Pakkuda metssea ajukoera, üsna haruldane jahikoer ...

2006. aasta teemad
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

baddmann kirjutas:
Kui sugupuu on tume ja lünklik, või üldse peaaegu tõendamatu, korraldatakse koerale jahikatsed, mille alusel siis kas jahikoerapass väljastatakse või ei väljastata.BM


:) Hm, mis tähendab "peaaegu tõendamatu", see fraas jätab ju ikkagi igaks juhuks otsa lahti ja annab tõlgendamisteks ruumi juurda.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Vt see tekst on kopi-paste ühest meilist, nii et ju kirjutaja on endale lubanud veidi vabamat kirjaviisi. Mina ei oska öelda seda, mida tema on "peaaegu tõendamatu" all mõelnud, aga tõenäoliselt oleks võimalik tõendada ka koera välimuse ja omaniku ütlustega, et millisesse kasutuskategooriasse koer kuuluma peaks.

BM
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Lõpuks taandub asi siiski ju jahikoera tõu peale, et millise jahikoera tõuga see konkreetne koer sarnane on, vaevalt lastakse jahikatsele bokseriga, kuigi ta hirmsasti tahab siga ajada.
Mitte kuskil mujal maailmas ei ole sellist asja nagu jahipass,
minuteada! Venemaa ilmselt erand. Ja keegi ei protesteeri! On olemas
jahikoeratõud ja nendega käiakse koeratõule vastaval jahil,
tõestuseks on koera tõutunnistus. Ja kogu lugu!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Heh, mulle hakkab see asi üha rohkem meeldima, viimati ei peagi oma dogo mõtet maha matma. :D Kui pole vaja tõugu tõendada, siis lihtsalt viin dogokese jahikatsele , tõupaberid jätan koju ja väidan, et pesuehtne siberlane, ainult, et paaritusega läks midagi nihu ja nüüd ta vaeseke selline välja näebki, karvutu ja albiino. Katse teeb ära suurepäraselt, kui liiga hästi läheb, siis peab meestele uue aedikusea muretsemiseks natuke kukkurt kergendama. Aa jahipassi peaks selle loogika põhjal kätte saama ja tuld.
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

Mart kirjutas:Heh, mulle hakkab see asi üha rohkem meeldima, viimati ei peagi oma dogo mõtet maha matma. :D Kui pole vaja tõugu tõendada, siis lihtsalt viin dogokese jahikatsele , tõupaberid jätan koju ja väidan, et pesuehtne siberlane, ainult, et paaritusega läks midagi nihu ja nüüd ta vaeseke selline välja näebki, karvutu ja albiino. Katse teeb ära suurepäraselt, kui liiga hästi läheb, siis peab meestele uue aedikusea muretsemiseks natuke kukkurt kergendama. Aa jahipassi peaks selle loogika põhjal kätte saama ja tuld.


Oled sa kindel et katse ajal tohib koer siga murdma hakata ?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

gunnar kirjutas:Oled sa kindel et katse ajal tohib koer siga murdma hakata ?


Gunnar,aga mida sa teha saad,kas lähed seale appi?
noorus on ilus aeg
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

jorr kirjutas:
gunnar kirjutas:Oled sa kindel et katse ajal tohib koer siga murdma hakata ?


Gunnar,aga mida sa teha saad,kas lähed seale appi?


Ei saa aru mis see küsimus siia puutub.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Jorr tõenäoliselt ei teadnud seni, et Eestis ei ole lubatud seaaia sellised katsetused, kus koer võib seaga vahetusse kontakti sattuda.

BM
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Lätis minu teada sai sellist katset teha ja meie mehed seal ka käinud.

Otsisin EJTÜ kohta infot , lootes sealt ka leida ennast huvitavatele küsimustele vastust, aga võta näpust, suunati mind EJS kodulehele ja seal nagu ei juhtunud midagi, teada sain niipalju, et:

Vastvalitud juhatuse esimene ülesanne on jahikoerte erinäituse (vt “Eesti Jahimees” veebruarinumber) korraldamine. Seejärel kavandadatakse edasine tegevuskava.

see siis aprillist 2006.

Ei mingit uut infot jahikoeratõugude kohta.
Ei mingit infot jahikatsete toimumise kohta.
Ei mingit infot jahikatsete läbiviimise korra kohta.
Ei mingit infot ....
Ei mingit infot ....
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

jahipass

Postitus Postitas ozz »

§ 7. Jahikoerapassi andmine

(1) Jahikoerapass antakse vähemalt üheaastasele jahikoerale.

(2) Puudulike põlvnemisdokumentidega koerale võib anda jahikoerapassi ainult jahikatse alusel.

(3) Jahikoerapassi kaotamise või kasutamiskõlbmatuks muutumise korral antakse või vahetatakse pass kümne päeva jooksul nõuetekohase taotluse saamise päevast arvates.

(4) Jahikoerapass väljastatakse jahikoera omanikule allkirja vastu või posti teel väljastusteatega ühe kuu jooksul arvates nõuetekohase taotluse
saamisest.

(5) Antud jahikoerapasside arvestust peab passi andja.

(6) Peale jahikoera surma tagastab koera omanik jahikoerapassi ühe kuu jooksul passi andjale posti teel väljastusteatega või muul viisil.

Keskkonnaministri 17. aprilli 2003. a määruse nr 32 «Jahikoerapassi saamise nõuded, taotlemise ja andmise kord ning passi vorm»
lisa

Just praegu võtsin selle elektroonilisest Riigi Teatajast ja kui mina oleksin koeraomanik siis lihtsalt põhimõtte pärast läheksin ja võitleksin kohtus nende puhaste kasvatajatega! Ma pean ikka jahikoera kes teeb tööd ja mind ju ei huvita näitusel käimine!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

tshhi hagijas

Postitus Postitas jorr »

Usun,et praegu see näitusel käimine põhiliselt just passi saamiseks.Praegu ju paljud kasvatavad jahikoera aint raha saamisek ja kui koera välimus vastab tõustandardile on pass käes ja näitusehinne võib olla isegi tsempion.Aga usun Ozz, et sina sellise koeraga kull jahil ei taha käia ja parem oleks ikka koer,kes näitusel seda kõlavat tiitlit ei saa aga tööd metsas teeb.Vähemalt minult pole küll näitusel passi saades keegi mineid jahikatseid koera kohta küsinud.Ega keegi muidugi ole ka keelanud katseid teha,aga milleks,pass on ja tööd teeb,mulle aitab.Emase koeraga järglaste müügiks neid tiitleid muidugi rohkem vaja.
See tsehhi hagijas,kui on töökoer ja katsete alusel passi saab siis kindlasti parem on kui mõni ülikõrge tiitlikandja.
Siin foorumiski keegi müüs jahikoera ja kui küsisin kus asub,tuli välja et Tallinna vanalinnas ja pole jahimehe peres aga maal ikka on käinud.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Troll
Postitusi: 158
Liitunud: E Mai 05, 2003 3:41 pm

Postitus Postitas Troll »

Mart kirjutas:Heh, mulle hakkab see asi üha rohkem meeldima, viimati ei peagi oma dogo mõtet maha matma. :D Kui pole vaja tõugu tõendada, siis lihtsalt viin dogokese jahikatsele , ....

Mis asi see dogo on??
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Dogo Argentino esivanemateks olid: Cordoba võitluskoer (tänapäevaks väljasurnud), pointer, Taani dogi, bokser, bullterrier, bulldog, Prantsuse mastiff, Pürenee mastiff, Iiri hundikoer ja Hispaania mastiff. Esialgu kasutati jahikoerana, hiljem sai aga dogist hea teenistuskoer politseis ja armees, samuti kasutatakse seda tänapäevalgi pimedate juhtkoerana.
Vaata pilti ka
http://argentiinadogi.tripod.com/
Antud koeraga jahile vist ei lähe.....
Enamus maailma paistab teda siiski Argentiina mastiiffiks kutsuvat.
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Postitus Postitas GC »

Kopeerisin ühe vana jutu:

Küsimusele (metsamoor)

Kas mõistel "puudulikud põlvnemisdokumendid" on ka ametlik definitsioon või tõlgendab igaüks nii kuidas oskab? Tegelikult on ju võimalik iga asja vaadata erinevatest vaatenurkadest.

Vastab EJTÜ

Pean häbiga tunnistama, et olin selle õnnetu termini "puudulikud põlvnemisdokumendid" sünni juures ja tean täpselt, mida me tookord mõtlesime. Mõtlesime just seda, mida siinsamas eespool juba öeldud on - need on tõudokumendid, mida Eesti Kennelliit ei tunnusta, s.t. FCI süsteemi välised dokumendid.
Kuna tagantjärele on paraku ilmnenud, et terminit annab mitmeti tõlgendada, siis tuleb asi ilmselt üle vaadata ja teha vajalikud terminoloogilised parandused. Kui aus olla, siis sai parandusettepanekuid tehtud kohe peale määruse väljatulekut. Paraku on need muude - ilmselt olulisemate asjatoimetuste tõttu jäänud seadusandja poolt tähelepanuta.
Aga arutelu näitab, et peame teema uuesti üles võtma.

Ja vastus minu päringule:

Suhtlesin selle jahikoerapassi määruse väljatöötamise ajal väga lugupeetud keskonnaministeeriumi inimestega ja mulle tehti selgeks, et termin "puudulikud põlvnemisdokumendid" lülitati määrusesse just selle pärast, et saaks jahikoerapassi väljastada ka nendele koertele, kelledel sõna otsese mõttes on põlvnemisdokumendid puudulikud, kuid kes vastavad tõutunnustele ja läbivad edukalt jahikatsed!
Ja on olemas isegi sellekohane kirjalik teade!

Jääb vaid üle imestada kuidas EJTÜ kõneall olevat terminit tõlgendab.
"Puudulik" saab teemaga seotud kontekstis tähendada ainult osade või kõikide põlvnemisdokumentide puudumist !!!
koos koeraga
Suletud