Riihimäe Erämess

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Mart kirjutas:Jah,täpselt,konkreetne juhus oligi lihtsalt vabas õhus n.ö. telgis maksmisel. :D Ja kaarte aksepteeritakse igasuguseid,kui elektrooniline ühendus olemas,ka deebet kaarte.


Niipalju siis kaardiga maksmisest :cry: , Hansa- ja Ühispanga väljaantud krediitkaartidega polnud seal midagi teha.Isegi rahavahetuspunkt ei aksepteerinud, ei mäletagi, mis pank seda seal pidas.Täiesti uskumatu , olgu siis VISA või MASTER, üks ... puha. Imelik maa see põdramaa.

Albumi panin kiirelt mõned pildid ülesse, kel huvi.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Riihimäe erämess

Postitus Postitas jorr »

Pildid on toredad ja mõnes kohas ei tunne nagu püsse äragi, on nagu mingid montstrumid.Kui sellisega ikka metsa lähed siis loomale seda võimalust eriti ei jäägi.
Aga muljeta ka, kuidas üldmulje oli ja mida müüdi ning hind meiega võrreldes?Mis uuemat silma torkas, kas midagi eriliselt uut ka oli ?
noorus on ilus aeg
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Sai ka ära käidud. Ei miskit erilist. Positiivne oli see, et kõik uus ja tore kaup mida siin naljalt ei näpi, sai seal kõik läbi vaadatud. Mainimist väärib vast ka asjaolu, et riidevärk oli seal küll odavam kui siin. Ainult õlle hind tahtis nutma ajada ...
Enda suurim soov, leida messilt oma püssile klikk padrun kal 222Rem, jäi täitmata, kuna seda lihtsalt polnud. Vaadates Mardi pilte, tundub, et järgmistel päevadel oli rohkem kaupa ka väljas. Ise käisin siis reedel.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Üritasin seal ka kaardiga maksta aga oh õudust, aksepteeriti ainult soome pankade kaarte, poolas sain maksta, saksas sain maksta ja teisel pool lahte ei saanud, loodame, et see oli erand. :?
Laat ise täpselt samasugune kui 2 aastat tagasi, enamus müüjaid samad ja ka täpselt nendel kohtadel kus eelminegi kord, minu arust nokitses noameister eelmisel korral pooleli jäänud nuga edasi ja Mardi nuga, millel ta üritas hinda alla kaubelda, oli ka sama hinnaga ja samas kohas :D
Kolmandat korda enam sinna ei lähe, vaatan parem juba siis kas saksamaa poole või mujale euroopasse jahindus messidele.
Omal muidugi vedas, sain optika rõngad kätte mida Kütiärist kuu aega lubatakse ja tänase seisuga on püsski sisse lastud. :)

Käisime ka reedel, huvitav, et Kakukesega kokku ei juhtunud, olime kella 11.00-16.00'ni seal ja vaatasime ka urukoerte demo ära, mis hakkas staadionil kell 14.30.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Mul ka käidud,kuigi asi osutus mõtetuks tormamiseks :evil: Nimelt algas laupäeva hommik sadamas üllatusega,et meile proneeritud laev ei väljunud ja üle noatera pääsesime teisele laevale.Seega oli meie ajakava niin sassis,et messule jäi aega napp kolm tundi ,sest ka õhtune laev pronniti ümber varasemale.Kuna kohale pääsemine bussiga võttis rahva rohkuse tõttu ka palju aega,siis oligi asi üsna mõtetu ,vähemalt neile kes esimest korda messul ja ei teadnud täpselt kus ja mida pakutakse.Minul ei olnud selle napi aja jooksul aega isegi kaamerat kotist välja võtta.Nii mõndagi asja oleks tahtnud katsuda/uurida ,aga aega selleks lihtsalt polnud.Tiir sai peale tehtud ,aga arvatavasti päris kõikjale ei jõudnudki!
Jama oli see ,et paljud jahitarbed olid ainult eksponaatidena ja neid kohapeal ei müüdud.Lootsime sõbraga osta nii sütikuid ,kui rohtu ,aga nendega seal kauplemisluba polnud kellegil.Kuule küll mõningalmääral müüdi aga vähe.Sõber lootis ka muretseda korraliku püssirohu dosaatori ,kuid ka see polnud võimalik ,kuna ühes kohas oli ainult näidis komplekt ja teisal müüdi ainult tervet laadimis komplekti. Mida tõesti paistis olema oli riided ja noad,aga need mind eriti sügavalt ei huvitanud. Peab ütlema ,et jahitarvete hinnad olid ka küllalt soolased. Näiteks see KAKUKESE otsitud kliki padrun oli küll olemas (222 REM),aga maksis minu mäletamist mööda vist 19 euri.Mulle toodi soomest 120 -ne kroonu eest.Kuna meil siin ka tiirus paugutamisega probleeme ,siis jäid silma ka summutid.Endal püssil toru otsas kompensaator seega keere olemas,muidugi ei tea,kas oleks sobinud? Mehed igaljuhul väitsid ,et saab kasutada igasuguse moonaga ja kestab vähemalt 10000 pauku-hind aga ka minujaoks kallis,280 EUR-i
Ühesõnaga jahitarbeid pole mõtet vist sinna otsima minna,arvatavasti poest saab odavamalt.Kuna meil ei jäänud aega ka lihtsalt kõige selle värgi näperdamiseks oli meie sõit küll kahjuks üsna mõtetu. Naersime Puukoiga ,et sama värk ,nagu oleks Võrust Tartusse kusel käinud.Mina igaljuhul sinna enam ei kipu!
Kivi kotti!
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Nii ta, jah, kahjuks oli.
Mõttetu mess jahimehe jaoks. Sedasama näeb internetist niipalju kui kulub. Enamgi veel.
Sai jooksu pealt tehtud mõned hädaostud, et kuidagigi õigustada tehtud kulutusi ja raisatud aega. Need oleks saanud aga samamoodi teha suvalisel laadal kodukandis.
Aga noh, mis seal siis ikka, on nagu muhameedlasegi Mekas käidud ja võib rahuga edasi elada kuniks päevi antud.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Mul läks siin ennist meelest, et Jahi-jakt oli ka täiega väljas ja simmid-sommid ostsid usinasti.
Kakuke, see asjandus oli seal täitsa olemas ja kui mälu ei peta, siis see asjalikum, metallist ja samas boksis, kus zakslane omale rõngad sai.
Tegelikult see asi ongi sedasi, et sinna tasub minna konkreetseid asju näppima, mida Eestis letis ei ole.Ühest sellisest tegin pilti kah, see Burrise laser kaugusmõõtjaga sihik.Minu meelest tahab see asi aga natuke täiustamist, numbrid halvasti loetavad, ei jõua silma fokusseerida numbritele ja märgile ning laseri lülitus õudselt ebamugava koha peal, käe peab täiesti laskeasendist välja taha tooma, lüliti liiga tugev, halb sihtida ja samal ajal vajutada.Aa no jälle üks vidin valmis tehtud.
Siis siin teemas olnud, et odavam T3 osta ja siis laminaadist laad muretseda, laadimeistrid olid esindatud, aga ma loll unustasin hinda küsida, pilti küll tegin.Samas olid laed justkui ühte malli.Barnesi MRX kuul jäi aga nägemata, Midway Soomi müüs küll igatsugu kuule, aga sellist mida tahtnuks polnud.
Üleüldine pilt oli, et messil eriti soodushindu välja ei pakutud.
Tegelikult oleks see paras kahepäevane ettevõtmine, esimesel päeval käid ringi peale, õhtul seedid nähtut ja järgmisel päeval juba konkreetsete mõtetega uuesti.
Kuigi samad sõnad, mis zakslane ütles, nüüd vaataks rohkem euroopa poole.
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Mart kirjutas:Siis siin teemas olnud, et odavam T3 osta ja siis laminaadist laad muretseda, laadimeistrid olid esindatud, aga ma loll unustasin hinda küsida, pilti küll tegin.Samas olid laed justkui ühte malli.



Konkreetselt jäi uurimata laminaatlaad, aga pähklilaad tellimisel maksis umbes nii:
Plangutükk - 100 - 200 EUR-i
Valmistamine - 450 EUR-i

222 Rem klikkpadrun oli täiesti olemas, hinda ei vaadanud. 308Win -i oma maksis 3 eur-i. Arvan, ka teised kal. olid samas hinnaklassis. Selles letis olid pea kõik põhikaliibrid olemas.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Mart kirjutas:Kakuke, see asjandus oli seal täitsa olemas ja kui mälu ei peta, siis see asjalikum, metallist ja samas boksis, kus zakslane omale rõngad sai.

Oli oli, aga mitte minu kal. jaoks. Küsisin üle kohe, aga otsa oli lõppenud. :)
Väljas oli Sako 85, Tikka mis Tikka. Huvitav oli see, et odavama otsa püssid olid rohkem stendi küljes kinni kui klass kallimad riistad. Seega palge proovida ei õnnestunud.
Hellitasin vaikselt lootust osta messilt nuga. Seda ma sealt ei saanud, kuna polnud lihtsalt nuga mis oleks olnud minu maitsele. :( Paistis, et enamus nugasid mida müüdi kasutasid sama tootja terasid. Ühesõnaga mis sommidel netis nugade kohta väljas, oli seal valik üllatavalt kasin.
Siit foorumist Gunnariga koos olime messil. Mingi ennelõunat saabusime ja messi lõpuni 19-ni olime kohal. Enne seda külastasime ka jahimuuseumit. Üllatavalt palju eestlasi olid ennast Riihimäele vedanud.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

erämess

Postitus Postitas jorr »

Tänud mehed, et muljetasite, eks see käimine jahilaadal ole nagu jahiski,alati ei trehva seda õiget.Või nagu Puukoi ütles,et käisin nägin ja elan edasi.Oli omalgi kange kibelemine minna aga inimene tahab Jumal juhib.Varsti ju endil kokkutulek käes ja eks seal ole seda jahikaupa ka müügil, ning annab kaubelda odavamakski.Endal möödunud aastast meeles kui sain Busnelli binokli mille alghind 500kr langes lõpuks 300 peale.
noorus on ilus aeg
Vasta