Leica CRF 900 või SWAROVSKI Laser Guide 8x30 - kumb?

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
jaak.siloauk

Leica CRF 900 või SWAROVSKI Laser Guide 8x30 - kumb?

Postitus Postitas jaak.siloauk »

Targemad kellel kogemus - andke nõu kumb kaugusemõõtja on asjalikum?
bambino
Postitusi: 134
Liitunud: K Nov 30, 2005 11:44 am

Postitus Postitas bambino »

kogemusi küll endal pole aga vahepeal oli ka plaan osta, siis uurisin põhjalikult erinevatest allikatest. Üldiselt on Swaro ikka peajagu üle, hind ka seetõttu kallim. Optika on mõlemal tipptasemel aga mõõtmises on Swarovski täpsem. Tõsi, see vahe ilmneb distantsidel ja ilmastikuoludes, mida jahil väga vaja ei lähe. 600-800 meetrini on mõlemad võrdsed aga 1 km peal saab Leical jaks otsa. Swarovski töötab veel 1,5 km peal ja ideaaltingimustes kuni 2 km. USA foorumites on kasutajad kirjeldanud, kuidas nad reisilennukeid ja pilvi Swrovskiga on mõõtnud jne. Ainus miinus on see, et Swaro mõõtmise täpp on ring suurusega 3-4 MOA, millega kaugemaid asju on väga raske tabada, kui just päris küüniseina ei mõõda. Eks suuremal kaugusel peab ikka statiivi või toe pealt sihtima.
Kui raha väga palju üle on, osta uus Leica Vector. See võtab kuni 24 km, mõõteviga 4m, hind 150 tuhat. :lol:
Kasutaja avatar
Kallekke
Postitusi: 299
Liitunud: K Jaan 03, 2007 9:13 pm

abivahendid

Postitus Postitas Kallekke »

Jaaa..Bambino, Leica Vektor võiks sobilik küll jaagule olla,vähemalt hinna poolest.
Protif "HORNADY" njet prijomoff !
peeter

abiks ikka ...

Postitus Postitas peeter »

Mina sooviataks Jaagul terves tûkkis kogu " DEERHUNTER " âra osta . Mina nâiteks ostsin omale pisikese restorani , kuna ei viitsinud kokale palka maksta . Ise vâga rahul , kôht alati head ja paremat tâis ja kokale ei pea ka midagi maksma , vaid tema maksab mulle :)
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: abiks ikka ...

Postitus Postitas kakuke »

peeter kirjutas:Mina sooviataks Jaagul terves tûkkis kogu " DEERHUNTER " âra osta .

Mul juba vahepeal tekkis tunne, et ongi ära ostnud. ;)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
tuisk
Postitusi: 142
Liitunud: R Okt 20, 2006 9:22 pm

Postitus Postitas tuisk »

ega deerhunter on nii tühi küll, et seal tekib tunne, et keegi just enne mind selle tühjaks vedanud. nüüd vähemalt põhjus teada
Kaks eestlast, kolm arvamust
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Olen külanaistelt ka mingeid jutte kuulnd aga kuna kontrollida ei saa ega tahagi siis ei räägi. Seda nüüd küll, et kui soovisin ühele tõesti auväärt, teenekale jahimehele kingiks siin paljukiidet EKA nuga siis pidin tühjade kätega tagasi tulema. Järgmisest "nn" partiist osati rääkida, et küll tema ükskord tuleb. Juurde jagati pehmelt üteldes amatöörlikke soovitusi veel saadaoleva hõreda noavaliku kohta.
kobakäpp
Postitusi: 13
Liitunud: T Jaan 16, 2007 2:52 pm

Postitus Postitas kobakäpp »

kadedus ikka on üks hirmus asi - küsib keegi mees mingi vidina kohta millele lugeja hammas peale ei hakka ja siis saab nii et vähe pole...

leical on uuem mudel ka olemas, seda oleks ilmselt kohasem võrrelda. Mina langetasin oma otsuse Swarovski kasuks. Põhjuseid kaks - swarol on max kaugus suurem ja optika võimsam. Esimene annab siis selle, et kuigi max kaugusele reaalselt ei lase, siis kehvades tingimustes ja väikeseid objekte saab ka natuke kaugemalt mõõta ja see võib olla just seal laskeulatuse piiril. Parem optika tähendab, et see aparaat on ka binokli aseainena arvestatav ja ei pea täiendavat kola kaasa tassima. Lõivu tuleb selle eest ka maksta, swaro on natuke kopsakam oma mõõtudelt. Swaro puhul häirib veel see, et see numbrinäit tekitab kole palju valgust ja pimedas pimestab natuke. Kuna Leicat sellises tingimuses proovinud ei ole siis võrrelda ei oska.

Minu valikus oli veel väga arvestatavaks alternatiiviks Leica Geovid, aga selle jätsin kõrvale kuna pidasin liiga suureks ja kobakaks metsa tassida.

Vector on muidugi superhea asi ja erinevalt eelkirjeldatudet on tal ka klinomeeter sees mis on mägedes väga abiks asi. Aga hind on tal ka muidugi abiks...
Vasta