Tahaks head marinaadi kopra suitsetamiseks

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
volli30
Postitusi: 155
Liitunud: N Veebr 05, 2004 7:49 am

Tahaks head marinaadi kopra suitsetamiseks

Postitus Postitas volli30 »

Soovitage head marinaadi kopra suitsetamiseks.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

hmmm... kopraliha all on minu ja nii mõnegi teise kogemused kopra suitsetamisest. Kusagil liikus veel paar retsepti, aga leia sa neid üles. Igatahes vaata kopraliha teemat. Aga marinaad suitsetamiseks. kui aus olla, siis ma alguses soovitan mängida pigem suitsetamistingimustega. Aga kui ahjutunnetus sees, ja kindlasti tahtmine enne marineerida.... oehh... see nüüd selline asi, mida ma ise pole proovinud. <pärast 10t minutit mõtlemist> Eriti ei soovitaks kasutada tomati ja piimasaaduste teemat, arvatavasti kõrbevad liha külge kinni (aga äkki jääb just huvitav). Lihtsalt äädikat ka ei soovita. Aga mis sel puhul võiks olla prioriteet... maitsestamine. Liha niigi pehme ja suitsuahjus tuleb niisamagi hea liha. (kuumsuitsus isegi nagu barbeque :) ). aga siis õlimarinaad. Liitri marinaadi kohta 0.2 l õli. 0.1l valget veiniäädikat (tavalise äädika puhul 0.05 l). ülejäänud vesi (proovida võib ka õunamahla). ja siis hulgaliselt ürti, pipart, natuke ingverit (aga natuke, liialdamisel mõrkjas maitse). Ja tumedat lihapuljongit (aga selle lisamisel igaks juhuks vaadata, et va bakter kasvama ei hakkaks (nad raiped lihapuljongist suht vaimustatud)). Igatahes lisa maitseained vastavalt oma maitsele ja ole loominguline. Tunnistan ausalt, et pole seda varianti proovinud, aga arvatavasti teen seda :)
Ps. soola ka ikka.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

Suitsetasin just eelmine nädalavahetus kobrast ja sai väga hea, nii, et kõik söödi ära 2 päevaga. Retsept oli järgmine: 2 nädalat soolvees, soolvett sai vahetatud 2x, siis päev enne suitsetamist võtsin soolveest välja ja pikkisin liha sisse küüslauku ja ostsin Tartust Piprapoest kolme erinevat piprasegu, küüslauku panin 3 tervet küüslauku, nendest 1,5 pressisin katki ja segasin liha selle piprasegu ja pressitudküüslauguga segi. Lasin seista hommikuni ja siis suitsu, hommiku kella 9 kuni õhtu kella 8-ni, väike tuli ja kõva suits, suitsetamise ajal niisutasin liha aeg-ajalt. Küll sai hääää.. (y) (b) ja liha oli pehme, kartsin, et vana kobras ja äkki jääb vinskeks aga ei. :wink: Marinaadi ei teinud.
Kas tuleb jaht???
volli30
Postitusi: 155
Liitunud: N Veebr 05, 2004 7:49 am

Postitus Postitas volli30 »

Mõte, on lasta esmaspäeval kober ja siis hakata marineerima ja suitsetama hakkaks alles reedel.Tänan juba ette ära, et tuleb hea.Kui rahvas kiidab, siis annan teada.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

volli30 kirjutas:Mõte, on lasta esmaspäeval kober ja siis hakata marineerima ja suitsetama hakkaks alles reedel.Tänan juba ette ära, et tuleb hea.Kui rahvas kiidab, siis annan teada.

Kus praegu koprajaht käib?
volli30
Postitusi: 155
Liitunud: N Veebr 05, 2004 7:49 am

Postitus Postitas volli30 »

Vat selline probleemne koht, sellepärast püüamegi aastaringselt kopraid..
Vasta