Varmint

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Sisselaskmine õnnestus suht kergelt. Küti Äris peale pandud optika tuli keerata 100m ditantsil 4 cm paremale ja 20 cm üles.
Pauk on muidugi kohutav- tagasilöök õnneks OK.
Eile sai jahis proovitud. 30 meetri pealt tallele kaela. Selliselt distantsilt oleks ka 222 või 223 olnud rohkem kui küll. Võib arvata, et kui lask oleks olnud 1-1,5 cm allapoole oleks pead jäänud hoidma ainult nahk ja kõri. Moonaks Lapua Gamehead 3.2gr.
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

ZiiN kirjutas:Tekkis küsimus seoses nende Savage Arms (http://www.savagearms.com/) pakutavate varmint seeria relvadega. Seal on enamus relvadel (va syntetic) märgitud kaal 10 lbs või rohkem ehk siis umbes 4,53 kg. Kui sellisele relvale peale panna mingi korralik optika + optika jalad siis tekib kahtlus kas ta mahub võistlemiseks vajaliku 5 kg limiiti??


Titaanjalad, fix suurendusega optika (Leupold 12X40), ja laadi eesosast tuleb teha "penoplast sändvitš". Siis mahub, harjutuses VSS on max kaal koos lukuga 5,0 kilo, magasin ka välja, seda ei nõuta.
Minu püssiga saab alati nalja, rootslased/tehniline komisjon mõõtsid Euroopa meistrivõistlustel digikaaluga 4994 grammi, mugistasid naerda ja lõid kleebekad peale, ütlesid ,et teist sellist püssi võistlustel pole... :oops:
Priit Roostfeldt
Postitusi: 156
Liitunud: N Veebr 03, 2005 1:59 pm

Postitus Postitas Priit Roostfeldt »

kaupsile peab kaks naela püssikabasse lööma ja üks konkurent vähem :D :) :wink:
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

Mida arvata sümbioosist .308 ning Varmint? Eelnevatel lehekülgedel on olnud juttu rohkem peenematest riistadest...
Mine metsa!! ;)
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Ikka sedasama, mis peenemate kaliibrite puhulgi! :)
Kui arvad, et 308-le jääb varmintit väheks, on olemas sellele kaliibrile ka super varmint. :lol:
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

No pigem on küsimus selles kuivõrd palju annab varmint raud juurde natuke jämedamate kaliibrite puhul(st. ega varmint raua eelised ei kao/vähene kaliibri jämedamaks/võimsamaks muutumisega?). Eks .308'ga VSS'i laskmine on keerulisem kui seda .222'ga
Mine metsa!! ;)
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Ma saan aru Priit et sa soovid osta 308 Varmintit seetõttu, et saaks ka jahis suurt ulukit küttida. Mul ühel tuttaval on sama kombinatsioon ja ütleb, et omal ajal oli loll, mõttetu seda rauakola metsas jahis kaasas vedada. Aga et juba mingil määral harjutud, siis raskuse pärast ainuüksi välja vahetama kah ei hakka.

Kui nüüd küsimusest rääkida, siis kindlasti on seda stabiilsem raud, mida väiksem kaliiber ja mida paksem raud. Kuid samas on kindlasti ka inimvõimetel tunnetustäpsuse piir, mida - ma olen veendunud - 308 ja 222 vahel kindlasti ei ole. St et minu arvamuse kohaselt laskja ei ütle seda oma tunnetuse järgi ära, kas 222 puhul mõjub varmint-raud rohkem positiivselt alternatiivina tavarauale kui 308 puhul. Ega varmint-raudu tehasetoodanguna, vähemalt meil mõistlikult kättesaadavate relvadena mingites ülisuurtes kaliibrites ei toodeta kah, tiirulaskmisel on ikka omad väljakujunenud kaliibrid, mis meie oludes reeglina ongi needsamad 222 ja 308.

BM
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Varmint jääb ju ikka varmintiks, olenemata kaliibrist. :wink: Ja kordan veelkord, kui 308 juures tunned, et sa oled raua täpsusest üle, siis nende jaoks on veel S-varmint.
Selge see, et VSS-i lasta on 222-ga parem.
Kui aga jahi mõttes 308 varmint, siis olen nii mõnelgi mehel näinud, ja need liigse kaalu pärast ei nurise. Siin foorumiski oli keegi, Laurits vist, kel jahiks 308 varmint.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Pigem on küsimus selles, et Pri:t tahab lasta suurulukit ja lasta ka VSS`i.
Minu soovitus oli, on ja jääb, et tuleb järgi mõelda, mida kõige enam tahad ja kuhu välja jõuda tehad. Siit ka vastus kas saad hakkama ühe püssiga või tuleb teine juurde soetada. Nende universaalsete asjadega on nagu ta on.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Kindlasti varmint-raua eelised EI vähene kaliibri suurenemisega sama kaliibri tavaraua ees. Aga need eelised on ka ainult ühekülgsed eelised, s.t sihtimisstabiilsus, vedamisstabiilsus. Mitte jahis kaasaskandmise kergus, tõstmiskiirus vms. Nii et kui jõudu on ja sooviks relv, mida saab jahis kasutada kõikide Eesti suurulukite laskmiseks ja ka tiirus VSSi ja teistegi harjutuste jaoks, siis on varmintrauaga püss selleks vägagi sobilik. Samas tuleks VSSi puhul moona ise laadida, kuna poemoonaga on kaliiber selle harjutuse jaoks veidi liiga "ägedavõitu", ning samuti tuleks arvestada, et jahis mitmeid asju, mida teistel meestel tavalise püssiga hea ja lihtne teha, ei ole varmintrauaga lihtsalt võimalik sooritada (nt pole tal tavasihikut küljes).

BM
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Var mint

Postitus Postitas Arles »

Jälle lõbus arutelu, panen siis ka oma rumala pirni siia juurde.
Et minu õhupüss ja siledaraudne ei ole jämeda rauaga. 22lr, 222 ja 308 on. Olemata eriline raskekaallane, ei pea ma jämedat rauda liiga raskeks ning hindan stabiilsemat relva (raske relv väriseb juba sihtimisegi ajal vähem käes).
Aga see kombineerimine - lahtine sihik ja optika - no ikka ei pea veel sellest mitte miskit. Lahtine sihik ja vintrelv (ilma optikata) kiidan aga heaks (arvestades reaalseid laskekaugusi ka tavarauaga) - eks ole tegemist siledaraudse asendajaga.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Var mint

Postitus Postitas baddmann »

Arles kirjutas:... Lahtine sihik ja vintrelv (ilma optikata) kiidan aga heaks (arvestades reaalseid laskekaugusi ka tavarauaga) - eks ole tegemist siledaraudse asendajaga.


Just-just, seda ma silmas pidasingi, et võtad aga kiirjalgadega optika maha kui väga võsa vahele paigutatakse :D

BM
Vasta