Nahkade parkimine.

Vahetame muljeid ja kogemusi jahitrofeede valmistamisest ja hooldusest .
Vasta
hirvekütt
Postitusi: 54
Liitunud: L Mai 01, 2004 4:00 pm

Nahkade parkimine.

Postitus Postitas hirvekütt »

Aprillis 2006 viis minu sõber Tartusse Tehase 19.a firmasse ELPIS parkida rebase naha. Nahk oli korralik. Tagasi sai juunis pargitud naha, mis oli täielikult rikutud.(käpp puudu ja küljelt lõhki). Mees ei suvatsenud vabandadagi. Raha oli ka ette makstud ja seda ma tagasi muidugi ei saanud. Kas kellegil on selle firmaga ka varem taolisi kogemusi? Kas keegi teab mõnd paremat asutust või erategijat, kuhu nahku võiks parkida viia?
Pea jahti, ära tapa!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

nahkade parkimine

Postitus Postitas jorr »

Too nahk sul kindlasti mingi õpipoisi käest läbi käinud ja omal ka selle firmaga kurbi kogemusi, ning tarvitan nüüd aint tutvuse kaudu nende teeneid.Sa katsu Jõgevale viia seal kontrollitakse rohkem seda kvaliteeti.
noorus on ilus aeg
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

Võin eksida,aga Jõgeva VIST lõpetas rebastega tegelemise.Olin tunnistajaks kui Rapla mehed püüdsid 20 rebase nahka kokku saada et Keilasse(Karjakülla) parkida saaks viia-tulevat tunduvalt odavam.Jõgeval momendil puhkuste aeg,alustavad jälle augustist.Ise olen Jõgeval üle paarikümne kopra naha parkida lasknud ja kvaliteedi üle ei nurise.Uus partii jälle ootamas.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Nahkade parkimine.

Postitus Postitas kakuke »

hirvekütt kirjutas:Aprillis 2006 viis minu sõber Tartusse Tehase 19.a firmasse ELPIS parkida rebase naha. Nahk oli korralik. Tagasi sai juunis pargitud naha, mis oli täielikult rikutud.(käpp puudu ja küljelt lõhki).

Tark õpib teiste vigadest, loll ei pidavat enda omadestki õppima. Ühesõnaga sain täna oma tosin kopranahka kätte. :evil:
Võtan teised kindlasti foorumlaste faasanijahti kaasa.
Aasta tagasi pargitud kopranahk on oluliselt parem kui need viimased.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Meil lasi mees hundinaha parkida, kui kätte sai, kohe ei vaadanud ka, alles kodus. Vennal pidi hing kinni jääma, kui nägi, et nahal üks põsk puudu ja pikki külge riba ära.
Krt. palju sul elus neid võimalusi tuleb, et selline trofee saada ja siis keeratakse ka ... .
mürka
Postitusi: 188
Liitunud: T Okt 31, 2006 10:04 am

Postitus Postitas mürka »

Minul parkis hundi naha üks vanapapi peipsi Nahk mis sugune.
Omalajal tehti korraliku tööd Audrus, seal teadupärast rebasekasvatus.
Paremat kohta ei tea soovitada.
küll siga pori leiab
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Ilusamaid kopranahkasid olen näinud: Mardi pargitult, Tartus (Elpis vms)pargitult, (kuid selline heale tuttavale tegemine olnud) ning mingit nahka, mis oli kusagil u 15 aastat tagasi pargitud (rohkem infot teada polnud). Aga Mardi enda nahkade juurde tagasi tulles, kui ma sellise tulemuse kätte saaks, oleks rahul küll, pole vajagi mingi ülihööveldatud asja, peaasi, et mälvi pool kenasti valge oleks ja karva pool nii nagu peab..
Viimati muutis Feen, T Jaan 30, 2007 10:49 am, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Troll
Postitusi: 158
Liitunud: E Mai 05, 2003 3:41 pm

Postitus Postitas Troll »

Feen kirjutas:Ps. ilusamaid kopranahkasid olen näinud: Mardi pargitult, Tartus pargitult, (kuid selline heale tuttavale tegemine olnud) ning mingit nahka, mis oli kusagil u 15 aastat tagasi pargitud (rohkem infot teada polnud). Aga Mardi enda nahkade juurde tagasi tulles, kui ma sellise tulemuse kätte saaks, oleks rahul küll, pole vajagi mingi ülihööveldatud asja, peaasi, et mälvi pool kenasti valge oleks ja karva pool nii nagu peab..

Mart, kas sa kasutasid sedasama parkimiskomplekti, mis su poes müügis on?
http://www.marandi.fie.ee/catalog/produ ... cts_id=113
mürka
Postitusi: 188
Liitunud: T Okt 31, 2006 10:04 am

Postitus Postitas mürka »

NOH läks nati nihu selle lausega.

2003 aastal parkis minul hundi naha Peipsi ääres elav vanapapi kodus. Kui mälu ei peta siis elas ta Varnja või Rootsi külas. Töö oli korralik.
küll siga pori leiab
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

Kallekke kirjutas:sellisele otsusele aitas kaasa ka Tartu nahatöötlus, kus SÜÜDIMATULT räbalaid tagastatakse.


lisaksin ka omad vandesõnad Tartu ELPISe aadressil. kaks head kopranahka keerasid p***e, õigust jäi meestel ülegi. näitasin ühisjahis kogenumatele onudele ja diagnoos oli ühene - hööveldamismasinaga nahajuured läbi lastud.
enam ELPISesse nahka ei vii.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Ma ise nende karvasibulate pärast ei muretseks. Mul esimene nahk mis seal pargitud, saanud ka omajagu väntsutada ja just selliselt kooritud, et karvasibulad väljas. Karv/ohakas püsib korralikult peal. Ka eraldi sikutades käega ei eraldu nahast karvu.
Viimased 12 millest üleval pool juttu teinud, ilma selle hädata, st sibulad kenasti alles, aga nahkadel esinevad läbivad lõiked, puhta puru. Neist 2 nahka on sellised, et puhta räbalad. Järgmine nädal plaan kööstneri juurde minna. Eks näis mis tema lausub. Järsku õnnestub ikka kokku õmmelda. :M
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Huvitav, et terves Eestis pole tegelikult parkimistöökoda, mis teeks ka kvaliteetset tööd. Ja kasutatakse iganenud tehnoloogiat ja kemikale.
Olen näinud Ungaris pargitud tšintšilja nahku ja siis Eesti tööd, ei teagi, kas nutta või naerda, meie nahad nagu väljaveninud pannkoogid ja rabedad, ei kannata õmblust ega midagi, väljanägemisest rääkimata. Huvitav, kas kõik erinevad nahad taotakse ühte trummlisse ja antakse takka või kuidas see neil käib.:)
Suur
Postitusi: 13
Liitunud: K Jaan 14, 2004 7:51 pm

Postitus Postitas Suur »

Eelmisel nädalal viisin ühe kuldi naha ja 5 kopranahka Raplamaal tegutsevasse ``Eesti parkali`` töökotta. Lubati kuu jooksul valmis teha... Eks siis näis kuidas kvaliteet nendel meestel.
frukt
Postitusi: 164
Liitunud: N Jaan 11, 2007 9:34 pm

Postitus Postitas frukt »

:shock: ma korra sain jõgeval säänse jama,et viisin kopra naha millel käpad ja saba küljes ja tagasi sain ilma nendeta,saba ots olevat liiga kuivand olnud ja siis nad võtsid omas tarkuses käpad ka maha,nüüd saand ühed nahad parkalis pargitud ja väga 5
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Kakuke demonstreeris faasanijahis Elpis-e "meistritööd" parkimise alal. Kuna ma viisaka inimesena roppe sõnu ei kasuta, siis ei oskagi teisi kommenteerida.
Vasta