Relvad jahipidamiseks

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
Kasutaja avatar
Kallekke
Postitusi: 299
Liitunud: K Jaan 03, 2007 9:13 pm

relvad jahipidamiseks

Postitus Postitas Kallekke »

tony kirjutas:3 või 4 aastat tagasi seajahis küsis inspektor mult relva näha.Relvaks oli siis poolautomaat Browning Bar kal.30-06 salve mahtus 4 padrunit +5 rauda.Seisin parasjagu kütiliinis ja püss oli silmini täis laetud.Mõtlesin,et nüüd on asi p....s,aga õnneks hakkas teispool kütiliinis laskmine pihta ja inspektol ruttas kohe sinna jättes mind lõpuni kontrollimata.


Too inspektor küll pikaealisust ei saavuta, kui kuulide ette tormas.
Liigne agarus -liigne ogarus?
Protif "HORNADY" njet prijomoff !
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

tony kirjutas:3 või 4 aastat tagasi seajahis küsis inspektor mult relva näha.Relvaks oli siis poolautomaat Browning Bar kal.30-06 salve mahtus 4 padrunit +5 rauda.Seisin parasjagu kütiliinis ja püss oli silmini täis laetud.Mõtlesin,et nüüd on asi p....s,aga õnneks hakkas teispool kütiliinis laskmine pihta ja inspektol ruttas kohe sinna jättes mind lõpuni kontrollimata.


tony, mul sama püss ja sama "hirm".

"Jahipauna" kaudu saad tellida uusi(loe:lisamagasine), nad vist nüüd Browningut miskit moodi esindavad, tüki hind on üle 800 eegu,vali milliseid ja kui palju tahad. Ilmselt järgmiseks põdrajahiks soetan ka endale varuvariandi aga muidu igaks elujuhtumiks hea nõuanne: magasin käib ühe näpuliigutusega äravõetavaks, kui Sul padrun rauas siis oled õige mees mastis ja ükski kontroller Su taskuid tustida ei tohi! Tee rõõmus nägu pähe ja imesta, et kus **** ta nüüd just ära kadunud on? Olen ammu ennegi kirjutanud, et suurulukijahis mingi nipiga järjest üle kolme paugu poolautomaadist välja ei pinguta jooksku või paarkümmend siga üle sihi, muiodugi kui korralikult lased ja ka pihta saada tahad. See piirang võiks tegelikult puudutada vaid siledaid poolautomaate linnujahis, siis jääks tõesti oluliselt vähem raipeid maha, eriti kui koera veel kaasas pole.

Analoogiast tulenevalt seadusemuudatuse ettepanekust tule kasutamisest kõrgistmel pakuksin ka seaduse muutmiseks selle mõtte välja. Kuna ei ole juuraharidusega ega jaga sellest asjast oluliselt rohkem kui nn. talupojatarkus kaasa on andnud siis vastava seaduse muutmise formuleerimise "eestimaa ärksamate poolautomaate kasutavate küttide huvist lähtuvalt" paluksin toimetada siin foorumis pädevatel isikutel.

Et siis: Kui esimese pauguga looma maha ei saanud, siis oluliselt kiirem variant on poolautomaadist talle teine litakas kohe anda kui veel väriseva käega ümber laadima hakata ja sellega kalleid sekundikümnendikke kaotada mille tulemusena raibe metsa ilustama võib jääda?
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

täpsustuseks:... "poolautomaatrelvi suurulukijahil kasutavate"...
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

tony kirjutas:3 või 4 aastat tagasi seajahis küsis inspektor mult relva näha.Relvaks oli siis poolautomaat Browning Bar kal.30-06 salve mahtus 4 padrunit +5 rauda.Seisin parasjagu kütiliinis ja püss oli silmini täis laetud.Mõtlesin,et nüüd on asi p....s,aga õnneks hakkas teispool kütiliinis laskmine pihta ja inspektol ruttas kohe sinna jättes mind lõpuni kontrollimata.


Sai siin aasta tagasi käidud mingil keskkonna seminaril, teemaks oli küll kemikaaalid jms, kuid loengut tuli ka pidama keskonnainspektsioonist üks inspektor, teemal et kuidas inspektor võib tulla ettevõtet kontrollima ja mis karistused jne. Selgus et mees oli pikalt eelnevalt töötanud kuskil läänemaal ( kui ikka õieti mäletan) ja omas hulga kogemusi jahimeeste kontrollis, seega kui tuli see lause kas küsimusi on siis oli mul hulga küsimusi. Üks küsimus oli et kuidas see kontrollimine siis õigupoolest läbi viiakse, et kas tuleb tõesti mingi mees mööda kütiliini ja nõuab asju näha. Too vend vastas et kui juhtub tõesti olema selline mees siis palun teatage ka tema ülemustele sellisest enesetapjast, saavad äkki midagi ettevõtta. Põhimõtteliselt kui on lihtsalt rutiine kontroll siis peaks inspektor ära ootama aju lõpu laskma jahijuhatajal mehed kokku kutsuda ja siis kontrollima, kui on kahtlus et jahikäigus võib toimuda seaduserikkumist siis loomulikult peatatkse jaht läbi jahijuhataja ( soovitavalt, alati on võimalus et jahijuhataja ütleb et mis tema teha saab jaht käib juba), mitte aga et inspektor tormab rinnuli džotile. Samuti ütles see inspektor et kahjuks on liiga sageli kuulda et inspektorid kipuvad vinti üle keerama et käsen poon ja lasen ning kui ikka tunned et on varbale astutud siis tuleb ikka teada anda ja vajadusel kasvõi kohtusse minna.
Isiklikult on mind kontrollitud nii kalal olles kui ka ettevõtte juhatajana ja ütleks et suhtumine erines ikka kordades, kui kalal olles ikka lennati peale ja suhtumine oli vendadel et nagunii sa rööveldad ja teed igasugu sigadusi, küll me sulle veel näitame, siis ettevõtet kontrollima tulles olid vennad väga viisakad, tänan ja palun kas me võiks ikka, kuulasid ilusti ära viskasid nalja ja puha. Nii et saavad küll kui tahavad
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Relvad jahipidamiseks

Postitus Postitas jorr »

Jah, see peab küll nii olema,et kütiliinil seistes ei tohi keegi sind segama tulla ja allume ju jahijuhatajale siis.Pole küll siiani seda õnne olnud,et jahil oleks kondrollitud aga kalal olles Võrtsjärvel kunagi kontrolliti.Püüdsime hommikul vara järvel ahvenat ja oli nati udune,korraga ilmus udust paat ja tegi meie ümber tiiru.Raputasime rusikat,et segab kalapüügi ära ja selle peale tuldi ligemale aga mitte pardasse.Olid leidnud meie ligidalt ridaõnge(keelatud värk sel ajal)ja taheti teada kas meie oma.Isegi kui oleks,ega ütlema ikka ei hakaks.Paluti siis kaugelt näidata,kas kalaspordipilet kõigil on (olime neljakesi)ja lahkuti.
Kontrollida võib ja peabki vahel aga ikka mõistlikult, ilma jahti segamata.On omal kolme poolautomaatpüssi kogemus(siledad) aga vene ajal mingit piirangut polnud,kärtsuta,et raud särtsub.Praegu on siledad aint kaheraudsed järel ja ei tunne mingit vajadust poolautomaadi järgi, kui kahe lasuga külge ei saa,pole seda viit ka vaja.
noorus on ilus aeg
Margo
Postitusi: 128
Liitunud: T Jaan 16, 2007 8:31 pm

Postitus Postitas Margo »

Kui relva arvele võtsin, kanti relvaloa peale kasutusalad: enese ja vara kaitse, sportimine ja jahipidamine. Ei tehtud sellest probleemi, et salve mahtus rohkem, kui 2 padrunit. Kuna relv on kasutuses ka muudel aladel ei nõuta ka salve kinniehitamist. Endal peab olema piisavalt lugupidamist seaduse vastu ja salve mitte täis toppima.

Ei vaidle vastu, et inspektoritega võib arusaamatusi tekkida, kuid kui viimastel on raske päev olnud või lihtsalt halb tuju siis ei ole pääsu.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Kui sind jahil kontrollitakse siis karistada saad igal juhul mis sest,et salves ainult kaks padrunit.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Jah tony sul on selles suhtes täitsa õigus, et sa võid karistada saada. Seaduses sõna-sõnalt kirjas :
2) poolautomaattulirelv, mille salve mahub kuni kaks padrunit;
Samas aga seda asjaolu ei ole seadusandja ette näinud kuidas sina selle olukorra lahendad. Sa võid paidaldada nn. puuklotsi salve vedru alla, et rohkem padruneid salve ei mahuks. Põhimõtteliselt võid ka salves oleva vaba ruumi kasvõi põhku või kuuseoksi täis toppida. kui inspektor sulle sellisel juhul trahvi teeb siis olen 100 % veendunud, et esimese astme kohtus oled sina igal juhul võidumees. Loomulikult kõige inimlikum lahendus on vastava salve ostmine, kuid kas meil üldse müüaksegi 2 padrunit mahutavaid salvi. Mina igatahes ei ole selliseid trehvanud, olen näinud 3 padruni omasid. Muidugi ei ole ma seda kaubandusest uurinud. Samas see nn. puitklotsi paigaldus ei ole ka relva ümberehitus-seega võid kodus puuklotsi valmis voolida küll.
Küsimus ongi selles nagu Margo ennem kirjutas-relv on jahipidamiseks, enese ja vara kaitseks ning ka sportimiseks.
ikka lõbusalt
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

aivar00 kirjutas:Küsimus ongi selles nagu Margo ennem kirjutas-relv on jahipidamiseks, enese ja vara kaitseks ning ka sportimiseks.

Jah ! Kas siis metsas ei tohigi ennast ja oma vara kaitsta? Kodus võin seda viie padruniga ,metsas kahega.Kui ikka siga ründab ,vaja ju ikka ennast kaitsta :?: :D
Kivi kotti!
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Ikka 3 padruniga, salves 2 ja 1 rauas!
Vasta