Jahirahu küsitlus.

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.

Vali sobiv Jahirahu aeg!

nädal enne Jõule - nädal peale Jõule
26
11%
24. dets. - 01. jaan.
31
13%
24. dets. - 26. dets.
160
70%
Ei mingit rahu :(
13
6%
 
Hääli kokku: 230

Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Jahirahu küsitlus.

Postitus Postitas Mart »

Hea foorumlane avalda oma arvamust Jahirahu kuupäevalise kestvuse kohta.
Küsitlus ülesse pandud foorumikasutajate palvel, et ehk otsustajatel oleks mingi ülevaade, mida jahimees asjast arvab.
Käesoleval 2006. aastal ei muuda see küsitlus küll midagi, aga ehk tuleval aastal.
Kuupäevad sai valitud vaatamata nädalapäevale, ka kõige hõivatum inimene saab aasta ette oma aega planeerida ja prioriteedid paika panna.
Viimati muutis Mart, K Dets 06, 2006 11:54 pm, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

pakuks ikkagi 22-26 dets, mitte 27., sel päeval (27.)võiks ju hakata suure söömingu järel end liigutama
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Sama meelt - 22-26 oleks mõistlikum.
Mõistagi mitte seepärast, et 27ndal kohe metsa tormaksin, aga põhjendamatult pikk periood tundub lihtsalt ahistamisena.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Hääletasin 22.-27. detsembri poolt, aga seetõttu, et minu poolt kõige õigemaks peetavat - 24.-26. dets ei olnud valikus. Vanaisa jutust olen meenutanud, et EW ajal mindi näiteks 2. jõulupühal juba hagijatega jäneseid jooksutama.

BM
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

Jagan täielikult BM toodud seisukohti.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Tegin väikese muudatuse 22. vahetasin 24. vastu. (eelneva teema all palusin ettepanekuid teha, aga selle teema unustasin selleks ajaks lukku panemast)
Ja tehniliselt võikski asi sedasi välja näha, et päev enne kuulutatakse ka välja, paksu verd ja segadust oleks palju vähem.
Viimati muutis Mart, N Dets 07, 2006 2:11 pm, muudetud 1 kord kokku.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Mart, aga saaks ju lisada ka selle 22ga variandid küsitlusele juurde. Siis nagu arvamus paremini kajastatud. Tehniline võimalus selleks nagu olemas.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

jõulurahu

Postitus Postitas jorr »

See rahu rohkem silmakirjalik lugu aga kui ta ikka olema peab siis 24-26 oleks minu arust täitsa piisav.Muidu need pagana metsloomad veel lähevad kõik luteri usku ja siis?..kuda sa "usuvenda" lähed metsa jahtima?Ise arvan,et kui siis 27 tööl pole siis metsas kindlasti.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

kakuke kirjutas:Mart, aga saaks ju lisada ka selle 22ga variandid küsitlusele juurde. Siis nagu arvamus paremini kajastatud. Tehniline võimalus selleks nagu olemas.


Hetkel, kui muudatuse tegin, oli alles kasinalt hääli antud ja need, kes hääletasid selle 22.-27. variandi poolt olid pigem selle 24.-26. poolt.
Kuna Jahirahu seostatakse ikkagi Jõulude kui nähtusega omaette, siis pole ju mõtet lihtsalt suvalist kuupäeva sisse torgata. Vaidlusi on tekitanud see, kas rahu peaks kestma ainult Jõulude ajal või pikenema kuni aastavahetuseni. Aga mingid mõttetud kuupäevad nagu 16., 18., 20., 27. jne. milleks tegelikult. Eesti jahimehele on niigi igasuguseid piiranguid küttimisele seatud (tooks välja veel meie päeva lühiksuse talvel, nii et jahipidamiseks vaid mõned loetud päevad kuus), milleks sinna lisada veelgi ajalisi piiranguid.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Njah, ma ise mõtlesin, et kuni 1. jaanuarini. Samas, sel pole ka mõtet, piisab täiesti jõuluajast. Ja kelle usuga see seotud, pole oluline, pigem on hea kui paar sümboolset päeva on, ikkagi enda jaoks. See mittejahimeeste arvamus vast niiväga ei loegi... aga hea kui kõik mehed saavad korra aastas paar päeva mõtiskleda selle üle, mis see jahindus enda jaoks on, käia looduses, võimalik, et natukene teise pilguga asja vaadata.

Mittejahimeeste jaoks on suht oluline, et 31.jaanuar ka jahist vaba oleks. Aga see ei pea siis jõulurahu alla käima. Piisab kui antud päeval lihtsalt teatakse tavakodanike pika jõulumeeleoluga arvestada.

Ja veebruari keskel on plaanis faasanijaht orgunnida (vast jälle Taageperas, kui võimalus on). Siis võiks koostada mingi kirja ja selle EJSi saata. Samas, selle võiks ka siin samas valmis vorpida. Asi peaks paika saama nii nagu vaja, ja pigem olgu teavitamine korrektsem.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

sarnast asja oleme teinud väikelaevnike foorumi ümber koondunud purjespordihuviliste seltskonnaga. sai eesti jahtklubide liidu avamerepurjetamise komisjonile märgukirju vorbitud ja näib, et natuke efekti vast isegi oli.

kodanik haaraku kivi (või sulg), enne ei juhtu midagi.

Feen kirjutas:Siis võiks koostada mingi kirja ja selle EJSi saata. Samas, selle võiks ka siin samas valmis vorpida. Asi peaks paika saama nii nagu vaja, ja pigem olgu teavitamine korrektsem.
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Postitus Postitas kaliiber »

Minu poolt läks kirja viimane variant. Olen lihtsalt allergiline igasugu usupühade kohustusliku pidamise vastu. Need kes härdalt usklikud on võiksid oma misiganes kristlike või islamistlike pühade puhul teha mida tahavad aga ärgu sundigu selleks teisi.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Ma ise võtan asja pigem selliselt, et see pole mitte mingi pühade pidamise vahend vaid ikka ennekõige jahi jaoks. Lisaks, seni kuni me mingis kultuuriruumis tegutseme, peab sellega arvestama. Seega, ma ise vaataks küll viltu kui keegi jõulude ajal põmmimas oleks. Nagu ma juba enne mainisin, mingi aeg on, vähemalt minu jaks, vajalik, et endas natuke rahu leida ning täiesti teise pilguga asja vaadata. Kui need 2 asja kokku panna, siis see jõulurahu aeg on igati hea (ja teiste uskude peale rõhuma hakata, me elame siiski Eestis). Krt, st, ei ole hea... kui see kestab Coca-cola jõulureklaami tekkimisest ülestõusmispühadeni. Aga 24-26, väga poolt, et seal ajal selline asi.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Juhin tähelepanu vaid sellele, et küsitluse saab alati teha ka sellise, et see on ühele poole kaldu. Mina ise pooldaks pigem varianti alates 22-26. Ei hääleta, kuna sellist varianti pole.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Postitus Postitas kaliiber »

Feen kirjutas:Ma ise võtan asja pigem selliselt, et see pole mitte mingi pühade pidamise vahend vaid ikka ennekõige jahi jaoks. Lisaks, seni kuni me mingis kultuuriruumis tegutseme, peab sellega arvestama. Seega, ma ise vaataks küll viltu kui keegi jõulude ajal põmmimas oleks. Nagu ma juba enne mainisin, mingi aeg on, vähemalt minu jaks, vajalik, et endas natuke rahu leida ning täiesti teise pilguga asja vaadata. Kui need 2 asja kokku panna, siis see jõulurahu aeg on igati hea (ja teiste uskude peale rõhuma hakata, me elame siiski Eestis). Krt, st, ei ole hea... kui see kestab Coca-cola jõulureklaami tekkimisest ülestõusmispühadeni. Aga 24-26, väga poolt, et seal ajal selline asi.


Jah, me paraku elame kristlikus kultuuriruumis, aga kas peab siis lamba moodi kõiki usupühasid tähistama kui ise usklik pole? Kui tuleb isu enda jaoks mõned rahupäevad võtta siis miks peab seda tegema siis kui religioon seda peale sunnib... Võtame sellise näite - moslemi kultuuriruumis on tavaks igal sügisel pidada usupüha ramadan, see on umbes nagu kristlastel jõulud. Ainult tavad on teised, näiteks ei tohi sel ajal päevasel ajal süüa, juua, ega sugu teha. Kehtib rangelt ka nende selle piirkonna elanike kohta kes usklikud pole. Aga kui näen sealmail ringi tuiates mõnd kohalikku kes seda tava teiste kombel ei austa, st sööb siis kui isu tuleb ka ramadani ajal (olen seda ka Tuneesias paaril korral näinud) ja paastub näiteks suvel kui tunneb et see just sel ajal hingele hea on, mitte siis kui lambakari ees nii teeb, siis andke andeks, aga see inimene on seal siis ainuke mõistusega olend minu silmis :wink:
Vasta