Jahirahu küsitlus.

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.

Vali sobiv Jahirahu aeg!

nädal enne Jõule - nädal peale Jõule
26
11%
24. dets. - 01. jaan.
31
13%
24. dets. - 26. dets.
160
70%
Ei mingit rahu :(
13
6%
 
Hääli kokku: 230

puukoi

Postitus Postitas puukoi »

kakuke kirjutas:Juhin tähelepanu vaid sellele, et küsitluse saab alati teha ka sellise, et see on ühele poole kaldu. Mina ise pooldaks pigem varianti alates 22-26. Ei hääleta, kuna sellist varianti pole.


Mida annab selline eht-eestlaslik jäärapäisus. Ei kõlba ei varblane peos ega tuvi katusel, iga mees tahaks mõtust märssi. :wink:
Veel puudub, et hakata kellaaegade pärast kiuslema. :roll:
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Ei kiusle, aga hiljem saab igaüks näidata näpuga, et näe hääletati ühe asja eest, aga pärast vahetati niuhti kuupäev ära. Arvad, et seda ei mainita? Mul on oma arvamus ja see ei peagi ühtima teiste omaga, veel vähem hakkan kaasa plaksutama. ;) Puukoi, või Sa võtsid omale blondiini naiseks kuna kõik võtsid, samas aga soovides brünetti? ;)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

kakuke kirjutas:Ei kiusle, aga hiljem saab igaüks näidata näpuga, et näe hääletati ühe asja eest, aga pärast vahetati niuhti kuupäev ära. Arvad, et seda ei mainita? Mul on oma arvamus ja see ei peagi ühtima teiste omaga, veel vähem hakkan kaasa plaksutama. ;) Puukoi, või Sa võtsid omale blondiini naiseks kuna kõik võtsid, samas aga soovides brünetti? ;)


Hääletasin minagi selle esialgse 22-27 variandi poolt, kuna 24-26 polnud. Ja nüüd kõigele lisaks ei saa ma enam 24-26 poolt hääletada, hääl on läinud. Ometi ei tunne ma ennast sugugi nii, et oleks nagu vaibaga pikali tõmmatud.
Siin peab ikka mingi kiusukonks olema, et sihuke põhimõttekindlus. Kelle või mille vastu, ei tea. :wink:
Vaata, sellise tähenärimisega hägustub või kaob ära see eesmärk, mille nimel küsitlus ette võeti. See ei alanud sellest, kas 22 või 24. Või oledki juba unustanud!? :roll:
Või on see pükstega sama lugu - kellel vaja rihma, kellel trakse - Kakuke see ainumas, kellel püksid niigi püsivad!? :lol:
Viimati muutis puukoi, R Dets 08, 2006 9:34 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Tegelikult ongi ju see Jahirahu rohkem sümboolne asi, seda rahu on ju metsas tegelikult rohkem, kui jahti ja paugutamist. :D
Minu poolt kestab minu jahirahu foorumlaste urujahist alates, pole lihtsalt jahiks aega olnud, küll aga oleme kõvasti sööta metsa vedanud (selle jaoks lihtsalt peab aega olema) ja jahikantsli ehitamisega algust teinud.
Hääletus jääb ülesse ikkagi pikemaks ajaks, et mingi arvestatav häälte arv koguneks.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Ah ei viitsi jurada. Lühidalt pooldan pikemat rahu kui pakutud 24-26.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

kõigile vastuvõetavat küsitlust ei olegi vast võimalik teha. omal ajal psühholoogiaõpingutekäigus testide koostamisega üksjagu kokku puutunud. on kogemus, et ikka on kusagil mõni vinguja, kellel just isiklikku vastusevarianti vaja on ja kes hirmsast diskrimineerimisest ka häälekalt teada annab...

siinkohas on vast oluline see, et kas jahimehed pooldavad EJS poolt pakutud varianti või mitte. kui et kas päev varem või hiljem kuupäevad oleksid.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Minuarust ,võiks olla miinimum (24-26) keegi ei keela ju vastavalt oma võimalustele ja tõekspidamistele individuaalselt seda pikendada kui tahes pikaks! Aga pole ka õige kellegi tahtmist teistele peale suruda ,varjandil-vat mina ei lähe ,ärgu teised ka mingu! Ja üleüldse kipub see asi pealesurutud ürituseks ,nagu omalajal mingid punaüritused! Et kiriku hõlma alla kõik, vangist,sõdurist kuni presidendini,kohe peab üks jumal olema.Olgu ta siis mis värvi tahes :D Tegelikult ju meil jahimeestel väidetavalt oma jumal-Diaana!
Kivi kotti!
intu
Postitusi: 103
Liitunud: K Mär 30, 2005 12:43 pm

Postitus Postitas intu »

kult kirjutas:Tegelikult ju meil jahimeestel väidetavalt oma jumal-Diaana!


Diana ikka kreeklaste jahijumal oli, kui mälu ei peta. Artemis roomlastel.
Püha Hubertus on padukristlik tüüp, kes 7.-8. sajandil sakside ja prantsudega
ringi tatsas. On veel suur hunnik erinevaid kultusisikuid teistest rahvustest.
Täiesti lubatud on olla ka jahijumalatu. :)
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

vastupidi oli. Artemis kreeklastel, Diana roomlastel. mine tea, miks meie jahindusjuhid just vanade roomlaste järeltulijaiks end peavad...
ju jälle hiiliva kadakasakslusega tegemist on, sakslased ka ju Diana (ja Hubertuse) usku...
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

jahirahu

Postitus Postitas jorr »

No jah,meie ju põhiliselt kahte peremeest orjanud pikemat aega.Üks oli saks oma jumalaga ja teine punane naabrimees kes jumalast suuremat ei hoolinud.Saksas pidi praegugi komme olema,et enne jahti ikka jahijumalat meeles peetakse.Meiegi jahivärk, mis tundub ilma jutimiseta, nüüd siis kirikust abi loodab ja kohe kohustuslikus korras oma pühad kehtestab.Usu sa siis mis Jumalat tahes, kas või seda sarvilist.
noorus on ilus aeg
arv
Postitusi: 88
Liitunud: K Mai 05, 2004 9:18 am

Postitus Postitas arv »

Kevadel on niigi 3 kuud rahu miks seda veel talvel vaja on.
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

arv kirjutas:Kevadel on niigi 3 kuud rahu miks seda veel talvel vaja on.

Kuidas nii?
243win
intu
Postitusi: 103
Liitunud: K Mär 30, 2005 12:43 pm

Postitus Postitas intu »

sammal.habe kirjutas:vastupidi oli. Artemis kreeklastel, Diana roomlastel.


Sulatõsi. Tea kuis mälu nii vimpkat viskas.
arv
Postitusi: 88
Liitunud: K Mai 05, 2004 9:18 am

Postitus Postitas arv »

Hea küll minu viga. Vaata jahikalendrist järgi, mitu kuud mõnel loomal seda rahu ka on. Tundub, et mõnel loomal on seda üpriski palju.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ma hääletasin selle poolt, et ei ole jõulurahu vaja. Ma mõtlen, et ei ole vaja rahu pealesurutud kujul, kus siis saab rahvale artikli kirjutada, et me ka nagu ikka austame seda jõulurahu ja sedasi. Teha pealikele üritus, kutsuda kohale pastor ja siis info ajalehte ja televisiooni. See on kuidagi võlts värk. Kristlane ma ka ei ole, jõuluaeg on mulle pigem paganlik püha, kus pimedus annab tee valgusele. Selles valguses vaadatult on ka mul pühad ja 24-25. detsembril ma metsa ei läe, lihtsalt saan suguvõsaga kokku ja istume veidi. 26. detsembril võiks juba minna, miks ma peaks kodus istuma kellegi teise põhimõtete pärast.
Minu poolt on loomadel palju rahupäevi, sest metsas käin vast ainult ca 50 päeva aastas. Ja üldse hea kui jõuludest uue aastani paar päevagi käin, aga miks mind sunnitakse just konkreetseid päevi kodus istuma minu vaba tahte vastu ja kellegi teise populismi huvides. Tegelikult me ikka peame mittejahimeeste ja kristlaste ees veidi pugema selle jõulurahuga- see ei ole mitte näiteks minu sügav harras veendumus.
See loomade rahupäevade mõte on ju ikka veidi populistlik ja kristlik. Pole vastu, et oleks pühad ja et loomadele võiks anda rahupäevi, aga ei taha seda endale pealesunnitud kujul mulle võõra maailmavaatega inimeste poolt.
Ma ei saa aru, kas kellelgi ikka saeb hinge kui ma jõulude ajal metsas olen. Aga ehk mõtleks, kas need mehed ise kellelgi kusagil mujal hinge ei sae. Oma tahte pealesurumisega näiteks - ausalt öeödes püüan end mitte segada lasta, aga veidi ikka segab, aga enamuse vastu ei saa.
Minu ettepanek oleks, et olgu siis hundid söönud ja lambad terved ja Euroopa kristlik kogukond tunneks ennast ka paremini- teeme selle jõulurahu soovitusliku. Ja kui mu naabrimeest väga jaht jõulude ajal segab, siis ma tema nina all demonstratiivselt seda ei teekski - lähen kaugemale metsa, kus ta seda ei näe ja ta tunded ei ole nii palju solvatud.
Vasta