EM 2006

Kuidas õppida tulistama,õige tehnika, teooria ja praktika.
Vasta
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

EM 2006

Postitus Postitas Arles »

Mõtlesin, et paneks reisimuljed kirja. Ja siia sellepärast, et siin on võimalik vigu parandada ja teistel täiendusi teha. Ja on asju mida mina ei kommentaari :)

Seega oli Eesti koondis kokku pandud järgmistest vahvatest tegelestest:
Rivo Poltimäe (V, K), Kaupo Kindsigo (K), Priit Roostfeldt (V), Mait Mägi (V), Airek Kolju (V), Tiit Karp (K), Tõnu Krooben (K), Veikko Tihvan (K), Villu Pook (V), Ain Vihermets (K) ja Arles (V). V - vint ja K - kombi. Koondise esindajaks oli Anti Levandi.

Saabumine oli kolmes jaos. Rivo + Reelika, Mait ja Arles+Katre mahtusid kenasti väiksesse peremulli ja sõitsid Eestist otse kohale, väikse puhkepausiga kesk Leedumaad. Ruumi jagus ja Poola politsei vaatas 70 alas 140ga liikuvat Katret maailma kõige pikema näoga – vale rida ja 5 autot juba kinni peetud. Erinevalt mingi ajakirjaniku väitest, ei olnud piiri, kus isikutuvastamiseks oleksime pidanud autost välja ronima. Igatahes oli esimene esindus kohal 25. juuni hilisõhtul – marssisime hotelli. No vahva – registraator arvas, et ta oskab ainult saksa keelt. Tema õnnetuseks olime meiegi saksa keelest kuulnud ja äkki meenus kodanikule vene keele oskus. Aga mida polnud, oli broneering meie nimele ... . Me ei lasknud end sellest häirida ja lasime toad leida.

Esmaspäev
Hommikul välja ilmunud pealiku moodi tädi mäletas üht kõnet Eestist ja ütles, et kuna me juba kohal oleme siis on meiega nüüd kõik vastavalt kõnele korras ja ta kinnitas vastavalt sellele broneeringu. Oleksime vist pidanud ise üle vaatama.
Maidu tehtud lihamarinaadi viisime hotelli kööki ja tegime käte abil selgeks, mis sellest õhtuks teha tuleb.
Siis aga tiiru. Seal selgusid uvitavad pisiasjad – meid võetakse vastu küll, aga midagi kätte ei anta. St. Kõigepealt jagati saabujatele infomaterjale, siis aga taheti miskipärast lisaandmeid. K..t sellega, vähemasti saime trenni teha. See oli äärmiselt mõnus tegevus – 35C varjus, plekk-katusega majas ja loomulikult täie varustusega. Minu veepudel auras vist ise tühjaks, nagu ka trennijärgne õlletops (täiega kirves hind – 20 tsekki ~10 eek). Igatahes oli meil päeva lõpuks leitud tädi, kes oskas vähemasti ühte võõrkeelt suhtlemiseks sobival tasemel. Ülejäänud kodanikud olid vist koolis maigutusharjutusi õppinud lisaks 500-le sõnale..
Ülesanne järgmiseks päevaks aga oli saada kogu meie koondise relvastuse täpne nimekiri koos relvanumbritega (kellel k..t seda küll vajal oli?).
Linna sööma. Vot see oli jälle väljaminek – restoranis kirves õlu (20 tsekki) ja kirves toit (tolles ei leidnud üle 120 tseki maksvat praadi). Ja täitsa maitsev oli.
Õhtuks väike ujumisplaan ja viuh kohaliku järve äärde. Neil vist veepuhasteid ei ole, sest nimetet koht tundus naturaalse puhastina toimivad ja 2 cm sügavune vesi enam läbi ei paistnud. Ruttu linna ja kohaliku basseini juurde. Seal oli sulgemisaeg aga üks väga proffessionaalne läbirääkija suhtles natuke valvuritädiga. Seega siis läks linnarahvas välja ja meie seejärel sisse. Piletiraha aga kallitelt väliskülalistelt ei küsitud.
Õhtul aga saabus ekipaaž nr. 2 – koondise kaalukam osa – Kaupo, Airek, Tõnu ja Priit. Neile oli antud abimootoriga Focus, mille paremaid ja halvemaid pidamise ääreolusid Kaupo oli teekonnal Praha – Kromeriz maksimaalselt testinud. Tõnu oli igatahes sama näoga, kui Austrias ühest teisest autost väljudes. Aga ega see auto poleks ümber minnes vist väga kannatada saanud – seestpoolt oli surve nii suur (kuidagi olid mehed ka püssid-kotid sisse pressinud).
Grupp üks pakkus uhkelt oma tellitud toitu, kuni avastas, et kokal polnud eestipärane marinaad sobinud – lisatud oli tublisti soola .. .
Teise grupi püüdel end hotelli registreerida kordus sama keelenali sama vanaga – ta ka ei õpi, et mõned oskavad paari sõna ka saksa keeles. Igatahes esialgsest vene keele mitteteadmisest sai jälle ainuke suhtluskeel. Igatahes sellest siiski piisas kogu järgnevaks perioodiks ja nad leidsid targema olevat mitte meid saksa keele „oskusega” lollitada.
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

jätk

Postitus Postitas Arles »

Teisipäev
Teine trennipäev kujunes veidi jahedamaks - +32C varjus. Kohtunikud olid juba sõbralikud ja said käemärkidest aru. Haavlitrennis leiti kõik märgid lastavad olevat, kuigi mõnega olid riskid olemas.
Päeva lõpupoole saabusid Veikko (toetajameeskonnaga) ja lisaks grupp 3 eesotsas teamleaderiga – Anti, Tiit, Villu, Ain. Grupp 3 oli saanud oma valdusse mootorivaba Felicia. Igatahes saime teada, et järgmiseks päevaks pole meile trenniaega sportingurajal – pooled polnud saanud paukugi seal teha.
Selle koha kirjutavad teised.

Kolmapäev
Aga järgmine päev, kell 8 olid mehed CSP rajal. Rasked märgid veidi aeglasemalt – vaatajetelgi jäi mahti näha, kuis poisid linna poole tuld andsid – haavlitiirud olid suunatud linna poole ja otse künkalt. Esimese rajatiseni kilomeetrit ei olnud. Trenni tulemuse ja analüüsiga jäädi enam-vähem rahule. Natuke venimist ja A-Trapi trenn. Üldine arvamus oli, et liiga lihtne – võistlusel võib tekkida liiga vabalt võtmise mõte. No ja pealelõunal saimegi vinditrenni – kombimehed enne ja vindiomad järgi. Teenindava meeskonnaga olid suhted juba väga head. Tulemusedki olid tublisti üle „harju keskmise” v.a. minul – sain oma hooaja esimese 5 välja teenida.
Ja siis, kui püsse peale puhastamist relvahoidlasse läksime viima, oli see lukus ja valvur kadunud – keegi meie omadest oli öelnud, nagu rohkem püsse ei toodaks. K..T. Jälle 10 min suhtekorraldust kodanikega, kes valdasid väga hästi keelt – tsehhi keelt.
Aga õhtul tuli avamine – siuke rongkäik väga pikkade säärte taga (nina ette pidi ka vaatama, et mitte hobuses.. sisse astuda). Platsi peal peeti meile mitu pikka ja sisutihedat kõnet. Linnapea ja maavanem ja maavanema 3 sekretär ja korraldaja ja kes iganes veel. Meile jäi igatahes mitu tsehhikeelset sõna meelde. Enamus ei jäänud. Pärast tõlgiti jutt ära – oma 2 lauset oli 40 minuti kokkuvõte. Avamispidu ise oli linna kindluse keldris.

Neljapäev
Esimene võistluspäev kombimeeskonnale. Tulemused on lehel http://www.technosoft.cz/ms2006/results.htm aga tsehhide imepärase süsteemi järgi ei pruugi muul moel ligi saada, kui alustades technosoft kodulehelt ja otside tee sammhaaval.
Kõik sai alguse CSP-st. Koondis lasi hästi ja keskmine tulemus oli nii 20 kandis, kui mitte arvestada Tõnu tulemust. Mõjus vist mehe kuum veri, mis kätt natuke mõjutas. Kõige raskemaks peetud märgid ei olnudki kõikse hullemad – rohkem mõjutas tuul treeningutel üsna ohutuna tundunud märki. Aga ehk Kaupo kirjeldab õigema pilguga, kuis jänes hüppas ja mis laskja pilgu läbi silma jäi.

Ja kell 9 keeras grupp 1 autonina Bratislava poole. Kaardi järgi sihiks otsetee. Krt. Mõne küla vahel oli pikem vahe ka.
Bratislava aga ilus linn. Seal küll ehitatakse ja renoveeritakse suure hooga. Tsehhi teeninduskultuurist oli asi kaugel ja müüdi ainult Tsehhi õlut 2* hinnaga (see oli ikka veel oluliselt odavam, kui Eestis).
Meie igatahes avastasime, et linnas liikumine suht segane ning lisaks parlamendilossile nägime, mida kohalikud noored pargis teevad. Kuidas see tüüp küll märgade pükstega koju läks 

Reede
Nagu ikka pidid meie mehed olema esimeste hulgas rajal. Nüüd tuli kombimeeskonnal käes hoida vinti. Tegelikult peaks poisid padruneid laadima panema – Ain ja Tõnu lasid tunduvalt alla oma võimete, ülejäänud 180 piiril, ainsana hoidis lippu üleval Tiit. Vinditiir on see koht, kus meie mehed peavad enne võistlust aega veetma ja kasvõi aluspesu peale laskmisega närve treenima. Ega ma tegelikult niiväga kurjustagi, lihtsalt rahvasportlased muudel aladel teevad veidi rohkem ka trenni.

No ja kui närv veidi puhata sai, algas juba Trapi tiirus järgmine raund. Selles tiirus oli tase ühtlane ja tugev. Keskmine kaugelt üle 20. Kaupol lausa 24 (seda ühte kirus samapalju, kui rongkäigu sääri, mida ... temaga ... ei tohtinud ...).
Aga lõpptulemusena oli kombimeeskond tubli. Meeskondlik 8 koht. Individuaalsed paremad kohad – Tiit 21., Kaupo 23., Veikko 37., Rivo 52., Ain 76. ja Tõnu 86.
Olgu mainutud ka kahevõistluse kohad – Kaupo 18., Veikko – 26., Tiit 41., Rivo 51., Ain 54. ja Tõnu 93.
Kuna veel pool päeva ees, otsustas grupp 1 kolida jahedamasse ja nii suunduti kohalikku veinikeldrisse. Sadu aastaid vanad veinid, 13C temperatuur, 80% niiskus. Vägev. Neid kõige vägemaid veine nägime vaid läbi raudvarbade ja kolme luku. Kelder nii 13 sajandist oli pärit. Ja peab kinnitama, et Tsehhi ei ole ainult õlleriik. Kahju oli vaid sellest, et järgmine päev laskma pidi – nii palju jäi järgi :).
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

jätk

Postitus Postitas Arles »

Laupäev
Pidime kell 10 rajal olema – seega 9 tiirus. Meeskond ärkas ajavahemikus 4-6:30. Ullumaja. Rajale minnes oli käevärin ehk juba väike – igatahes jutuajamisest laskmise eel erilist välja ei kukkunud. Tropid all ja klapid peal olid vähamasti pooled. Rajal pandi meid aga teise meeskonna teenindada. K..T. Valmis seatud, tuli välja pisisasi – võistlusel ei ole proovilaske (nö. raua lõplikuks õlist puhastamiseks). Minul läks igatahes esimene miinu selle nahka. Igatahes tegid mehed tõsist töö ja pingtasid nii kuis jaksasid. Kahju, et oma tulemusi vaadati/nähti. Eks see mõjutas emotsioone kindlasti, nagu ka meid teenindava kohtuniketiimi sigatsemine. Märke tõmmati eest neil, kes märki sihtisid, laskjaid segati laskmise ajal ja ... . „Kultuursete” inimestena mehed siiski peaga kohtunikele rindu ei jooksnud . Aga 40 minutit närvipinget, korraldajate etteantud järjestuses siluetid (Sokk, Rebane, Lammas, Siga) ning läbi see saigi.
Peale meid lasid veel individuaalvõistlejatena Kaupo, Tiit ja Anti. Kohad siis Kaupo 28., Tiit 33., Villu 34., Airek 39., Priit 46., Rivo 47., Anti 77. ja Mait 85. Tegelikult saime oma kohad teada alles peale autasustamist. Peale laskmist viskasime pilgu peale Rootsi meeskonna tulemustele ja paistis silma meie ülekaal – meeskonnaliikmetest vaid ühel alla 190 silma.
Autasustamisel kutsuti välja 3. meeskond – Rootsi. Meie meestel silmad kui tõllarattad, siis teine – Austria ja esimene Soome. Aga ametlikke tulemusi polnud keegi näinud. Pärast kogu pulli leidsime korraldajate laua, kust me tulemused siis lihtlabaselt ära hiivasime – meie meeskond kaotas kolmanda koha häbiväärse 0 silmaga... – sea tulemused oli Rootslastel 4 silma paremad.
Autasustamine ise oli sarnane avatseremooniaga – hea ja halb segamini. Hea oli bänd, mis esines, ilus oli saal, kus üritus toimus. 1h tsehhikeelseid kõnesid k.a. linnapea lapsehoidja abikaasa (no tõesti ei saanudki teada, kes seal esinesid) koos täielikult tsehhikeelse autasustamisega. Tegelikult siiski tõlgiti vist 3 riigi nimesid ka.

Igatahes otsustas vindimeeskond enam Poolas mitte loobuda 3. kohast ja püüelda pigem 2. poole. Poola korraldustoimkonna esindaja andis piduliku lubaduse enam mitte sellist jama korraldada. Seda päeva hetkel rohkem ei kommentaari.

Pühapäev
Grupp 1 alustas kell 4 oma tagasiteed. Ülejäänud olid juba 30 min tagasi magama läinud, v.a. üks mees, kes saabus samal ajal ei kommentaari kust.

Esmaspäev
Kell 03:00 said viimased saabujad magama.

Arles

P.S. ei kirjutanud mina:
Reisi broneerimisest, planeerimisest, meeskonna riietusest, leedukatest, trikilaskurist ja tema püssist, asjaajamisest, võistkonna esindamisest, märgijoonel ja tulejoonel tegelikult toimunust ja kindlasti veel paljust. Ehk teised aitavad kaasa.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

EM

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Planeerimine broneerimise mõttes oli "metsas", 2-tärnihotell ei olnud just suurem asi, üks päev varem taheti välja kah ajada, lõpuks topiti neljasesse tuppa, ujee!
Kombitiimi vint läks vist närvitsemise nahka, peale Tiit Karbi keegi oma normi välja ei lasknud, hävisime kõvasti. Järgmine kena vaatus oli FITASC-i asepresidendi silme all compaki rajal minu eemaldamine (õigemini rajale mitte lubamine), teatati, et mind ei ole registreeritud võistlejate hulgas (minul võistlusnumber 40 rõõmsalt selja peal) ja paluti lahkuda. Suure surmaga saime pärast 10 minutilist praadimist ja vaidlemist alustada, mul lubati kuhugi protokolli alla oma nimi juurde kirjutada.
Puhas teamleader Levandi praak kes oleks pidanud võistkonna protokolli üle vaatama. Raja raskusastme ja treeninglaskmiste tulemuste (CSP: jänes hüppas täiega eest läbi ja vertikaal lendas otse taevasse, batuu oli kauge ja kurikaval, noh üle 20 naljalt seda rada trennis ei lastud, Veiko tegi 22-23 tuuri ja midagi hirmsat ei olnud ) järgi oleks Veiko Tihvanil ja minul olnud reaalne medališanss. Olime liiga pinges ja hävisime 2-3 liigset märki. Ja krdi krt järgmine hommik automattrapi rajal kordus kõik sama moodi, paluti lahkuda, protokollis mind ei olnud ehki Levandi olevat kõik üle kontrollinud? Pärast vaidlemist sain "peale" , lasin ühe märgi mööda ja see viis esikümnest välja. Tuju ei olnud kõige parem.
Vindivõistkond võitles korralikult ja tegi aegade parema meeskonnatulemuse, (kiita tuleb Arlest-suurimat punktitoojat, Villut-korralik tulemus, Airek-hoidis head minekut ja Rivo ja Priit kes võitlesid lõpuni) Tõelise hävingu tekitasid "noorlaskur M." poolt paari möödalasu puhul seeria lõpupoole suust välja paisatud "elundid" ja muud vandesõnad mis häirisid 3-4 meie võistkonna laskurit. EM-il peab olema hiirvaikne, sest iga asi ajab niigi väga närvi...
vkx
Postitusi: 231
Liitunud: R Sept 26, 2003 11:51 am

Postitus Postitas vkx »

Tänud Arlesele ja Kaupole, et võtsite vaevaks vähe pikemalt(Arles kohe päris pikalt :D ) oma muljetest pajatada! Oli huvitav lugeda... mittevõistlejale... palju huvitavam kui lihtsalt kuiva võistlustulemuste tabelit tuima näoga põrnitseda ajakirjast või jahilistist. Ja edu edasistel võistlustel!
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

Tore lugeda jah. Eks teinekord paremini, edu!

Vaatasin tulemuste kodulehte ka, silmasin võimalust fotosid vaadata - tšehhid on hullult pongestanud, et ajakohane galerii välja panna... :wink:

http://www.technosoft.cz/ms2006/fotos.htm
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Au ja kiitus laskuritele, kes Eesti lippu kõrgel hoidsid!
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Estlander
Postitusi: 338
Liitunud: K Nov 17, 2004 12:25 pm

Postitus Postitas Estlander »

Mis imesööki need sommid söövad, et niivõrd täpselt tulistavad?
Hundist toakoera ei saa.
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Sommid

Postitus Postitas Arles »

Sommid lasid normaalselt, meil lihtsalt arenguruumi. Ei kommentaari küll nende sportlaskurit aga :) eks peame ise paremad olema.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

http://www.metsastajaliitto.fi/index.ph ... iew&id=488


Soome SM on tasemelt kõvem võistlus kui EM, vähemalt esikümme on väga vinge!
Vasta