Jahirelv Suurbritanniast

Siin võiks esitada küsimusi , mis puudutavad jahindus- ja relvaalast seadusandlust ,et oma ala tundvad inimesed saaksid teile vastata.
Vasta
Farmer
Postitusi: 93
Liitunud: E Apr 12, 2004 3:26 pm

Jahirelv Suurbritanniast

Postitus Postitas Farmer »

Oskab ehk keegi öelda mida teha kui tahtmine Suurbritanniast relv soetada. Milliseid pabereid vaja ja kas vaja endal järgi minna?
bambino
Postitusi: 134
Liitunud: K Nov 30, 2005 11:44 am

Postitus Postitas bambino »

midagi keerulist ei ole aga aega läheb palju. Võtad politseist relvaloa, siis lähed Julgestuspolitseisse ja võtad Euroopa Liidu eelloa (500 krooni vist). Siis kontakteerud relva müüjaga UKs ja saadad talle relvasoetamisloa ja EL-eelloa ning lisaks kirjaliku volituse, et tema võib sinu eest kuningriigis pabereid korda ajada. Mingi riigilõiv on ka kindlasti seal. Siis saab ta kohaliku müügi/ekspordiloa ja ise pead järgi minema. Kindlasti on ilge kepp transpordiga, sest püssiga lennukisse minnes oled tüütu putukas, nii et sellest tasub piletit bronnides varakult teada anda. Eestis registreerid püssi ära nagu tavaliselt. Võib tekkida ka olukord, et seda relva ei ole veel Eestis enne olnud ja vaja tüübikinnitus teha (see oli vist 1000 krooni). Ise tõin Soomest püssi ja kõik läks väga libedalt, riigilõivusid (ka Soome omasid) laskesportlasena ei pidanud maksma. Laevas andsin püssi ja moona turvade valve alla, piiridel huvi ei tuntud. Inglismaal võivad su eestikeelsetest dokumentidest veel notariaalset tõlget tahta.

Selline on siis minu nägemus asjast, parandage kui millegagi puusse panin.
Pelle
Postitusi: 127
Liitunud: K Nov 24, 2004 7:38 pm

Postitus Postitas Pelle »

Oleksid natuke otsinud, oleksid leidnud selle teema:
http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewtopic.php?p=20463&highlight=#20463
Seal kõik detailselt kirjas.
Farmer
Postitusi: 93
Liitunud: E Apr 12, 2004 3:26 pm

Postitus Postitas Farmer »

Kas peab siis ise järgi minema (bambino versioon) või saab ka kullerteenust kasutada (Pelle viide)? On kellelgi kogemus ka olemas?
Tänud senise abi eest.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Eesti seadusandlus ei võimalda tulirelva saatmist postisaadetisena.

BM
Farmer
Postitusi: 93
Liitunud: E Apr 12, 2004 3:26 pm

Postitus Postitas Farmer »

Aga tulirelva osad? Kas jupphaaval postitamine tuleks kõnealla?
raimss
Postitusi: 44
Liitunud: P Okt 02, 2005 10:20 pm

Postitus Postitas raimss »

saab küll saata,ei pea ise järgi minema.
bambino
Postitusi: 134
Liitunud: K Nov 30, 2005 11:44 am

Postitus Postitas bambino »

tulirelva olulistele osadele (raud ja lukk üldjuhul) kehtivad samad seadused mis tervele relvale. Üks variant oleks leida mingi kaupmees, kes selle ise maale toob. Rahaliselt võib sama välja teha kui ise järel käies aga aega ja sebimist hulga vähem. Iseasi kas kaupmehel huvi on 1 püssi kusagilt taga ajada, kui sealne müüja on mingi suurem diiler siis lihtsam. Ja vaatasin järgi, et tüübikinnitus on 500 krooni hoopis.
Ryanz
Postitusi: 18
Liitunud: K Mär 08, 2006 3:05 pm

Postitus Postitas Ryanz »

ise sai äsja Saksast toodud. Protsess siis sarnane nagu bambino kirjutas. Politseist soetusluba (200.-), Julgestuspolitseist eeluba (0.-). Müüjat soetusluba ei huvitanud, saatsin postiga eelloa mille alusel seal vormisitati kohalik väljaviimise luba. Uurides erinevaid saatmisvariante osutus mõistlikuimaks ise järgi minek (lennukipiletid ju üsna soodsalt saadaval). Leppisin siis müüjaga päeva kokku, kes toimetas relva lennujaama ning sebis ka vastavad toimingud. Kokku sealpoolsed sebimiskulud siis 125.- EUR. Relv anti pagasisse ja sain selle Tallinnas kätte. Siis tollist läbi, kus kontrolliti relvanumbrit ja pandi tolli märge pabereile (eelloa ja loa koopia). Järgmisena jälle politseisse (200.- relvaluba) , kes teatavitab ise ka Julgestuspolitseid ja ongi kõik. Lennupileti broneerimisel teavitasin relva toomisest ning nt. SAS teeb siis vastava märkme broneeringusse. Ja lennukit oodates jätsin mõned õlled joomata.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Lisaks veel niipalju,et kui teed avalduse julgestuspolitseisse,siis pead avaldusse märkima ka relva margi,kal. ja numbri.Lennukiga lihtne, relv pagasisse ja kõik.Ei ole mina enne kedagi relvast ette teavitanud ja probleeme pole olnud.
Farmer
Postitusi: 93
Liitunud: E Apr 12, 2004 3:26 pm

Postitus Postitas Farmer »

Tänud kaasamõtlemise eest. Relv tellitud ja oktoobris jalutan Stansted-i lennuväljal kohvriga millel suur punane kleepekas " FIREARMS"
Vasta