Padrunikestad??!

Siin võiks esitada küsimusi , mis puudutavad jahindus- ja relvaalast seadusandlust ,et oma ala tundvad inimesed saaksid teile vastata.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Re: Padrunikestad??!

Postitus Postitas sammal.habe »

sült kirjutas:Teen lühitalt - maastikul käies leian tihti padrunikestasid, eriti sügishooajal. Miks ei viitsi osad jahimehed oma prügi üles korjata? Loodan, et see pole mingi üldlevinud komme, vaid ainult kohalik "hälve"

kui juba "kohalikust hälbest" räägid, siis ehk mainid ka konkreetse koha?

millist tagasisidet ootad siit foorumist?
sült
Postitusi: 6
Liitunud: T Sept 12, 2006 4:08 pm

Postitus Postitas sült »

no niiöelda parim saak oli vast 10-20 kesta ühel päeval, aga muidu neid ikka leiab siit-sealt. Leidnud olen ainult sileda omi ja põhiliselt ikka pardihaavlid. Kohaks on Tartumaa Võrtsu kaldal. Üldiselt olen ma oma vastukaja saanud- kõik jahimehed ikka ei pea enesestmõistetavaks kestade vedelema jätmist. Täpsema arvu saamiseks peaks vist küsitluse tegema :D
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

sült kirjutas:no niiöelda parim saak oli vast 10-20 kesta ühel päeval, aga muidu neid ikka leiab siit-sealt. Leidnud olen ainult sileda omi ja põhiliselt ikka pardihaavlid. Kohaks on Tartumaa Võrtsu kaldal. Üldiselt olen ma oma vastukaja saanud- kõik jahimehed ikka ei pea enesestmõistetavaks kestade vedelema jätmist. Täpsema arvu saamiseks peaks vist küsitluse tegema :D


Hea nina ja silm on sul, sinust saaks hea jahimees! :lol:
robi1
Postitusi: 299
Liitunud: K Nov 30, 2005 12:46 pm

Postitus Postitas robi1 »

Pole kunagi ühtegi kesta üles korjanud,ma arvan see ca 20 kesta 3 aasta jooksul küll midagi ei reosta,muidugi õigem oleks need ära korjata!
metsas käi tasa tasa.....
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

robi1 kirjutas:Pole kunagi ühtegi kesta üles korjanud,ma arvan see ca 20 kesta 3 aasta jooksul küll midagi ei reosta,muidugi õigem oleks need ära korjata!

Põhimõte kohe selline või?
Vähemalt ise küll üritan alati enda järelt laga ära koristada.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
tuisk
Postitusi: 142
Liitunud: R Okt 20, 2006 9:22 pm

Postitus Postitas tuisk »

üks jätab 30 teine 30 ... mõni rohkem mõni vähem ... loomulik on enda järel koristada.
loogiline, et mõnikord ei ole võimalik oma kesta ära koristada. juhul kui vaja kiirelt ümber laadida ja tont teab siis kuhu see kest lendab :lol:
Kaks eestlast, kolm arvamust
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

Mis te seletate siin,ei me pole nii korralikud midagi.Peale pauku visatakse tühi kest minema ja laetakse püss kähku ära.Ei topi seda lastud kesta omale keegi tasku ja veel vähem linnujahi ajal,kui käib tõeline tulistamine.Samas,praht on ta muidugi.
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

sooviku kirjutas:Ei topi seda lastud kesta omale keegi tasku


Krt..., mul käib see küll automaatselt tasku, ainult seajahis, kui vaja kiiresti ümber laadida, on vahest mõni leidmata jäänud, see muidugi individuaalne, mõni loobi prahti ka auto aknast välja. :?
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Siledaraudne mul padruneid välja ei viska. nii et need võtad ise rauast välja ja lähevad otseteed tasku. vindiga on aga see asi, et ümber laadides viskab kesta välja ja kui jääd looma vaatlema, siis pärast ei pruugi rohu seest enam ülesse leida. omal küll seni vaid üks leidmata jäänud :lol:
eks see rohkem pardijahist tulenev teema ole. seal annad kiirtuld ja kui püssi lahti murdes kestad ise välja hüppavad, siis võib nii mõnigi neist sinna rohu siise ka jääda. varem olid papist kestad, see mädanes ära. praegused plastikust jäävad aga vääääääga pikaks ajaks sinna vedelema. Vindi kestasid vist väga palju vedelemas ei näegi. need korjatakse suht usinalt kokku, et saaks kodus ise uuesti laadida.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

Hea küll,sina oled korralik,Zakslane.Võib-olla kaks meest veel,aga enamus ei mõtlegi selle peale,et padrunikest praht on.Autoaknast sodi väljaloopijad on muidugi omaette klass.Neile ei annagi selgeks teha,et nii pole ilus.
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

Ei ole see aknast prügiloopimine tehniliselt nii erinev midagi, ok alati on tegevustel nö tasemed (labasus, pahatahtlikkus jms). Aga kui su käsi tõuseb kesta tahtlikult maha viskama ja sinna jätma, siis ei hooli sa ikka oma tegevusest muhvigi. Sama käe ja tahtlikkusega lendab ka joogipudel ja hotdogi paber... kui mitte kohe, siis kunagi ikka. Mu meelest peaks ikkagi jahimees, kui loodusega seotud inimene, suutma alati oma hobiga tegeleda jälgi jätmata. Ikka juhtub igasugu asju, kaob ka padrunikesti jms aga see ei ole ka tahtlikult nende maha viskamine..

See on natuke seotud ka ühe teise teemaga, see kus maaomanike&jahimeeste suhetest jutt. Krt, ma olen pigem maaomaniku kui jahimehe poolt kui ikka jahimees lõdva randmega jahi käigus oma 30 kesta maha viskab ja veel julgeb sellest kui loodust mittereostavast tegevusest rääkida ja ennast normaalseks inimeseks pidada. Prügi mahaviskamine on inetu ja meie ühiskondliku leppe ehk seadusega ka keelatud, õigusta seda kuidas tahad...
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

sooviku kirjutas:Mis te seletate siin,ei me pole nii korralikud midagi.Peale pauku visatakse tühi kest minema ja laetakse püss kähku ära.Ei topi seda lastud kesta omale keegi tasku ja veel vähem linnujahi ajal,kui käib tõeline tulistamine.Samas,praht on ta muidugi.


Vaat kui huvitav. Näiteks mina "suudan" ühe õhtuga ka sadakond lasku linnujahil välja lasta ja kõik kestad miskipärast kogunevad vesti tagataskusse. Pole veel ükski part sellepärast laskmata jäänud, et ümber laadida poleks kestade taskupistmise pärast jõudnud. Tahaks loota et ma ei ole mingi väga valge vares selles osas.

BM
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Mul neid lastud sileraudse kesti terve kastitäis korjatud, mõnikord olen pimedas nagu lollike taskulambiga kivide vahelt otsinud, et ``üks peab ju veel olema!``. Ka ei kuku käed otsast võõraid kesti üles korjates. Vähemalt tean, et tänu minule ei saa keegi vigiseda, et ``pahad käisid linnukesi laskmas ja reostasid kaldaääre ka veel ära...``. Vint läheb ümberlaadimisele. Ka sileda laadimiseks on riistad olemas, aga vist pole tänapäeval enam rentaabel. Aga paarsada kesta hoian igaks juhuks ikka varuks, ei või iial teada....
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Mul ka sileraudsel kestaheitja peal ja ikka väga harva jääb mõni kest kadunuks. Kui lähebki jahi ajal kiireks, et jooksen lasen jooksen siis pärast ikka käin raja läbi ja korjan enda järelt prügi. Võibolla tuleneb see minu puhul ka sellest, et oleks väiksena mööda muhku isa käest saanud, kui sodi vasakule paremale oleks loopinud. Prügi jääb prügiks, olgu see siis plastpudel, kommipaber või tühi kest.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kaidojaht
Postitusi: 141
Liitunud: R Okt 29, 2004 8:46 pm

Postitus Postitas kaidojaht »

See on huvitav teema. Keegi kes arvutit paremini tunneb võiks teha küsitluse. Kes viskab maha kes mitte ja mis kestadest edasi saab. Endal vindi omad lähevad ümberlaadimisse ja need mille kasutusiga läbi Emexisse. Leidmata jääb mõnikord poolautomaadi kest. Sileda kestad korjan kokku ja olen andnud meestele kes oma tarbeks ümber laadivad. Ei pea ka paljuks võõraid kesti maast üles võtta, see ju puhas kasu.
Vasta