mc 10-16

2006. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
Ernie
Postitusi: 9
Liitunud: T Mär 14, 2006 10:01 am

mc 10-16

Postitus Postitas Ernie »

Kas keegi oskab antud relva kohta midagi pajatada? Eelkõige huvitavad omad kogemused kasutamisel, info töökindluse ja kvaliteedi kohta jms.
Paar konkreetsemat küsimust ka:
1. Kui reaalne on relvale vahetusrauda leida?
2. Kuidas saab lahti lukukoja? Oleks vaja peale pikemat seismist hooldada aga päris huupi ei taha kruvisid näppima hakata...
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

on Sul teoreetiline või praktiline huvi?
Kasutaja avatar
Ernie
Postitusi: 9
Liitunud: T Mär 14, 2006 10:01 am

Postitus Postitas Ernie »

sergo kirjutas:on Sul teoreetiline või praktiline huvi?


Mis punkti 1. puutub siis esialgu pigem teoreetiline. Lihtsalt tekkis huvi kas pikemas perspektiivis on mõeldav relvale uue raua või siis nõrgemate tšokkidega vahetusraua omandamine.

Mis puutub punkti 2. siis on huvi igati praktiline. Relv on pikemat aega seisnud ja minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt vajaks lukumehhanism hooldust. Nüüd on küsimus selles, kuidas sellele ligi pääseda.

Kolmas küsimus jõudis vahepeal ka tekkida (puhtast uudishimust): kas raudade alaküljel olevad slaavi tähtedes märgised 10DS (vasakul) ja 05DS (paremal) tähendavad tšokkide tugevust? Ja mida võiks tähendada vasaku raua all paiknev ringiga ümbritsetud "K" ja parema all paiknev samasugune täht "U"? Jällegi slaavi tähtedega tegemist..

Leidsin siin ringi tuhnides natuke materjali ka relva kohta. Minu küsimustele küll sealt vastust ei leidnud, kuid äkki pakub kellelegi huvi.
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

need kaks numbrit on neh tšoki kohta, ülejäänud tähised vaata raamatust järgi, need on seal kirjas ja kunagi olen vaadand kah, aga minu arusaamise järgi pole neil tehase- ja kontrollimärkidel kasutaja seisukohalt praktilist tähtsust
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

miks küsisin, kas huvi teoreetiline või praktiline? Seda marki oluliselt rohkem 12 kal. variandis valmistati, 16 kal. väga hea jooksuga ja peatamisvõimega on. Osad püssid peaksid olema katsetatud tugevdatud laenguga 70 mm hülsi jaoks, venelastel oli vahepeal säärane mõiste kui "ussilennõi snarjad" või midagi sinnapoole. Neid kleimide tähendusi oli mitu korda ära toodud vanades "Ohhootades". Olen ostnud endale ka mõned venelaste poolt välja antud relvaentsüklopeediad, neid teinekord ka paremates relvapoodides näinud, ka sealt saab vaadata. Kui täpset pilti näeks, võiksin ehk aidata. MZ 10 üldiselt väga heaks püssiks võib pidada, kvaliteetne töö. Kui kohendamist või hooldamist vajab, eriti peale seismist siis anna kindlasti relvameistri kätte, sealt saad teada ka lisarauapaari ehitamise võimalustest. See on võimalik aga jama, bürokraatiat ja raha läheb selle peale nii palju, et enne võid uue püssi kõrvale osta ja mitte odava. Tasub asi end ära ainult siis kui Sul antud püssiga kõva emotsionaalne side on. Olen ühte niisugust käes hoidnud ja proovinud, too oli nikeldatud inkrusteeritud lukukojaga eksemplar, väga ilus, kerge, mugav. Seal on püssi nii metsa kui jahimehe hinge jaoks.
Suletud