Murdjad koerad!

Siin siis jutud, mis täna metsas juhtus, kas uluk liigub või ei liigu - jookseb või on juba jooksnud ja muud päeva sündmused.
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Arvan, et varsti hakkab ka meil neid hulkuvaid krantse ja kasse vähemaks jääma :wink: Ainult asemele tuleb suurem probleem, lausa öirosääduste kaitse all :twisted:
Nüüd Soomes olles kuulsin kohalikelt juba tõsist muret kõvasti kasvanud huntide arvu pärast. Räägiti päris mitmest juhusest sel sügisel, kus hundid jahikoera jahi ajal metsast omale saagiks võtnud. Üks karjala karukoer jõudis küti juurde põgeneda, seda jälitati ca 50 meetrini jahimehest ja piirati neid veel mõnda aega parajal sileraudse laskemaal. Hunte oli kaks, toimetasid keset päeva. Igasugune aukartus püssimehe ees kadunud, ju siis nii hästi öirosäädustega kursis, teavad, et neid lasta ei või :twisted:
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

murdjad koerad

Postitus Postitas jorr »

No krt,kui just h.Kappi kõrval ei ole siis mina enda koera ründavat hunti küll laskmata ei jäta.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

§10. Relva kasutamisest teatamine

Relvavaldaja on kohustatud relva kasutamisest viivitamata teatama kasutuskohajärgsele politseiprefektuurile või -jaoskonnale, kui relva kasutamisega on põhjustatud isiku surm või tekitatud talle kehavigastus või varaline kahju.

§ 29. Hädaseisund

Tegu ei ole õigusvastane, kui isik paneb selle toime, et kõrvaldada vahetut või vahetult eesseisvat ohtu enda või teise isiku õigushüvedele, tema valitud vahend on ohu kõrvaldamiseks vajalik ning kaitstav huvi on kahjustatavast huvist ilmselt olulisem. Huvide kaalumisel arvestatakse eriti õigushüvede olulisust, õigushüve ähvardanud ohu suurust ning teo ohtlikkust.

Oma koera murdva hundi lased maha ja teatadagi pole vaja. See väljub juba jahiseaduse alt, kuna tegemist ei ole enam jahiga vaid hädaseisundis ohu kõrvaldamisega. Katsugu keegi öelda, et hunt on minu koerast ilmselt olulisem. Ei pea isegi ootama reaalse murdmiseni. Ainult et hunti ei tohi pärast kaasa lohistada. :D Ja 1313 võiks ikkagi helistada.
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Ainult mitu korda ei tohi tulistada, nii et esimese lasuga peab maha jääma :lol: Ja enne peab veenduma, et kuri hundionu armsale kutsale ikka mõne kriimu külge jõudis jätta :wink: Muidu võib juhtuda nii, nagu aasta alguses naabrite juures http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewtopic.php?t=1919 Kusjuures mälusoppi on jäänud, et mees sai hiljem ikkagi süüdistuse ja mõisteti ka süüdi :evil: Üritan neid vanu uudiseid lapata ja õige nupu üles leida.
Vasta