Põder teel

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
kaalikas
Postitusi: 274
Liitunud: T Aug 24, 2004 10:45 am

Põder teel

Postitus Postitas kaalikas »

vaat niisugune pilt avanes pühapäeva varahommikul Suurupis kui hommikul jahile sõitsin! keegi oli vajutanud noorele pullile juppide järgi otsustades miski opeliga nisukese laksu et kutil oli kõik neli kepsu alt kadunud ja otsustades õlirea järgi mis Vääna poole suundus kiirelt kadunud! a mis kõige tobedam vaatepilt- kas need samad uunod või keegi järgmine sooda oli põdra mugavalt ära retsinud st.ühe külje kintsudest oli koos naha ja karvadega lihatükid välja rälatud(pole küll nõrk,aga lõikumise metoodikat arvestades üsna õõvastav vaade) muidugi vastasteepoolel seisis tänavapuhastuse as-i kastikas mis kärmelt jalga lasi kui ma tulin ja vereraja järgi otsustades need fedoodid need liharälajad ilmselt olidki! arvake,et ei juhtu normaalseid asju siin maapeal!
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Uluk kuulub jahiseltsile, järelikult vargus, mis muud. Mis selle kojameesteenuse osutajate autonumber ka olla võis?
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
Kasutaja avatar
karupoeg
Postitusi: 283
Liitunud: N Dets 08, 2005 2:47 pm

Postitus Postitas karupoeg »

Las nüüd mehed olla, kas see on parem kui korjus vedeleb maantekraavis ja keegi sellest midagi kasu ei saa? Siis on hea kaugelt vaadata ja nina kinni hoida "jahiseltsi oma, vot keegi ei saa" :twisted: Mõttetu kadedus mehed.

Kõik ei ole ju jahiseaduse ja jumal teab mis seaduse spetsid, et teavad kohe kuhu teatada jne. Muidugi seaduse mitteteadmine ei vabasta veel kohustusest aga see on teine teema.

Tahaks teada paljud teist on näiteks peale jänese alla ajamist teatanud kuhugi, mitte seda pagassi visanud ja koju sõitnud?
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

kuule karupoeg, sa oled ikka puhta loll.
Jutt on sellest, et ära nüsiti ainult üks jalg ja ülejäänu jäeti vedelema. Ma arvan et teema ei oleks üldse üleval, kui ära oleks viidud terve põder. Kas sinu arust on siis normaalne, et igaüks käib ja lõikab omale tükikese panni peale?
Kasutaja avatar
karupoeg
Postitusi: 283
Liitunud: N Dets 08, 2005 2:47 pm

Postitus Postitas karupoeg »

Tänud kiidusõnade eest kõigepealt :L, kuid loogika ütleb, et tervet põtra on väga raske ära viia. Äki koputad endale korra kuskile, saad tervikpildi ette tagasi :D. Loomulikult on targem tuima näoga mööda sõita, kuid münel tuleb kange himu tükk pannipeale saada, mis sellest siin nii kangesti arutada. Võttis siis võttis, las olla õnnelik. Ei usu, et keegi parem on, kui kuskilt midagi võtta saab siis tavaliselt nii tehakse kah.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Ega ikka ei tehta ka, issanda loomaaed on suur, leidub igatsugu imbetsille.
Tavaline kodanik, kes ulukitest, jahindusest ja maaelust midagi ei jaga osakaks vähemasti hädaabi või politsei numbrile helistada, aga et minna endale tükki liha korjuse küljest nüsima näitab juba selgelt väärastumist.
kaalikas
Postitusi: 274
Liitunud: T Aug 24, 2004 10:45 am

Postitus Postitas kaalikas »

tegelikult oli asi nii et mats käis laupa hilisõhtul ja Prooses oli ka asjast teadlik,ei tea miks ta sinna hommikuni vedelema jäeti,mehed tulid alles minu hommikuse helistamise peale kohale!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Jäma värk. Meil on mehed isegi öösel korjust koristamas käinud (ka sellist, millest isegi koerale raske midagi leida). Isegi koristasin eelmisel aastal 23.06 hommikul kella 6.00 paiku enda majast 50m kaugusel rekka alla jäänud põdramullika korjuse ära. Kui seltsi esimees ei oleks helistanud ja üles ajanud, siis oleks ka võinud sama nali juhtuda nagu kaalikas kirjutas. Kindlasti need "väärakad" arvasid, et saavad vinge sašlõki.
ikka lõbusalt
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

põder teel

Postitus Postitas jorr »

Oli meilgi nõuka ajal juhus, kus sügisel nii Okt. kuul said põdrapullike ja veoauto maanteel kokku.Miilits käis ja teatas looduskaitsele, see omakorda käskis kohalikul jahipäälikul looma koristada.Kui päälik paar tundi hiljem traktoriga kohale tuli,oli plats puhas.Põdrakorjus kadunud ja kaduma jäigi.Sügisene aeg, kuskil kella kümne ringis juba täitsa pime ja suur maantee tühi.Päälik vandus küll aga mis enam teed, põtra ikka paari mehega ära ei vii ja kohalikud rääkisid hiljem, et miilits oli suure auto ning karja meestega käinud, eks neilgi liha vaja oli.
noorus on ilus aeg
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

Isegi mitu korda käinud teel otsimas allaetud kitse ning siis konstanteerinud et mõttetu käik, korjus juba kadunud. Aga ma ei usu et endale sašlõkiks võetakse, pigem ikka koertele.
Samas pigem võtku ära kui jääb vedelema nagu seee kevad oli Tallinn-Tartu maantee servas põdrajäänused mitu päeva vedelemas.
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

minu poolest võtku nad kasvõi kõik loomad teepealt ära, aga kui võtavad, siis terve loom, mitte ainult tükike.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

põder teel

Postitus Postitas jorr »

Sõbral oli selline lugu,(pole küll tegu põdraga) vene ajal:sõitis naisega jaanipäeva paiku Järva-Jaani ja korraga eessõitev auto pidurdas ja pööras poolviltu.Sõber pidas kinni, et mis juhtus?Kaks noort daami autos ja lausa surmahirmus, noor sokk oli auto ees maas ja autol kaitseraud viltu.Sokul esimesed jalaluud vist läinud ja ribid sees, rabeles maas.Sõber vana jahimees, võttis autost noa ja kustutas looma piinad, siis julgesid tüdrukud ka välja tulla, et mis nüüd saab?Asi toimus märgi piirkonnas "metsloomad", järelikult tüdrukud ise süüdi ka aga autol suurt viga polnud.Sõber viskas soku omale autosse ja ütles ,mis siin ikka saab,sõitke tasakesi koju ja kogu lugu.Tegi veel äiapool sokumaksagi jaanipäevaks.Muidugi seaduse silmis oli asi patune aga mis see parem oleks olnud ,kui miilits kohale kutsuda ja omale ka sekeldusi juurte teha.Siis ju moblasid polnud.Muidugi miilitsale vahele jäädes olnuks lugu salaküttimine.
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Ega sa jorr ise miilitsas tööl :lol: :lol: :lol: polnud, et kõik nii selge...
ikka lõbusalt
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

põder teel

Postitus Postitas jorr »

Miilitsast olen eluaeg nagu katgust kaugemale hoidnud.Ja sõbra lugu oli,vähemalt tema ise rääkis nii.Endal pole juhust olnud loomaga kokku sõita, isegi jänes on alati saanud tuledevilgutamisega minema lasta.
Pealegi, mina ja miilits :D :D :D ,kes mind on näinud, saab suutäie naerda.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Val Rajasaar
Postitusi: 95
Liitunud: E Jaan 02, 2006 5:36 pm

Postitus Postitas Val Rajasaar »

karupoeg kirjutas:Tahaks teada paljud teist on näiteks peale jänese alla ajamist teatanud kuhugi, mitte seda pagassi visanud ja koju sõitnud?


Jäle lugu! Kui Suurupis mõni metsloomadega juhtunud õnnetus on, siis lisaks Prozesele ja valla konstaablile olen ka ise valmis välja tulema, kui vaja. Tegelen metsloomade ja liikluse asjadega juba aastaid. Palun talletage selliseid jubedaid fotosid ja kui juhtute tegema uusi, siis maksimaalse kvaliteediga. Neid läheb väga vaja. Kui kellelgi on selliseid pilte, siis palun saatke viridis@online.ee ja kui läbi ei mahu, siis lepime meilitsi kohtumise kokku. Niisama palju läheb vaja teavet üle Eesti metsloomade kohtamiste kohta teedel ja teede ääres, samuti avariid, mis teie hinnangul ei pruugi jõuda ei politsei ega kohaliku jahiseltsi teabesse. Selleks on avatud meiliaadress loomadteel@mnt.ee, kuhu oleks väga abiks, kui selline info laekub. Ka võtab säärast infot vastu Maanteeinfo lühinumber 1510. Vaja võimalikult täpselt öelda tee ja kilomeeter (100 m täpsusega oleks super), liik, kellaaeg, vaatluse sisu jm. oluline.
Terv. Val Rajasaar
5158379
MTÜ Studio Viridis Loodusharidus
Ärge unustage seda oma lastele rääkida! Muidu ei räägi keegi lastelastele...
Vasta