Hm, panin asja siia üles. Ei tea nagu otseselt kellelt küsida, äkki siin mõni spetsialist oskab katet kergitada ja asjale seletuse, ehk lahendusigi pakkuda... Naljast asi väga kaugel!!
Milles asi? Nimelt. Tartus, mujal, muideks pole nagu täheldanud, on linnas varahommikuti ja enne pimenemist, õhtul, kesklinn, eriti just, massiliselt vallutatud nende mustade ja kraaksuvate tiivuliste hordidest. Just kahel ajal eriti. Ja muide, ei maksa arvata et ahh, mida mees jampsid siin, pole see nii hull midagi.
Kes Tartus teemat teab ja ka viitsinud veidi süveneda, leidmaks mingeid vastuseid asjale ja neid leidmata, siis arvan, et ikka suht huvitav asi küll. Nimelt on neid krdi tiivulisi :evil: :x ilgelt palju-palju, taevas on must ja kui krt lendama parvedena hakkavad ja kuhugi maanduda pole sest katused-pargipuud paksult täis neid, siis omavahel võitlevad maandumiskoha pärast, sittavad ja kraakasuvad niiet jube.
Oleks siis maal, ehh, no problem, annaks tina heameelega niiet rauad punased, aga kuda sa linnas, eriti veel Raekoja vahetus läheduses sedasi asjale lähened...Pannakse kongi tulistamise eest ja kukuvad inimestele pähe, saab veel mõni kodanik hukka, jama kui palju. OK, see selleks.

Aga milles siis asi, huvitav küll? Sihuke tunne tuleb nagu Hitchcoki filmist "Linnud", varsti enam ära ei mahu ja krt aknast sisse lendavad. Varblane nende tõbraste eest eksind paaril korral suvel avatud aknast sisse. Nood aga kui tahavad siis läbi klaaside tulevad. Ja autot nende pasast pese, pargis ära jaluta parem üldse!!

Tahaks nagu sotti asja saada ja mõista probleemi olemust!
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Elan ka ise vahelduva eduga tartus, äärelinnas. Ja neid hakke on ikka jubedalt küll. Varblasi ja tihaseid nagu polekski enam. Peamiselt elan ikkagi maal ja ega siingi asi parem pole. Hiljuti suleti vana prügimägi ja siis oli küla hakke ja vareseid täis. Tõin koju tihastele sea naha. Kohe hakkide parv kallal. Sai paar korda külavahel ka paugutatud, aga ei taha eriti. Mõni läheb veel kaebama. Metsas saab neid ikka aegajalt kõmmutatud.
Kas tartus pole prügimäge suletud?
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Ega Viljandis targem ole, üks linnakodanik pani lausa liiklusmärgi ülesse, "Sittuvad Varesed" :D
Kõige paremini on minu arust aidanud neid linnast välja saada pesade lõhkumine kevadel, kui nad neid usinasti punuvad. Selleks muidugi korralikku tõstukit vaja ja luba ka, ning järjepidevust. Kulukas on see lõbu kohe kindlasti, hea kui linn õla alla paneks.
Kasutaja avatar
serx
Postitusi: 203
Liitunud: N Jaan 08, 2004 1:36 pm

Postitus Postitas serx »

no mina kah suht kesklinnas elan ja sellisel puhul võtan relvakapist oma vana ja hea õhkrelva välja ja lasen nii ,et tolmab......muidugi peris tänaval ei saa aga hoovis kyll.....ja pole veel keegi midagi paha öelnud.....
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

serx, naiiv oled - v6i 6hkrelv :D
elasin mitu aastat Toomem2e veerel ja suvehommikuti (kui lahtise aknaga magasin) oli peale valgenemist tunne, et nyyd yks 6hut6rjekuulipilduja 22 kuluks... ei lase magada, raiped!
teinekord 6htuh2maruses ajalooarhiivi eest l2bi koju tulles oli kaunisti kuulda, kuidas linnukeste s*tt asfaldile kukkus - ikka l2ts ja l2ts, ysna v2ikse intervalliga. mul pihta saada ei 6nnestund, kylaliste kuubi pidin vahel harjama...
vkx
Postitusi: 231
Liitunud: R Sept 26, 2003 11:51 am

Postitus Postitas vkx »

Kuna linnas paugutamine ei ole just kõige ohutum tegu, siis oleks mõistlik kasutada treenitud jahilindu, mõnda kulli näiteks. Kasutatakse neid väga edukalt näiteks lennujaamade territooriumilt linnuparvede eemal hoidmiseks ja olen kuulnud, et mujal maailmas ka mõnedes linnades just sama probleemi puhul.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Eestis jaht jahilindudega keelatud. Ja ega üks korralik jahipistrik ikka kolme-neljakümne varese/haki vastu ei saa.
Treenitud jahipistrik mustal turul 1,5miljonit krooni. Aasta tagasi lugesin kusagilt
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

vkx kirjutas:Kuna linnas paugutamine ei ole just kõige ohutum tegu, siis oleks mõistlik kasutada treenitud jahilindu, mõnda kulli näiteks.


kull ikka ruumi vajab jahiks, Toomem2e puude vahel ei pyya ta kyll kedagi. rajaleidja poolt mainitud paragrahv ka veel.

ja pistriku pidamine ja jaht... nu see on ikka elustiil. pigem panen hommikuti akna kinni ja magan edasi :)
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Viljandis oli ka probleem päevakorral.Tehti siis pargis natuke harvendust :D ,linnaelanikud alul suurt kära tõstsid,et on's siis vaja kohe puid maha võtta,aga hiljem jäid vakka,kui krae vahele enam ei lastud.Muidugi sellised operatsioonid ikka linna haljastusarhitekt paika paneb.Tuleb muuta haljastust selliselt,et linnud ise elupaiga maha jätaksid.
kütt
Postitusi: 294
Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am

Postitus Postitas kütt »

Üks nipp oleks siis haljastust muuta, jah, aga millal see kohale linnaisadele jõuab...Paistab, et ka loogiliseim variant.
Kes krt ikka jõuab neid lasta, olgu relv milline tahes. Neid on ikka mitte 30-100 vaid pakun välja 1000 ja rohkemgi. Krt, ka ise aastaid tagasi muide elasin Tartus ja nüüd taas, SEE VAHE on ikka kardinaalselt suurenenud ja tunne on et tuleks midagi teha...Huvitav kas määrajad-vastutajad-linnaisad-otsustajad üldse matsu jagavadki?
Viljandi variant kõlab hetkel häääää, "Sittuvad linnud" märk üles seada :lol: .
Samas küsimus, miks nad nii linna eelistavad muule elukeskkonnale, kas soojem õhk, ise arvan nii, või naudivad heitgaase?! :wink: Tuleks nii gaasitada et mõnikümmend ainult lendama jääks!
Ja tõesti, sisse viia klubides et varese-hakijalgade eest preemiad. Kusagilt, vist jahilistist kõlas läbi, et antakse ühes meie regioonis meestele selle töö eest vahel tasuta ulukiluba. Hea stiimul.
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

Jah! Gaasitame neid vareseid ja muid elukaid nii, et ise kah plagama paneme linnadest. Maakohad ongi suhteliselt unaruses :lol:
Mine metsa!! ;)
madis
Postitusi: 123
Liitunud: L Veebr 21, 2004 10:43 pm

Postitus Postitas madis »

ise elan Tartus üpris kesklinnas. Mul tulevad hakid jt. hoovi kõrval asuvatele puudele iga õhta. kui lendu lähevad siis ple taevastki näha. ma olen mõelnud õhukaga lasta aga paps ütleb et liiga kõrgel.
beliving that the bow has soul
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Kui asi väga muret tekitab, siis on võimalus linnumeeste foorumis seda kurta. Mingil määral on see seal ka jutuks olnud http://www.eoy.ee/foorum/index.php?acti ... 2&topic=97
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
kriss
Postitusi: 157
Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am

Postitus Postitas kriss »

ainuke õige asi oleksk kui jahimees saaks iga lastud varese eest uue padruni või tõesti nii nagu eelpool mainitud, et tasuta väikeuluki loa. see motiveeriks kõike jahimehi kaasaarvatud vanemaid kellel laskemoon kallilt käes :wink:
jaht eesti moodi
kütt
Postitusi: 294
Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am

Postitus Postitas kütt »

Aga äkki klubimehed oskavad kommida, et miks asi ei toimi sedasi igalpool et innustuseks väike preemiasüsteem sees oleks!? Ma täpselt kohta ei mäleta, aga 100%, kuskil Eesti seltskonnas see asi just nii toimibki, et lausa väikeuluki luba võimalik lunastada nende kraaksujate mõõduka laskmise eest! Milles asi?
Suletud