IZ-16

2006. aasta teemad
Suletud
shorty
Postitusi: 72
Liitunud: N Apr 06, 2006 5:21 pm

IZ-16

Postitus Postitas shorty »

Selline küsimus, et mida kujutab endast sileraudne IZ-16 . tegu horisontaalraudadega 2-raudse 16-kaliibrilisega. Uurisin internetist ja foorumist, aga pole varem vist seda relva siin käsitletud. Kui kellelgi kogemusi, võiks jagada. Nimelt võimalus see relv üsna soodsalt soetada, aga vaja oleks lisainfot, et kas ja milleks?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

iz 16

Postitus Postitas jorr »

Kõigepealt vaata väljalaskeaastat siis kuidas istub, siis raudade olukord eriti seest.Võta mõni 16 kl padrun või kest ja vaata kuidas padrunipesas istub, ega logise.Edasi püüa haavlitega mõlemast rauast pauku teha kuskil 1*1m suurusesse tasapinda 30 m kauguselt ja ka kuiva männilauda sama maa pealt.Näed kohe ka lööknõela jälje ja tugevuse ära.Haavliauku peab mahtuma veel tikuots ja liida head ja vead kokku ning ise näed mis püssiga tegu.Vene püsse on nii häid kui halbu.Sellist juttu siin ikka mitu korda kirjas.
noorus on ilus aeg
shorty
Postitusi: 72
Liitunud: N Apr 06, 2006 5:21 pm

Postitus Postitas shorty »

aga kas kellelgi on kunagi just see relv olnud?

seda juttu, kuidas valida on foorumis tõesti käsitletud, aga ma olen jorri´le üsna tänulik kuna ta suht lühidalt kokku võttis, kuidas relva(kui see juba välja valitud) enne ostmist kontrollida, tavaliselt tunduvad need teemad siin vääääga pikaks venima
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Re: IZ-16

Postitus Postitas sergo »

shorty kirjutas:Selline küsimus, et mida kujutab endast sileraudne IZ-16 . tegu horisontaalraudadega 2-raudse 16-kaliibrilisega. Uurisin internetist ja foorumist, aga pole varem vist seda relva siin käsitletud. Kui kellelgi kogemusi, võiks jagada. Nimelt võimalus see relv üsna soodsalt soetada, aga vaja oleks lisainfot, et kas ja milleks?


Sinu küsimuses sisaldub ju ka vastus, et milleks?
shorty
Postitusi: 72
Liitunud: N Apr 06, 2006 5:21 pm

Postitus Postitas shorty »

sõnastasin vist küsimuse tõesti valesti. tahtsin algselt teada, kas relval on mingeid tüüpvigu või arvestatavaid plusse. 16-kaliibri puhul võiks ju eeldada, et sobib nii kuuli- kui haavlipüssiks. Selles suhtes vabandused, et segadusse ajasin. Polekski vast küsinud, kui internetist mõnegi rea arusaadavat (loe: eesti/inglise/venekeelset) teksti nimetatud relva kohta oleksin leidnud
:wink:
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

kui püss muidu korras ja soodsalt saad võta ära. Teoretiseerides püssist halligi aru ei saa, see "oma" tunne tuleb ikka konkreetse relvaga metsas käies( loe: laskmisega antud relvast). Ja sealt edasi, kui asi ei rahulda Sinu kujutelma korralikust püssist siis müü "soodsa" hinnaga maha ja soeta uus, kaotanud ei ole Sa midagi, võitnud aga kogemused, tunnetuse.
vana sokk
Postitusi: 144
Liitunud: E Nov 22, 2004 3:32 pm

Postitus Postitas vana sokk »

olin ka aastail83-84 iz27 kal 16 omanik ja oli täpse ja hea tihedusega aga ainuke viga oli et kaba oli minu jaoks lühike ning sai vahetatud peenema kaliibri vastu.
võimalikult suurem ports
Suletud