saslõkk jaanisokust
saslõkk jaanisokust
Minu parim saslõkk metskitse lihast on selline:
5-6kg metskitse liha
1kg suvalist ketshupit
maitseainete segu "Hawai" ja "Peha" (maaletooja: oü Habicht Tartu, Vabaduse pst. 1) liha poodides tavaliselt müügil.
4-5 keskmist sibulat
vajadusel soola
Liha lõikad umbes 4*5cm paksusteks tükkideks
Maitsained segad ketshupiga ja siis lihaga ning paned kaanega suletavasse ämbrisse (võiks olla õhukindlalt ).
Jätad tuppa sooja ja aeg-ajalt (kui meelde tuleb) loksutad kogu kupatust.
36h pärast lisad sibula ja paned keldrisse või külmikusse ning veel 24h.
Siis grill kuumaks, kergelt liha pruuniks, viin lahti ja Head isu !!!
Pärast limpsid sõrmed ka puhtaks!!
5-6kg metskitse liha
1kg suvalist ketshupit
maitseainete segu "Hawai" ja "Peha" (maaletooja: oü Habicht Tartu, Vabaduse pst. 1) liha poodides tavaliselt müügil.
4-5 keskmist sibulat
vajadusel soola
Liha lõikad umbes 4*5cm paksusteks tükkideks
Maitsained segad ketshupiga ja siis lihaga ning paned kaanega suletavasse ämbrisse (võiks olla õhukindlalt ).
Jätad tuppa sooja ja aeg-ajalt (kui meelde tuleb) loksutad kogu kupatust.
36h pärast lisad sibula ja paned keldrisse või külmikusse ning veel 24h.
Siis grill kuumaks, kergelt liha pruuniks, viin lahti ja Head isu !!!
Pärast limpsid sõrmed ka puhtaks!!
Ja maitseainetest...
Algretseptis viidati maitseainetele, mille kohta saab infi http://www.pipar.ee ise kasutan ka sealseid maitseaineid (hea oli seda retsepti lugeda, tekkis kohe tahtmine vaadata, et kas see leht lõpuks ka valmis saanud, ja esmamulje oli, et on). Muudest tegijatest kasutan veel Santa Maria lihamaitseainet.
Ps. tutvusin selle lehega, hetkel ei saa sealt muud kasulikku kui antud poodide asukohad.
Ps. tutvusin selle lehega, hetkel ei saa sealt muud kasulikku kui antud poodide asukohad.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Tartus hea vürtsipood asub, paljud teavad, paljud mitte, vanas TURUHOONE -s...
Ise eelistan kas just sealt osta või siis tuttavatelt lõunamaa saslikitegijatelt aineid soetada...mehed teavad kõikse paremini mis ja kuidas...
Neid ülikommertslikke SANTA MARIA jne. tooteid eriti ei hinda kuna minu arust lähevad selle klassi alla kus...toon näiteks et nii mõnigi terav kaste, marinaad mis poeletilt saada ja mis oma komponentide sisalduselt juba peaks säilima aegu, seda pole, ikka krt sisse nad toppind on säilitusaineid ja maitsetugevdajaid jne., säärast p...a mida silmaotsaski ei kannata ma.
Elementaarne ju et küüslaugu maitse tugevdamiseks me lisame 1 asemel siis 2 või ka 3. Mina panen 4 ja enam...
Aga see minu arvamus on.
Ise eelistan kas just sealt osta või siis tuttavatelt lõunamaa saslikitegijatelt aineid soetada...mehed teavad kõikse paremini mis ja kuidas...
Neid ülikommertslikke SANTA MARIA jne. tooteid eriti ei hinda kuna minu arust lähevad selle klassi alla kus...toon näiteks et nii mõnigi terav kaste, marinaad mis poeletilt saada ja mis oma komponentide sisalduselt juba peaks säilima aegu, seda pole, ikka krt sisse nad toppind on säilitusaineid ja maitsetugevdajaid jne., säärast p...a mida silmaotsaski ei kannata ma.
Elementaarne ju et küüslaugu maitse tugevdamiseks me lisame 1 asemel siis 2 või ka 3. Mina panen 4 ja enam...
Aga see minu arvamus on.
Nende kommertslike maitseainetega on täpselt see lugu, et juhtub ka häid asju sekka. Lihamaitseaine avastasin nii, et tuttavad tegid nendega pelmeene, proovisin ise ka. On hea küll... ja lihale ka väga hea, selleri maitse ja lõhn man, mulle meeldib.
Aga see pipar.ee, millest ma pajatasin ja turuhoone vürtsipood sama teema. Ja uskuge mind (Kütti ka ), et sinna tasub minna. Kui on kõhklusi, ideid, mida iganes... siis seal on tegelane, nimeks Agu (vahepeal naisterahvad ka, aga need on lihtsalt mõtetud tegelased, kes asja ei jaga)... vot, kui Agu juhtub müüjaks olema, siis kulub ikka palju aega, saab nõu, ja muidu igasuguseid kulinaaria nõkse arutatud. Ja raha läheb ka hulgi Aga kui kellelgi plaan mingit retke ette võtta, siis soovitus, jätke arve lahtiseks, et saaks valida ja arutada (mul endal on ikka mingi tund-kaks kulunud), siis saab tädikesed kenasti vahele lasta (muidu põrnitseb sind 10 tigedat tädikest seljataga).
Ps. ja kuna seal hea toormevalik, siis tasub ka ise kokku segamist katsetada, võib ka huvitavaid tulemusi saada.
Aga see pipar.ee, millest ma pajatasin ja turuhoone vürtsipood sama teema. Ja uskuge mind (Kütti ka ), et sinna tasub minna. Kui on kõhklusi, ideid, mida iganes... siis seal on tegelane, nimeks Agu (vahepeal naisterahvad ka, aga need on lihtsalt mõtetud tegelased, kes asja ei jaga)... vot, kui Agu juhtub müüjaks olema, siis kulub ikka palju aega, saab nõu, ja muidu igasuguseid kulinaaria nõkse arutatud. Ja raha läheb ka hulgi Aga kui kellelgi plaan mingit retke ette võtta, siis soovitus, jätke arve lahtiseks, et saaks valida ja arutada (mul endal on ikka mingi tund-kaks kulunud), siis saab tädikesed kenasti vahele lasta (muidu põrnitseb sind 10 tigedat tädikest seljataga).
Ps. ja kuna seal hea toormevalik, siis tasub ka ise kokku segamist katsetada, võib ka huvitavaid tulemusi saada.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Koolitust oleks neile küll vaja. Ikka vahe on küll müüjas. Kui Agu müüjaks, siis jätan sinna mingi 200-300 eq (plaanitud 100 asemel), aga kui need tibinad seal passivad, siis pole üle 50ne läinud. Lähed kohale, tead, et seda, teist ja kolmandat vaja, võtad ära, küsid soovitusi, ei vastata midagi asjalikku, vestlust ei teki... pigista nagu tangidega soovitusi välja, ja siis ka vastus, et see vist nii, aga ei tea. No, kuhu see kõlbab. Täiesti imelik, et sellistesse kohtadesse on võetud inimesed kes ei jaga asjast mitte kui midagi.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: saslõkk jaanisokust
zakslane kirjutas:Minu parim saslõkk metskitse lihast on selline:
5-6kg metskitse liha
1kg suvalist ketshupit
maitseainete segu "Hawai" ja "Peha" (maaletooja: oü Habicht Tartu, Vabaduse pst. 1) liha poodides tavaliselt müügil.
4-5 keskmist sibulat
vajadusel soola
Liha lõikad umbes 4*5cm paksusteks tükkideks
Maitsained segad ketshupiga ja siis lihaga ning paned kaanega suletavasse ämbrisse (võiks olla õhukindlalt ).
Jätad tuppa sooja ja aeg-ajalt (kui meelde tuleb) loksutad kogu kupatust.
36h pärast lisad sibula ja paned keldrisse või külmikusse ning veel 24h.
Siis grill kuumaks, kergelt liha pruuniks, viin lahti ja Head isu !!!
Pärast limpsid sõrmed ka puhtaks!!
Kuidas nende maitseainetega on? Et need mõlemad lähevad siis sisse ja antud koguse(5-6kg) liha kohta läheb siis mõlemat üks pakk?
Re: saslõkk jaanisokust
Anonymous kirjutas:Kuidas nende maitseainetega on? Et need mõlemad lähevad siis sisse ja antud koguse(5-6kg) liha kohta läheb siis mõlemat üks pakk?
Pakil kogused kirjas ja teoreetiliselt pole ka soola enam vaja, mina panin juurde, muidu jäi liiga mage.
Re: saslõkk jaanisokust
zakslane kirjutas:Anonymous kirjutas:Kuidas nende maitseainetega on? Et need mõlemad lähevad siis sisse ja antud koguse(5-6kg) liha kohta läheb siis mõlemat üks pakk?
Pakil kogused kirjas ja teoreetiliselt pole ka soola enam vaja, mina panin juurde, muidu jäi liiga mage.
Jäi ikka arusaamatuks, kas lähevad mõlemad pakid sellele kogusele lihale?
Kas tuleb jaht???
Sokk Saaremaa moodi.
Oli Jaaniõhtu ,talvel lastud siga kenasti kaks päeva varem laagerdama pandud omas mahlas maitseainetega. Juhtus aga nii ,et rahvast oli oodata rohkem kui planeerisime ja otsustsime veel jahile minna, sokk ka veel laskmata.
Jäigi üks sokupunn püssi ette.Ülejäänud käis kõik kiiresti,aga kuidas sokkuliha teha .Keegi täitsamees arvas,et paneme värske sokuliha lagerdanud metssealihaga vaheldumisi, sest värske liha imeb maitseained kiiresti sisse ja nii tehtigi.Natuke panime maitseained veel lisaks. Igatahes mönusalt hea eriti Saaremaa viinaga.
NB! Sealihas peab olema hästi palju pardihaavleid nagu meil juhtus ,kunas sõbrad olid hingepauku seale teinud kogemata haavlitega .nii mõnigi sööjatest sai uued hambaplommid.
Oli Jaaniõhtu ,talvel lastud siga kenasti kaks päeva varem laagerdama pandud omas mahlas maitseainetega. Juhtus aga nii ,et rahvast oli oodata rohkem kui planeerisime ja otsustsime veel jahile minna, sokk ka veel laskmata.
Jäigi üks sokupunn püssi ette.Ülejäänud käis kõik kiiresti,aga kuidas sokkuliha teha .Keegi täitsamees arvas,et paneme värske sokuliha lagerdanud metssealihaga vaheldumisi, sest värske liha imeb maitseained kiiresti sisse ja nii tehtigi.Natuke panime maitseained veel lisaks. Igatahes mönusalt hea eriti Saaremaa viinaga.
NB! Sealihas peab olema hästi palju pardihaavleid nagu meil juhtus ,kunas sõbrad olid hingepauku seale teinud kogemata haavlitega .nii mõnigi sööjatest sai uued hambaplommid.