Sosnovski karuputk

2004. aasta teemad
valge vares
Postitusi: 12
Liitunud: E Apr 26, 2004 4:38 pm

Postitus Postitas valge vares »

kui suur on kasutegur sellise ettearvamatu ilmastikuolu korral nagu praegu, et isakene ise ka veel ei tea, kas nüüd anda maapealsetele killuke päikest või lödistada kõik vihmaplödiseks.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Loodusteema

Postitus Postitas Feen »

Üks koloonia asus teiselpool teekraavi. Kraavi oli langetatud paju- ja kibuvitsavõsa, ronisin sellest läbi, ja järsku lendas (jalapõrkest) põldpüü minema. Olin pesast 20 cm üle astunud. pesas oli 11 muna sees. Väga hästi peidetud pesa. Tegime kiiresti töö ära ja kadusime. Loodetavasti ilmus lind ikka tagasi.
Siis, ühe lauda ümber. Mürgitasin sisehoovis (kummalgi pool auk müüris) putki. Taimetihnikus oli ka lauavirn. Ja sealt siis hüppas ka jalge eest noor jänes üles, jooskis siis hoovis mõni aeg ringi ja rõõmustas silma. Korra isegi tekkis plaan, et püüaks kinni ja näitaks teistelegi, aga ei hakkanud looma rohkem hirmutama. Jäneseid ja kaelustuvisid tundus üldse Viljandimaal palju olevat. Metskitsi oli ka palju, aga neid mujal ka palju.
Kobrastega on tunduvalt viletsam lugu kui Tartu- ja Põlvamaal. Täheldasin tegevust ainult järvedes ja jõgedes. Kraavides ja metsalompides täielik vaikus. Korra õnnestus ühe kopraga kokku ka saada, isegi 5 meetri pealt. Ronis teine urust välja ja ujus vaikselt eemale, aga kuna ma seal lanti loopinud olin, siis tundus talle asi kahtlasena ja kui ma ennast liigutasin, siis tegi minekut. Aga huljem tuli sama julgelt tagasi. (Tegelikult oli see Valgamaa Viljandimaa piiril).
Ja laanepüüsid ja tetresid nägin ka. Ja muidu oli palju loodust. Eks nädal on veel ees, siis vast veel muljetada.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

valge vares kirjutas:kui suur on kasutegur sellise ettearvamatu ilmastikuolu korral nagu praegu, et isakene ise ka veel ei tea, kas nüüd anda maapealsetele killuke päikest või lödistada kõik vihmaplödiseks.


Asi selles ongi, et vihmaga ei mürgitata. Aga selgelt on näha, et osad taimed on mürgitatud ja kokku vajunud (tõmbavad mustaks ja lähevad plägaseks), aga osad on täiesti elujõus, st. et tõrjetöö on vilets olnud. Ja kui vihma ei saja, siia 15 minutiga on mürk taime imendunud.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Pathfinder007
Postitusi: 78
Liitunud: T Veebr 24, 2004 3:26 pm

Sosnovski karuputk

Postitus Postitas Pathfinder007 »

Kuule Feen, meil ju ikkagi jahindus foorum.Räägi meile karudest ka midagi või õpeta vähemalt putkepüssi tegema.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

tegelikult ma tean, et siin jahindusfoorum. ja tükimat aega mõtlesin, et kas panen selle teema siia. aga ma lootsin, et äkki saan kellelegi abiks olla, sest jahimeestel võib ka vabalt see taim pinnuks silmas olla (nagu kalameestel nii mõnelgi maal). ja selle pärast katsusin siia lugusid loomadest kirjutada... mul hästi hea võimalus olnud näha, et mida ka Viljandimaal siis küttida saab, et siis teaks millest viljandi mehed siin pajatavad :). aga kahjuks ei saa antud taime jahinduse teemal kasutada. ja kui ma sellesse ossa veel midagi kirjutan, siis vast seda, mis seiklusi mõne loomaga seoses seal jälle juhtub. ja kui ei juhtu, siis ei kirjuta. ja kui kellelgi selle teemaline mure, siis selle suve jooksul saab veel privaatselt kirjutada. tuleval aastal sellega enam ei tegele. nii, et edaspidi siis jahindusteemadel ja kõigest selles, mis rohkem jahindust puudutavad.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Suletud