tulejukud

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Re: tulejukud

Postitus Postitas sergo »

jorr kirjutas:Sergo see venes, eriti Siberis ju tavaline lugu.Kui tahetakse platsi puhtaks saada,pistetakse lihtsalt metsale tuli otsa, ise kustub kui vihm jaole jõuab või talv saabub.


ei taheta seal mingit platsi puhtaks saada, taigas sadade, isegi tuhandete kilomeetrite ulatuses metsa ja raba ja ei ühtegi inimhinge. Tegu lihtviisilise hoolimatusega, keegi viskas koni maha ja"basta". Aga põlenud, põlev taiga...
kohutav, minu hinge sügavalt haavav temaatika, vahet pole, sinna lähevad ka Eesti metsad ja see mida nendes korraldatakse.
vana sokk
Postitusi: 144
Liitunud: E Nov 22, 2004 3:32 pm

Postitus Postitas vana sokk »

pole imesdada midagi kui kaotati endiste majandite tuletõrjed ära ja räägiti et abi ei kannata sellest kui meil kagus viidi juhtimine Elva alla.Oli juhus kui mõni aasta tagasi tuletõrje otsis põlengut kahjuks 25km kohas mida Elvast juhatati aga õnneks oli aadress tuttav ja sain aidata.Seni kui päästeametis palk ei tõuse ei tunne keegi huvi tuletõrjuja ameti vastu sest olen ka ise majandis sellega tegelnud.
võimalikult suurem ports
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Vaidleks mõnele postitajale vastu.
Seoses eurotoetustega tasub juba ka vilja kasvatada, kuigi tööd tuleb teha kõvasti. Omal sel aastal juba 40 ha vilja all, suvel läheb ca 25 ha kesaks, ca 20 ha niidan. Plussiks ka korras koduümbrus, põld meelitab ka loomi ligi :wink: Meil Meremäe kandis on enamus tootmiseks sobivat maad kasutusel, sellest ka notsudel korralik söödabaas :lol:
Probleemiks on tõesti mõned omanikud, kes ise ei hari ja rendile ka ei anna maad :evil: Inimestel kartus, et äkki sa saad tema maad kasutades rikkaks :wink: On ka riigi maad päris palju kasutult seismas.
Kui põllud on söötis ja niitmata, kust siis mehed kitse lasevad :M On ju ka jahimeestel oma piirkonnas võimalus asi ära korraldada, PRIA-st makstav hooldamistoetus katab ilusti kulud, pluss hooldatud jahimaad. Tuleb lihtsalt asi ette võtta. Arvuti taga istudes ja kurtes ei muutu tõesti midagi :wink:
Kui rääkida viljaga kütmisest, on kaer kõige kiiremini taastuv energiaallikas. Seda saab ju iga sügis lõigata. Targad raamatud kirjutavad, et 3 kg kaera on kütteväärtuselt võrdne 1 liitri kütteõliga. Arvestades praegust kaera hinda 1 kr/kg, tuleks õliliiter 3krooni. Kahjuks ei tea mina küll ühtegi tanklat, kes mulle sellise hinnaga kütteõli müüks :(
Sa Jorr peaks ju veel mäletama, et vanasti oli Kaug-Ida ka meie, rääkimata Siberi naftaväljadest :lol: Siis ei pidanud arvestama, kui palju kütust ahju läks. Vili ja liha läks suure kodumaa toitmiseks :wink: Üha tõusvate kütusehindade puhul on kaeraküte täiesti arvestatav alternatiiv. Soomes levib see juba päris jõudsalt. Kaer on ka suht kergelt kasvatatav kultuur, meie oludes annab ka päris head saaki. Oma tarbeks kasvatades tuleb ka omahind veel odavam.
Vasta